Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

popravdě nezamyslel, hlavně když to je dobrý:-)ale dík za šíření osvěty, už se blížíme možná k pivu, to jsem zvědavej:-)

1 0
možnosti

Tedy diskuse báječně mastná - Dani dík za osvětu. Je zvláštní, jak funguje chuť člověčí. Bramborové placky musí být smažené na suchém tálku - a pak se hotové potřou sádlem, bramboráky se smaží přímo v sádle (čím méně mouky, tím křupavější) a nasucho by to byl rozpadající se blívajz. Mimochodem, nedávno jsem měla e-mailovou korespondenci o bramborácích se svou přítelkyní v Kanadě (žije tam od r 1968 a vzala si Američana s předky z Německa) a ta se smála. Když měla po svatbě, nadšeně usmažila svému Tedovi české bramboráky. Pořádné přes celou pánvičku, s řádnou dávkou česneku a majoránky mu je hrdě předložila. On se lekl. Byl zvyklý na malé, a sypal si na ně hnědý třtinový cukr. Prý to byl zvyk po předcích z Německa. Dostal mě ten zdravý "třtinový" cukr. Tak jsem jí odepsala svou zkušenost - můj děda za mocnářství chodil s tátou na vandr, a učil se v Německu řidičem aut (to byla tehdy profese málem jak dnes kosmonaut). A tak, když nám o mnoho let později babička vařila vepřo knedlo zelo, tak pro dědu se smažily řízky. On je s jinými přílohami nerad. Prý taky zvyk z Německa. Neslyšela jste o těchto mírně řečeno zvláštnostech? Samozřejmě zdravím a s potěšením karmuji. R^

2 0
možnosti
OU
TT

Moje parketa. Ale na Vaše podání si rozhodně nestěžuji, Dano. ;-)R^

0 0
možnosti
DT

Jsem ráda, že se vám líbí! A přeju překrásný večer. Mějte se moc hezky, Tomáši. R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Dano, Tvá diskuze tady, mě nechala slintat. Děkuji R^R^:-):-)

0 0
možnosti
DT

R^ A inspirativní! Zítra asi budou bramboráky, tedy české a ne německé. Hezky s majoránkou a nějakým uzeným a česnekem... R^ S jablečným protlakem ať si to jedí jindy a hlavně ne u mě doma. :-) Krásný večer vám všem!

1 0
možnosti

Chvilku jsem váhal, jestli mi k životu nestačí informace, že smažené prostě víc chutná, ale nakonec jsem si blog stejně přečetl. Musím konstatovat, že je velmi příjemně vypečený. Zřejmě jste přidala trochu oleje mezi řádky.-)

0 0
možnosti
DT

R^ Máte v něm návod, jak odporovat výživovým poradcům, kteří vám budou tvrdit, že osmažené je nezdravé. Není! Na sucho pečené je horší, rakovinotvornější nebo vůbec skrz na skrz špatnější. :-) Oni naši předkové věděli, co je dobré, i když nevěděli proč...

Krásný večer, Michale, díky za milou návštěvu a zájem o věc. :-)

0 0
možnosti

Klasickou ukázkou jsou asi škvarky, kde může člověk proces hnědnutí sledovat přímo za provozu (a slintat při tom).:-)

0 0
možnosti
DT

A potom jsou v kastrole a leží si tam a volají. A naprosto spolehlivě člověka donutí, aby dřív nebo později přišel a snědl je. R^:-) Tenhle experiment jsem dělala před několika dny. Kilo škvarků, za tři dny byly fuč. :-) Přeju krásný večer, mějte se hezky, Milane.

1 0
možnosti
Foto

R^Já si vždycky vzpomenu na "Za to můžou heterocykly.", jak pravila kdysi kolejní spolubydlící nad připálenou kaší.;-D I když tam vlastně šlo o to spálené aroma...;-)

2 0
možnosti
OU
FL

Nad barvou smaženého jídla jsem se nikdy nepodivoval. Ale proč je tmavší mokrá tabule, než suchá? Na to mi neuměl odpovědět ani profesor na přednášce z optiky.

2 0
možnosti

Také bych to nevěděl, ale našel jsem odkaz, který to nejspíš věrohodně vysvětluje poukazem na rozdílné podmínky odrazu světla:

http://fyzweb.cz/odpovedna/index.php?limit_od=8&hledat=%C4%8D%C3%A1stic%C3%AD

3 0
možnosti
Foto

Trocha černého humoru. Možná byste měla napsat též blog na aktuální téma: Proč jsou mrtví bledí?

Nebo blog o tom, že než člověk zemře a vychladne, tak předtím zpravidla dostane horečku.

Mimochodem, je podezření, že papež František je zasažen koronavirem. Na veřejnosti kašlal, viz

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/papez-frantisek-koronavirus-mse-ruce-nemoc-nevolnost-chripka.A200227_172513_zahranicni_remy

1 0
možnosti
OU

Melanoidiny - to je odjakživa moje. Škvarkové placky, hluchec, i ten trojobal - co nejvíc do hněda až skoro černa, křupavé, mňam:-).

0 0
možnosti
OU