Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jméno pádu Topolánka fotbalová vláda a fanoušci

Shodneme se, že pád není pádem vlády jako takové, ale pád přístupu Mirka Topolánka jako typického představitele ODS k okolí. Pokud pročítám český tisk a diskuse čím dál tím více dostávám pocit, že přístup Čechů k politice je v pravdě fotbalový a Squadra azura na jedné straně se utkává s Orange roses na straně druhé, k tomu jim ještě sekundují Black falcons, Green jokers a Red bloodders.

Tím by mohl být výčet našich fotbalistů úplný a my můžeme přistouopit k fandění.

Z reakcí obyvatel, tisku, bloggerů a diskutérů nabývám dojmu, že pokud fandím oranžovým, jsem nutně socka, bezdomovec a stbák, naproti tomu pokud fandím modráskům jsem nutně vyžírka zloděj a mafián, zelení šprýmaři jsou oproti černým vychcánkům hlupáci a ruďásci jsou napojeni na KGB.

Tito fanoušci spolu bojují na žívot a na smrt jako na fotbale.

V novinách anebo na blogu se objeví článek a už to sviští. „Jokeři jdééém modrý zlodějí jsou lupičiii“, „Čerňáci na něěě krváci nám ukradli kostelyyy“, „Oražácííí jsóóóóóóu sóóóóócky“. Je pravda, že se na některých diskusích srdečně bavím a citoval bych tu v rámci lidové tvořivosti reakce  na reakci Mirka Topolánka:

„Fidel.je.zpatky - Re: a paroubek a KSČM ne?- Výčet Topolových nepřátel je nepřeberný: Klaus, jaro, léto, podzim, zima, USA, Paroubek, ČSSD, Izrael, CIA, Rusko, kožená tanga, Bém, Paula Wild, atd. atd.

...LimonadovyJoe  -Konečně- to ho/va/do dostalo nebezpečnou paranoiu a bude trvale hospitalizováno v Bohnicích na uzavřeném klecovém lůžkovém oddělení. 

...fekete -Re: Konečně- No nevím, prej tam maj teď dost práce s Paroubkem, chtějí mu změnit ambulantní formu léčby a hospitalizovat jej, ale musejí upravit prostory pro vzteklýho Jiříka. Tak musí příjem dalších pacientů omezit.“

Je s podivem jak jsou lidé v zajetí politických stran, a stejně jako fotbaloví fanoušci vidí nekriticky svoji skupinu, a zároveň nenechají nit suchou na skupině druhé. Lidé ve volbách nehlasují pro něco, ale poldle zaběhnutého bolševického stereotypu proti něčemu.

Proto nemůžete ničeho dosáhnout.

Pokud si řeknu:“já chci od vlády tohle a tohle podívejme se, kdo má šanci mi to alespoň částečně splnit a tomu dám hlas“ mám šanci něco z voleb získat. Pokud si ale řeknu:“Modrý zloděje volit nebudu, ornžový podvodníky a čerňáky taky ne a tak dám hlas vtipálkům nebo krváům abych se jim pomstil“ mám velikou šanci, že zelení vtipálci nebo krváci nebudou mít v programu to co chci.

Po vobách budu stejně naštvanej jako před nimi a nakonec se přidám do skupiny která nevolí protože „nemá koho“, což není pravda a je dostatek zatím mimoparlamentních stran, nabízejících kvalitní řešení.

Vás milí čtenáři naši parlamentní politici nazívají „stádem ovcí“, „lůzou“ a v lepším případě „Savem“ a pohrdají vámi víte to? A to vám nevadí? A přitom vy jim platíte vysoké platy diety,milenky a milence, auta a vily. A to dělá ta „vaše“ fotbalová strana, které fandíte. Moc príma.

Černí jestřábi se třesou na to aby si rozdělili vaše miliony z církevních restitucí. Nezapomeňte proto, že ten proklínaný a opravdu konteroverzní poslanec Tlustý s poslancem Schwippelem a Ranicem byli proti a v době krize zachránili vaší kapsu od placení nesmyslných milionů chamtivým jestřábům.

Pokud by ODS a příklad jejího chování pan Toplánek byl o něco méně sebestředný a povýšený, nemuselo by vůbec dojít k hlasování o důvěře, ne k tomuto a ne k jinému.

Jméno pádu vlády je arogance sebestřednost a ponižování okolí.

