Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Napsala jste to hezky, i kdyz dost zidealizovane. Pojem "novi Cinane si s puvodnimi Taiwanci nerozumneli" je hezky popis masakru puvodnich obyvatel Taiwanu vojaky KMT.

Stejne tak PLA do Koree "nevpadla", nemela k tomu zadny duvod. NAvic pod 38 rovnobezkou se sice obcas Cinane vyskytli, ale relativne malo. Tim padem, jestli jekam "vpadli", bylo to do severni Koree. Mantra, ktera se u nas razi, ze se Cinane v roce 1949 - 1950 prave po skonceni krvave obcanske valky chteli rozpinat, je dost ujeta. Navic Cinanum je Korea vcelku ukradena a jestli severni Korea ovlada jizni nebo ne jim nelezi ani v pate. Ovsem vojska USA na hranicich s Cinou je jina liga. Takze Cina se zapojila do Korejske valky az v momente, kdy USA postupovali na sever a dorazili k cinske hranici. No a Cinane je ze severni Koree vyhnali.

Jinak je tam zajimava situace, ze na Taiwanu starsi obyvatele vesmes podporujici KMT, tradicniho protivnika komunisticke strany Ciny, vidi spojeni s Cinou vyrazne pozitivneji nez mladsi generace.

0 0
možnosti
Foto

Nečetl jste pozorně. Nepíši, že "noví Číňané si s původními Taiwanci nerozuměli", ale že nově příchozí Číňané si nerozuměli s Taiwanci. Jazykově. O původních obyvatelích Taiwanu se v této souvislosti vůbec nemluvilo.

Další rozpravu nechci vést.

0 0
možnosti
Foto

V Evropě uznává Tchaj-wan jen Vatikán? To by se měl Vystrčil s Fialou pochlapit a ukázat jací jsou v jmenovkyni ČR gerojové.

0 2
možnosti