Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Děkuju a přeju krásný den. :-)

0 0
možnosti

Škoda, že pravé alpakové vlny je docela málo a je tak drahá. Viděla jsem nedávno dokument, jakým způsobem na ručních stavech vysoko v peruánských horách horalé - muži - tkají svá ponča a vyvazují je. Prodávají je na svých trzích z našeho pohledu za pakatel, aby se pak dlouhou cestou dostaly až do světových metropolí, kde za ně obchodníci dostanou majlant. Typická barva je cihlová červeň. Je to nádherný materiál a s velkým podílem perfektní ruční práce. Dík za informace, jednou jsem prstýnkatou lamu viděla a koukala jsem úplně omámeně. :-) Zdravím.R^

0 0
možnosti
DT

Musím si ta ponča najít na netu, to zní velice zajímavě. R^

Taky se dělají různé tapiserie a deky. Taková deka musí být naprosto luxusní věc. R^

Děkuju a přeju překrásný den, Dani, mějte se moc prima. :-)

0 0
možnosti
MB

Chodil jsem si hrát coby předškolní dítě k babičce. Byli jsme sousedi. Ona měla doma šicí stroj (šlapací) a na jeho litém rámu byla značka BOBIN. To bylo první slovo, které jsem uměl číst. Druhé mnou čtené slovo bylo vyražené na starých lžících a vidličkách - ALPAKA. To byla slitina, ze které byly příbory vyrobené.

Takže jak jsem psal minule, baby mají alpakové hadry, ten zbytek má korozivzdornou slitinu, třeba na příbory, nádobí a pod.

A zase jsme skončili u jídla...

0 0
možnosti
DT

:-) Alpaka taky pořád tmavne, musí se čistit. To ta vlna je alespoň trošku líp udržovatelnější. A v oblečení z té vlny nemusíme mít strach ze skvn od jídla, alespoň od většiny z nich. :-) Ať u toho jídla zůstaneme. Velice sympatická vlna.

Krásný den, Mirku, ať se daří. R^

0 0
možnosti
Foto

Na alpaky jsem byl PAKO, ale teď ti, Dano, děkuji za informaceR^

0 0
možnosti
DT

Krásný den do Norimberku, Horste. :-)R^

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
DT

Luxusní věc, a když nekouše, ještě lepší. R^ Krásný den, Petře, ať se vydaří. :-)

1 0
možnosti
DK

A dá se nosit i promočená a přesto hřeje. Já vždy obdivuji Peruánky, které ženou alpaky na pastvu a sebou mají vřeteno s smotávají vlnu....ale pozor...o domácnost se stará pán domu.

1 0
možnosti
DT

To jsem nevěděla. :-) To jsou tedy pěkně emancipované. :-) Krásný den přeju, ať se daří.

0 0
možnosti