Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Velmi dobrý rozbor problému, o problematiku se také dlouho zajímám a data se opravdu dají zmanipulovat. Teorií, co a jak způsobuje oteplování je spousta a dost jich je na první pohled manipulativních, viz např. hrůzostrašné tání a borcení ledovců na pólech, což je jev zcela přirozený, jinak by se asi těžko potopil Titanik. Ani důkazy o zmanipulování "hokejky" prudkého nárůstu teplot lidi neodradí od důvěry ve vědeckost oteplovací teorie. Měl jsem nedávno diskuzi s poslancem EU o CO2. Jako důkaz mi poslal odkaz na NASA: https://172.31.8.8/secure/Dashboard.jspa. Tam na vás hned vyskočí děsivý graf růstu CO2, který NIKDY za 400 milionu let nedosáhl takové koncentrace jako za poslední roky. Typická hokejka! Jenže když si tento graf zobrazíte v jiném měřítku, zjistíte, že nárůst už tak strmý není, ale hlavně v roce 1800 už byl CO2 dost vysoký a to na světě žádný průmysl, co by stál za řeč, nebyl. Od té doby CO2 narostl 3x, ale průmysl vzrostl o několik řádů, to vůbec s nekoreluje. A hlavně, jak může někdo tvrdit, že nikdy v minulosti koncentrace CO2 nebyla tak vysoká jako dnes? Copak těch pár měření vzorků ledu v intervalu 400 milionů let mohlo zachytit případné krátké intervaly výchylky koncentrace CO2 v řádu desítek nebo stovek let?

4 1
možnosti
AM

Kriste bože, tvrdit, že průmysl vzrostl o několik řádů a obsah CO2 v atmosféře jen 3x, což není "korelace", to už je vážně demence...........

0 1
možnosti

Mluvíte o sobě, že:-)

1 0
možnosti
DT

Toho si nevšímejte, jen vás chce pozlobit. Kdyby měl argumenty, dal by je na stůl. :-)

2 0
možnosti
AM

Žádná "korelace" mezi znásobením průmyslu a znásobením CO2 neexistuje, tutíž ani neexistují argumenty. Celé je to nonsens.

0 0
možnosti
AM

Samozřejmě korelace jak to pán popsal, tj. průmysl vzrost mnohonásobně a CO2 by tedy taky mělo vzrůst mnohonásobně.

0 0
možnosti

A co si ještě jednou přečíst, co jsem napsal, abyste se nevlamoval do otevřených dveří?

0 0
možnosti
AM

"Od té doby CO2 narostl 3x, ale průmysl vzrostl o několik řádů, to vůbec s nekoreluje" ................ jak jinak si to vysvětlovat, než jako že když průmysl vzrostl o několik řádů, měl by vzrůst i obsah CO2 o několik?:????????

0 0
možnosti

Přibližně lineární vzrůst CO2 od r. 1800 neodpovídá přibližně exponenciálně rostoucím exhalacím průmyslu.

2 0
možnosti
DT

Proč tedy státy penalizují svá průmyslová odvětví za "vypouštění CO2"?

2 0
možnosti