Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jméno pádu Topolánka fotbalová vláda a fanoušci

Shodneme se, že pád není pádem vlády jako takové, ale pád přístupu Mirka Topolánka jako typického představitele ODS k okolí. Pokud pročítám český tisk a diskuse čím dál tím více dostávám pocit, že přístup Čechů k politice je v pravdě fotbalový a Squadra azura na jedné straně se utkává s Orange roses na straně druhé, k tomu jim ještě sekundují Black falcons, Green jokers a Red bloodders.

Tím by mohl být výčet našich fotbalistů úplný a my můžeme přistouopit k fandění.

Z reakcí obyvatel, tisku, bloggerů a diskutérů nabývám dojmu, že pokud fandím oranžovým, jsem nutně socka, bezdomovec a stbák, naproti tomu pokud fandím modráskům jsem nutně vyžírka zloděj a mafián, zelení šprýmaři jsou oproti černým vychcánkům hlupáci a ruďásci jsou napojeni na KGB.

Tito fanoušci spolu bojují na žívot a na smrt jako na fotbale.

V novinách anebo na blogu se objeví článek a už to sviští. „Jokeři jdééém modrý zlodějí jsou lupičiii“, „Čerňáci na něěě krváci nám ukradli kostelyyy“, „Oražácííí jsóóóóóóu sóóóóócky“. Je pravda, že se na některých diskusích srdečně bavím a citoval bych tu v rámci lidové tvořivosti reakce  na reakci Mirka Topolánka:

„Fidel.je.zpatky - Re: a paroubek a KSČM ne?- Výčet Topolových nepřátel je nepřeberný: Klaus, jaro, léto, podzim, zima, USA, Paroubek, ČSSD, Izrael, CIA, Rusko, kožená tanga, Bém, Paula Wild, atd. atd.

...LimonadovyJoe  -Konečně- to ho/va/do dostalo nebezpečnou paranoiu a bude trvale hospitalizováno v Bohnicích na uzavřeném klecovém lůžkovém oddělení. 

...fekete -Re: Konečně- No nevím, prej tam maj teď dost práce s Paroubkem, chtějí mu změnit ambulantní formu léčby a hospitalizovat jej, ale musejí upravit prostory pro vzteklýho Jiříka. Tak musí příjem dalších pacientů omezit.“

Je s podivem jak jsou lidé v zajetí politických stran, a stejně jako fotbaloví fanoušci vidí nekriticky svoji skupinu, a zároveň nenechají nit suchou na skupině druhé. Lidé ve volbách nehlasují pro něco, ale poldle zaběhnutého bolševického stereotypu proti něčemu.

Proto nemůžete ničeho dosáhnout.

Pokud si řeknu:“já chci od vlády tohle a tohle podívejme se, kdo má šanci mi to alespoň částečně splnit a tomu dám hlas“ mám šanci něco z voleb získat. Pokud si ale řeknu:“Modrý zloděje volit nebudu, ornžový podvodníky a čerňáky taky ne a tak dám hlas vtipálkům nebo krváům abych se jim pomstil“ mám velikou šanci, že zelení vtipálci nebo krváci nebudou mít v programu to co chci.

Po vobách budu stejně naštvanej jako před nimi a nakonec se přidám do skupiny která nevolí protože „nemá koho“, což není pravda a je dostatek zatím mimoparlamentních stran, nabízejících kvalitní řešení.

Vás milí čtenáři naši parlamentní politici nazívají „stádem ovcí“, „lůzou“ a v lepším případě „Savem“ a pohrdají vámi víte to? A to vám nevadí? A přitom vy jim platíte vysoké platy diety,milenky a milence, auta a vily. A to dělá ta „vaše“ fotbalová strana, které fandíte. Moc príma.

Černí jestřábi se třesou na to aby si rozdělili vaše miliony z církevních restitucí. Nezapomeňte proto, že ten proklínaný a opravdu konteroverzní poslanec Tlustý s poslancem Schwippelem a Ranicem byli proti a v době krize zachránili vaší kapsu od placení nesmyslných milionů chamtivým jestřábům.

