Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

JK

J10i45ř35í 57K67a59č35í17r

19. 7. 2024 10:14

Článek se sodou je zajímavý, tu fintu jsem neznal, ale prostě mi nedává smysl 8 hodin luštěniny máčet, to mi přijde jako práce navíc vyloženě pro hospodyňku co je každý den v kuchni. Čočka je hotová za 30 minut v tlakáči, do 60 minut bez tlakáče. Fazole prostě trvají ty 3.5 hodiny, v tlakáči asi míň, třeba 2.5 hodiny.

Namáčení mi nepřišlo, že by stálo za tu práci.

0 0
možnosti
JK

J24i14ř40í 45K35a81č92í49r

19. 7. 2024 10:15

Pzn: Ty fazole nenamáčím, prostě se vaří 3.5h. Jako uvařené fazole beru "že se dají namazat na chleba".

0 0
možnosti
Foto

Zatím jsme si vystačili s dlouhým namáčením (přes noc klidně až do odpoledne). Když se zapomene, trochu pomůže zalití horkou vodou, pak lze vařit už za 2-3 hodiny, ale 12+ hodin namočení tento postup nenahradí.

0 0
možnosti
DT

Ono to bude asi podle pravidla + 10 stupňů je třikrát rychlejší chemická reakce. Ale stejně to vylouhování nechtěných složek bude závislé nejen na rychlosti reakce ale také na difuzi. Delší doba vylouhování určitě neškodí.

Krásný den, Kláro, mějte se moc hezky.

2 0
možnosti
DT

Jsem ráda, že se vám líbilo, Jitko. Mějte krásný den.

0 0
možnosti

Delší namáčení luštěnin před vařením se doporučuje i kvůli snížení plynatosti po jejich konzumaci. Ta jedlá soda to možná ještě vylepší.

2 0
možnosti
DT

Ano, to je ta věc s nestravitelnými komponentami, které se vylouhují v té první vodě. Proto se prý má také vylít. Druhou vodu, tu, ve které se vaří, si už člověk prý může použít na omáčky apod.

Krásný den, Milane, mějte se moc hezky.

0 0
možnosti

ja tiež osodím, ale soliť budem až neskôr - lebo mama povedala

0 0
možnosti
DT

Osodit bude stačit, i když sůl by tomu taky udělala dobře. Krásný den, Evo, ať se vám hezky daří.

0 0
možnosti
DT

Jsem ráda, že se líbilo, přeju krásný den, mějte se moc hezky, Vlasto.

0 0
možnosti
DT

Děkuju a přeju také krásný den, Horste, ať se daří.

0 0
možnosti
Foto

Jééé to jsem nevěděl, při první příležitosti osodím

3 0
možnosti
DT

Ono je vůbec dobré tu sodu doma mít - tedy obě sody. Jen si je člověk nesmí splést. Jedna je na praní a čištění, druhá k jídlu.

Krásný den, Jaromíre, ať se hezky daří.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1066
  • Celková karma 20,86
  • Průměrná čtenost 1270x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.