Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

Dekuji za clanek, pro mne sameho velmi nostalgicky, ja navstivil Tonga dvakrat, v roce 1981 a pak o deset let pozdeji v roce 1991. Take jsem si pri druhe ceste poridil hodne fotografii, ale bohuzel jsem o film s fotkami na Fiji prisel, tak jsem vzal zavdek Vasimi fotografiemi. Vsimnul jsem si, ze jste se zucastnila i bohosluzby, mozna mate i zvukovy zaznam kostelniho zpevu? Kostelni zpev polynezanu je zazitek na zbytek zivota, behem pobytu na Tonga jsem bohuzel nemel prilezitost navstiovit bohosluzbu , ale byl jsem na bohusluzbe v kostele na West Samoa a pak Cook Islands a ten zpev byl opravdu nezapomenutelny zazitek. Pokud nekdo ze ctenaru tohoto clanku v budoucnosti navstivi ostrovy Tonga nebo West Samoa ci Cook Islands, nenechte si ujit prilezitost navstivit nedelni bohosluzby a poslechnout si ten unasejici zpev.

1 0
možnosti
RP

Zajímavé psaní i fotky. Líbí se mě jak jsou místní pěkně oblečení na slavnost, do kostela, děcka krásně načesaná.R^

0 0
možnosti
JS

Krása, můj sen tenhle ráj na zemi procestovat. V

0 0
možnosti
Foto

Příjemné čtení a krásné fotky. KARMAR^

1 0
možnosti
MK

Krásné fotky. Jen taková moje malilinkatá připomínka - nedávala bych všechno do jednoho blogu, ale rozkouskovala do více blogů. Pro potěšení na příště.

0 0
možnosti
MV

v tom dobrem Vam zavidim, ze jste se pri cestach dostala az do tak vzdalenych mist!

2 0
možnosti
JT

Pěkné, ale Čechy se mi líbí víc. Cestování na druhý konec světa je únavné a prožitek z toho není lepší než výlet po okolí.

0 0
možnosti
MV

kam nejdale jste vycestoval, jestli se mohu zeptat?

1 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 14,00
  • Průměrná čtenost 339x
Dana Trávníčková vystudovala VŠE v Praze (Ing.,CSc.). Původní profesí programátor a systémový analytik. Od studentských dob byla také externí průvodkyní zahraničních turistů. Po 14 let vyučovala na VŠE – na svém oboru a také pro obor cestovního ruchu.

V roce 1990 založila cestovní kancelář, zaměřenou na příjezdový cestovní ruch do ČR (skupiny, kongresy, tematické akce). Tato komerčně úspěšná činnost jí pak umožnila poznat většinu světa – celkem procestovala víc než 120 zemí všech kontinentů. Vždy po důkladné přípravě a s následnou dokumentací.

V roce 1998 tuto aktivitu ukončila a rozhodla se už jen cestovat. Svou cestovní kancelář ještě formálně využila na to, aby pod její hlavičkou mohla na cesty brát několik spoluúčastníků. Po 13 let vždy jinam, protože motivem bylo stále vlastní cestování podle jasných představ, na které si předtím vydělala. Účastníci cest zase hradili jen velkoobchodní ceny, které získala u zahraničních partnerů. Poznávací obsah cest se tak nemusel omezovat.

Následujících 10 let věnovala dlouho zamýšlenému projektu: každý rok sepsala a vydala jednu knihu žánru, který nazvala „cesto-faktopis“. (Čtivě a systematicky psaná literatura faktu, podložená vlastním cestovatelským svědectvím, která nabízí se o světě hodně dozvědět, lépe se v něm vyznat a porozumět mu.).

Každý titul o jednom kusu světa, v souvislostech a vztazích k dalším částem světa, zejména k Evropě. Se stovkami doprovodných fotografií a názorných mapek. Místo zrušené cestovní kanceláře Dany Travel vzniklo stejnojmenné nakladatelství pro vydání této cesto-faktopisné knižní řady (nekomerční projekt).

Léta psaní knih občas prokládala výlety na dosud nepoznaná místa Evropy – a aby neměla cestovatelské abstinenční příznaky, činí tak stále.

Seznam rubrik