Pokud by ODS a příklad jejího chování pan Toplánek byl o něco méně sebestředný a povýšený, nemuselo by vůbec dojít k hlasování o důvěře, ne k tomuto a ne k jinému.

Jméno pádu vlády je arogance sebestřednost a ponižování okolí.

Je možné si o poslankyních Zubové a Jakoukbové myslet cokoli a nemám o nich iluze, ale trochu pozornosti, laskavosti a porozumění spolu se slibem, že se alespoň pokusí, by věc s přehledem vyřešilo, protože o to těm dvěma poslankyním šlo. Chtěly aby jim někdo naslouchal a pomohl jim plnit jejich program. To by ale musel být pan Toplánek politik a diplomat. Je možné, že by se s takovým přístupem zelení nerozpadli.

Vládu je nutné řídit ne rozeštvávat. Je třeba si vytvářet spojence a ne nepřátele. To je jméno pádu vlády, ne Tlustý, Klaus, Bém, Benda, novináři nebo třeba jaro. Na vině je jen a jen přístup ODS a Mirka Topolánka. To nezmění nekritické fandění modrým, kteří se už dávno stali levicovější než ČSSD, ani svalování viny na druhé. 

Ale tak to je tak když lůza vládne.

Autor: Vladimir Danicek | čtvrtek 26.3.2009 8:40 | karma článku: 26,45 | přečteno: 2005x
  • Další články autora

Vladimir Danicek

Schizofrenie Babiše politiků a tisku

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.

17.11.2018 v 12:23 | Karma: 31,25 | Přečteno: 845x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

A kdo to je ten Hutka?...

„Zpěvák odpověděl jsem ženě.“ „Toho neznám, nikdy jsem o něm neslyšela.“ „No ten, co zpívá tu písničku...“ a najednou jsem si nemohl vzpomenout na název té jediné známé Hutkovy písně, kterou zazpíval v roce 1989 na Václaváku.

4.8.2018 v 14:00 | Karma: 44,82 | Přečteno: 3821x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Ruského vyslance je třeba poslat do Moskvy bez ohledu na dění v Británii

Kdo mě zná, ví o mém tvrdém postoji za zájmy českých lidí a České republiky, bez ohledu na to, kdo si dovolí proti nám postupovat. V minulosti to byla Kanada či Norsko, dnes je to Rusko.

25.3.2018 v 11:07 | Karma: 24,30 | Přečteno: 1095x | Politika

Vladimir Danicek

Boj je dobojován

--------------------------------------------------------------------------------------- Ještě nejsou výsledky voleb. A to je ten čas abych Vám řekl několik vět.

27.1.2018 v 14:00 | Karma: 17,06 | Přečteno: 540x | Politika

Vladimir Danicek

Není máslo ani toaleťák nejsou vejce ani vata ani vložky mezi nožky

Mám před sebou tu surrealistickou scénu, jak sestry u nás na Karláku v nemocnici křičí “ holky přišly vložky“ a hrnou se každá z nich si ukrást balík vložek, protože český slogan zní: „Nejsou vložky mezi nožky, není toaleťák“.

9.10.2017 v 9:08 | Karma: 26,54 | Přečteno: 1215x | Ekonomika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci zvýšili ochranu zemědělské půdy i omezení jejího prodeje cizincům

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  11:40

Přímý přenos Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Zdravotnictví čeká kolaps, věští analýza. Chybí 3000 lůžek, péče se nadužívá

3. května 2024  11:36

V českém zdravotnictví hrozí bez přijetí potřebných opatření vyčerpání zdrojů. Systém není podle...

Evropa otevřela dveře džihádistům, Londýn a Paříž nepoznáte, hlásá Trump

3. května 2024  11:34

Donald Trump krátce po potlačení propalestinských protestů na několika amerických univerzitách...

Obří požár haly se škodou 1,8 miliardy založil člověk, technickou závadu vyloučili

3. května 2024  11:15

Příčinou rozsáhlého požáru průmyslové haly v Žebráku na Berounsku, který loni v létě podle policie...

  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.