Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dubanová

16. 8. 2008 2:38
Gruzie.

Vážený pane,

dnes jsem objevila Váš článek s názvem :"Rusko bylo donuceno prohrát válku s Gruzií. Blog - Vladimír ..., který jsem si s potěšením(no to je docela nevhodný výraz s ohledem na námět článku), tedy se zájmem přečetla a tím jsem nalezla i Váš Blog a jsem ráda že jsem Vás objevila, děkuji.

0 0
možnosti

dubanová

16. 8. 2008 2:33
okupace !

Demokratická Gruzie a pokus rusáků o její okupaci..Je to totéž jako naše země  v roce 1968. Nepatřili jsme "díky" Jaltské dohodě ke svobodnému světu atedy pod ochranu USA a Západu. a proto Moskva považovala za samozřejmost že proti našemu pokusu o demokracii použije násilí Dnes je ČR, ale i Lotyšsko, Litva a Estonsko součástí NATO a Rusové nás nemohou považovat za své satelity! A tak se Moskva pokusila o "odstranění" mladé zelené demokracie v Gruzii. Cílem agrese - je odstranění prozápadního režimu prezidenta Saakašviliho a nahradit jej Moskvě poslušným prezidentem.  Tím by Rusko zabránilo členství Gruzie v NATO a demonstrovalo slabost Západu, pokud by k ochraně Gruzínců neučinil nic. Zároveň jde hrozbu Ukrajině, která má do NATO rovněž "nakročeno?..

0 0
možnosti

Věra Tydlitátová

15. 8. 2008 21:26
Děkuji

Vážený autore,

 děkuji Vám za tuto výzvu. Škoda, že bude velmi těžké ji rozšířit mezi lidi a učinit z ní masovou petici. A nenechte se odradit několika proruskými diskutéry dole, je jich opravdu jen málo, občas si změní nick a přebíhají z jedné diskuse na druhou, aby vyvolali dojem, že jde o nějaký "hlas lidu".

0 0
možnosti

vdanicek

11. 8. 2008 0:02
Pro diskutujici

Nikdy jsem netvdil ze Kosovo je krok spravnym smerem, spise naopak, to na rozdit od rozdeleni Jugoslavie ktera byla umele vytvorene soustati jako CSR

0 0
možnosti

Barry Goldwater

10. 8. 2008 22:56
Pokud

Rusové svojí odvážnou akcí popoženou EU  k rychlejšímu sjednocování a hledání nové energetické politiky, probudí NATO, urychlí výstavbu protiraketového systému  a utuží vztahy mezi Evropou a Amerikou, tak potom balšoje vam spasíba, bratja zachvatčiki.

Američané uvažují o programu, který by do deseti let odstranil jejich závislost na ropě. Pokud by se tím směrem energicky vydala i Evropa, Rus nám může být ukulele.

0 0
možnosti

Barry Goldwater

10. 8. 2008 22:55
Z historickým map

uveřejněných na Internetu je jasně vidět, že dnešní území Jižní Osetie bylo vždy součástí Gruzie.

Diskutujícím, kteří tvrdí, že to všechno zavinila Gruzie bych rád připomenul, že WWII také zahájila zákeřný útok Polska na vysílač v Hlivicích. Hanba Polákům.

0 0
možnosti

Barry Goldwater

10. 8. 2008 22:50
Prosvištění historie

Severní Osetie vznikla v 18. století na severní straně Kavkazu. Osetinci tam prchli před Mongoly. 1801 Rusko k samoděržaví připojilo Gruzii i s územím dnešní Jižní Osetie (neexistovala).   Za ruské vlády se na toto území stěhovali Osetinci, až se této oblasti začalo říkat Jižní Osetie.  Po ruské revoluce bylo toto území součástí Gruzínské demokratické republiky (menševické), zatím co sever byl bolševický. Teprve v roce 1921 bolševici vytvořili tzv. Osetinskou autonomní oblast v rámci Gruzie.

0 0
možnosti

krabi

10. 8. 2008 8:56
Čína v Tibetu a Gruzie v Osetii ?

prosím vysvětlit - jak mohou títíž lidé podporovat akci Gruzie v Osetii a odsuzovat Čínu v Tibetu ? Rozdíl je jen ten, že jedni jsou "naši" a druzí ne ....Rv

0 0
možnosti

kvák míra

10. 8. 2008 22:27
Re: Čína v Tibetu a Gruzie v Osetii ?

Pánové, krásná výměna. jasně fandím tomu kdo, prokázal větší klid a hlavně znalost problematiky. Málokdo v naší zemi asi popře intuitivní a zásadní pocit příslušnosti k euroatlantickému prostoru,  vždyt jsme přeci od 10 století součástí struktur říše. A byly doby, kdy nás brali sakra vážně..;-)

To ale neznamená, že jako tupci budeme opakovat blbosti a nepravosti, které euroatlantická mediální mašinérie produkuje. Pro mne je pohled na pány Taciho a Salikashviliho něco jako když vidím Mickey Mouse. Jsou to paňáci řízení účelově poradci US governement dept. nevím jakým. Image je skvělá. A levárna jim kouká z očí.

A propo, proč ti nešťastní lidé z lidé utíkají do Severní Osetie a ne do Gruzie, demokratické to enklávy vedle těch ruských barbarů  ? zdravím        

0 0
možnosti

krabi

10. 8. 2008 7:35
stabilita hranic

dlouhodobě platilo, že stávající hranice se nebudou měnit. To bylo zárukou míru, i když to některé konflikty jen dusilo pod pokličkou. (hranice v Africe, Kavkaz - Armenie, ale i Asie a Jižní Amerika a nakonec i Evropa - Maďarsko, Irsko, Baskicko, Jugoslavie, Moldavie). Uznáním Kosova byl učiněn precedens a těd lze očekávat, že se budou hlásit i další oblasti/národy - a už to začalo. Je logické, že pokud uspěli Kosovští Albánci, těžko bránit třeba Osetincům a Abcházům nebo Arménům, aby setrvali ve státě, kde nechtějí být - třeba tihle v Gruzii či Azerbajdžánu. A je jen pokrytectvím USA a i ČR, že ted podporuje Gruzii.

0 0
možnosti

wiki5.5

10. 8. 2008 7:40
Re: stabilita hranic

Srbove provedli genocidu. Gruzinci ne, jen se do nich porad rusove nasiraji uz hned od rozpadu CCCP.

0 0
možnosti

pf07

10. 8. 2008 7:13
...

Takže jinak. Na jihu Slovenska je dost Maďarů. Asi taky milujou Slováky jak osinu v zadnici. A až začnou dělat bordel a Slovensko si půjde udělat pořádek, mají Maďaři právo vtrhnout na území Slovenska a poté bombardovat Žilinu a Košice? Nějak tomu mezinárodnímu právu teda nerozumím. Gruzíni asi nepostupovali na svém území v Osetiji zrovna v rukavičkách ale agresorem v tomto případě je Rusko ať se to některým rádoby zastáncům panslavismu líbí nebo ne.

0 0
možnosti

krabi

10. 8. 2008 7:20
Re: ...

ale osetie nikdy nebyla Gruzií, stala se jí až v SSSR darem Stalina.

Slovensko je jiný případ - hranice jim vymohl Beneš, a mírové smlouvy po WWI a WWII. Maďarsko ty mírové smlouvy akceptovalo. Osetie nikdy příslušnost ke Gruzii neakceptovala a vyhlásila odtržení ještě před rozpadem SSSR.

0 0
možnosti
  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.