Je možné si o poslankyních Zubové a Jakoukbové myslet cokoli a nemám o nich iluze, ale trochu pozornosti, laskavosti a porozumění spolu se slibem, že se alespoň pokusí, by věc s přehledem vyřešilo, protože o to těm dvěma poslankyním šlo. Chtěly aby jim někdo naslouchal a pomohl jim plnit jejich program. To by ale musel být pan Toplánek politik a diplomat. Je možné, že by se s takovým přístupem zelení nerozpadli.

Vládu je nutné řídit ne rozeštvávat. Je třeba si vytvářet spojence a ne nepřátele. To je jméno pádu vlády, ne Tlustý, Klaus, Bém, Benda, novináři nebo třeba jaro. Na vině je jen a jen přístup ODS a Mirka Topolánka. To nezmění nekritické fandění modrým, kteří se už dávno stali levicovější než ČSSD, ani svalování viny na druhé. 

Ale tak to je tak když lůza vládne.

Autor: Vladimir Danicek | čtvrtek 26.3.2009 8:40 | karma článku: 26,45 | přečteno: 2005x
  • Další články autora

Vladimir Danicek

Z Jeruzaléma k Obamovi, přes radar k Paroubkovým preferencím

Je to dospělém chování vlády a o starání se o potřeby občanů. ------------------------------------------------------------------------------ Prezident Obama vyzval Izrael k zastavení výstavby ve východním Jeruzalémě. A v Izraeli ticho po pěšině. Celý pátek a Sobotu i neděli. V pondělí vystoupil s projevem primátor Jeruzaléma. V projevu řekl mimo jiné toto:

20.7.2009 v 22:05 | Karma: 25,02 | Přečteno: 1882x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Kanadě i EU je třeba říci důrazně. Stačilo, až sem!

Zavedení víz pro suverénní stát Evropské Unie za jaký se Česká republika považuje je nestrpitelná drzost. Je třeba si nejdříve položit několik otázek a zároveň sdělit několik věcí.

18.7.2009 v 8:17 | Karma: 35,12 | Přečteno: 2696x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Nechte Paroubka být, jeho žena ho zničí sama.

Při čtení blogu paní Petry mi vytanul na mysli jeden prastarý židovský vtip. I stvořil bůh nebe, zemi ,zvířenu a nakonec člověka. Člověka stvořil z hlíny (heb. hlína=adama) a proto jej nazval Adam. Za nějaký čas, kdy žil Adam svorně s ostatními obyvateli ráje, přišel za bohem.

17.7.2009 v 19:59 | Karma: 47,86 | Přečteno: 25611x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Mladí staříci a staří mladíci

Zaujaly mě v posledních dnech dva články mých přátel Petra Paulczyňského a Břetislava Olšera , které zazdil kameňákem kolega blogger Filip Sklenář . Na obrázku jeden z mladých staříků, 86 letý izraelský prezident a nositel nobelovy ceny míru Šimon Péres.

13.7.2009 v 15:15 | Karma: 40,72 | Přečteno: 7978x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Měl by si David Rath nabít hubu?

David Rath, nebo chcete li, hejtman Rath neumí vést, neumí řídit ani kurník, jak by to eufemisticky nazval jeden známý český politik. A právě tento politik, který je Ráthovým bossem, s ním pomalu ztrácí trpělivost a pokud se pan hejtman od základu nezmění, bude odepsán.

4.7.2009 v 16:16 | Karma: 24,85 | Přečteno: 3326x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Obří požár haly se škodou 1,8 miliardy založil člověk, technickou závadu vyloučili

3. května 2024  11:15

Příčinou rozsáhlého požáru průmyslové haly v Žebráku na Berounsku, který loni v létě podle policie...

Učil na škole scientologů. Manipulují dětmi a vydělají miliony, líčí pedagog

3. května 2024  11:15

Premium Jsou mezi námi a i přes snahu se skrývat tahají za nitky v různých sektorech. Řeč je o...

Část vykolejené soupravy u Klínce vyprostili. Dva vagony zůstávají kus od tratě

3. května 2024  11:11

Nehodový vlak Správy železnic (SŽ) v noci na pátek vrátil na koleje hnací soupravu osobního vlaku...

Kopání do mrtvol, říká o rozsudku bývalý příslušník StB. Padly podmínky

3. května 2024  11:09

Dvě dvouleté a jednu tříletou podmínku uložil ve čtvrtek Obvodní soud pro Prahu 1 trojici bývalých...

  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.