Diskuse
Výroba tofu pomocí sádry
Pro přispění do diskuse se prosím přihlaste.
Přihlásit seK10l78á56r23a 89T38ů71m62o43v73á
Hořké tofu jsme měli jen jednou - a bylo zkažené. Ovšem sádra jako součást oběda, to zní ňami.
M61i53r22e32k 76B39a12u68t39s20c88h
Dávám přednost konzumaci živočišných bílkovin, které samozřejmě doplňuji bílkovinami rostlinnými.
Takové ostře říznuté chilli con carne s kouskem čokolády žádnou sádru ke svému vzniku nepotřebuje!
D80a23n21a 30T23e44n57z13l91e56r
Napadlo mě, jak na to asi kdysi lidi přišli. Jestli cíleně experimentovali, nebo jim prostě do misky se sojovým mlékem spadl kus zdi...
Mějte krásný den, ať se hezky daří, Mirku. 
M45i73r34o84s25l97a27v 64J47a68k66a72b
Hezký článek.
Příprava tofu se liší na pobřeží a ve vnitrozemí.
Nejtradičnější a nejklasičtější způsob v pobřežní části Číny je použití chloridu hořečnatého (MgCl₂), který se získává odpařováním mořské vody po oddělení soli.
Jde tak sice o chemickou látku, ovšem pouze ve smyslu, že i naše těla jsou tvořena chemií
. Tento způsob se i dále rozšířil do vnitrozemí a běžně se používá v celé Číně.
Jinak domácí tofu má skvělou chuť a pokud se ještě dochutí při vhodné přípravě, je naprosto vynikající - takové sičuanské mapo tofu s rýží je lahůdka (pokud tedy člověk nemá problém s čili a sičuanským pepřem
).
D17a90n82a 86T56e78n82z86l69e42r
Bude to asi hodně o různých kořeních, připadá mi, že dobré tofu nemá skoro žádnou chuť.
Díky za nové detaily a přeju krásný den, ať se vám hezky daří, Miroslave. 
H51o54r92s23t 11A11n39t91o66n 87H82a26s26l79b87a46u61e41r
Dano, opět zajímavé
Já jsem 3. 10. napsal můj poslední blog po 15 letech a s blogováním přestávám, důvod píši v onom posledním článku. Tobě přeji další úspěšné psaní!
D84a13n91a 51T32e17n16z30l46e35r
Přeju krásné dny, jak jsem tam napsala do diskuze, blog končíš ale nové další skvělé dny začínají. 
Ať se překrásně daří, Horste! A třeba zase později s blogem budeš pokračovat, s novými zážitky a tématy.
M86i77l29a14n 86Š12ť31a79s91t12n96ý
Tofu nebylo nikdy mým šálkem čaje. Teď vím proč.
Jinak samozřejmě zajímavý článek.
D26a35n55a 12T77e89n89z73l13e98r
Tofu s čajem...
brrr...
Děkuju a a přeju krásný den, Milane, ať se vám hezky vydaří. 
- Počet článků 1131
- Celková karma 19,01
- Průměrná čtenost 1244x


















