- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A bude ještě hůř (nebo přinejmenším podobně), až začnu o müsli sypaném.
Krásný den, přeju, Jaromíre. Děkuju za návštěvu.
Dej si moravské musli a tyhle nezdravé sladkosti zahodíš
Neznám fitky, ale jíst při hubnutí jakékoliv sladkosti mi přijde "ujeté".
Přišlo jim to asi málo bulvární, tak to "opravili". A teď budou do diskuze proudit lidi, co ten blog ani nečetli, ale musí mi vynadat, že je blog nesmysl.
Krásný večer, Petře.
To, že je potřeba si na tyčky dávat pozor a dobře vybírat kupodivu vím, testoval je časopis D test a mě se to dostalo do ruky a překvapilo, protože mám tyčinky a musli celkově ráda.
Vám moc díky za článek...
... A zajímalo by mě... Jak vám teď chutná kafe??
Tak zrovna díky výsledkům z D-testu jsem se napálila u proteinových tyček. Nakoupila jsem ty, co vyšly nejlíp, byly i docela levné... Až když jsem jednu rozbalila, padlo mi oko na složení a ejhle, želatina. Takže jsem je nenápadně darovala. (Ony i ty proteinovky jsou prasárna, možná další tip na rozbor?)
Je to prasárna, že? A ještě si lidi myslí, že po tom zhubnou. Přitom zejména ty s polevou mají energetickou hodnotu podobnou, jako normální sušenky... Jednou jsem byla svědkem scény v obchoďáku, když maminka odmítla holčičce koupit sušenky, že je tlustá (byla, a maminka taky), a že má jíst ty musli tyčinky. V polevě za 4Kč jednu, to si moc nepomohly.
To s tím hubnutím je opravdu bomba. Neexistuje snad větší kalorická bomba - samý cukr a obilniny jsou samy výtečný zdroj energie. Ty sušenky by byly dietnější.
Krásný večer, přeju, Kláro, Vám i kocourkovi.
Ze se na ovesnych vlockach neda nic zkazit, s tim bych trochu brzdil. On je imho dost rozdil, jestli jsou prave napr. v ruznych musli smesich tyto vlocky budto v "sypke" forme, kdy lze oddelit kazdou jednotlivou vlocku, nebo "zapecene", coz efektivne znamena slepene do chuchvalcu nejakou cukrovo-chemickou mnamkou. Mne osobne staci ochutnat jeden takovy chuchvalec a ihned mam pocit, ze jsem udelal vyznamny krok k sabotazi vlastniho zdravi.
Takové ty křupavé slepence, co jsou někdy v müsli... asi tuším, co myslíte... Někdy nevím, jestli je to jen staré nebo jestli to tak má být.
Krásný večer, Jiří a díky moc za návštěvu.
Paní Dano, opět zajímavé a poučné počtení, ale navrhnu na nějaký čas blogům na téma "nechte si se mnou zajít chuť..." dát pohov, anby nás čtenáře nepostihla paranoia a začali se bát koupit jakékoliv potraviny
Taková ta zdravá nedůvěra by možná byla leckdy na místě. Pořád čekám, kdy narazím na potravinu, která je úplně normální. Zatím bylo normální jen to chudák sádlo.
Krásný večer, Dane, mějte se moc hezky a díky za milá slova i milou návštěvu!
Hezký den Dano, pokud zmiňujete kokosový tuk, je možné, že se tam dostal s glycerinem který zůstal po zpracování onoho kokosového tuku na speciální drahá mýdla a kosmetické přípravky. I když jsem toho názoru, že tam může skutečně být, je hodně termostabilní, je to třeba v technologickém procesu při výrobě nějak výhodné. A pokud jde o glycerin, ten je odpadem při zpracování jakýchkoliv tuků a olejů na mýdlo, jen třeba někdy moc nevoní. Ale jako zvláčňovadlo se používá také propylenglykol, (E 1520 ), čistá chemie, bez chuti a zápachu
Ještě bych dodal, jak glycerol a tak propylenglykol a jiné vícesytné alkoholy vznikají také v přírodě, nejčastěji při kvašení, (pivo, víno a další), v pálenicích a lihovarech se hromadí, kromě jiného, v t.zv. přiboudlinách. To jsou ty možné příměsi v lihovinách, po kterých když někdo "přebere", má to dunění v hlavě a nevolnost. Ale izolovat to z přírodních zdrojů by se moc nevyplatilo, tedy kromě glycerinu. Na závěr dám citát slavného lékaře Paracelsa : " Vše je toxické, záleží jen na množství"
Hezký den Dano, díky za vaše blogy. Jen by mě zajímalo, máte představu o kolik by % byla pro výrobce dražší varianta müsli tyčinky proti chemickému slepenci? Myslíte, že spotřebitelé nejsou ochotni akceptovat cenu za dobré a zdravé vs. levné a hezky zabalené ? Díky za váš názor. :-)
Obávám se, že v dnešní manažersky řízené výrobě se jde pouze a jen po okamžitém zisku a nebere se v úvahu něco, co má návratnost v budoucnu. Já to formuluji větou "Pro třicet stříbrných okamžitého zisku obětují sto dukátu zisku budoucího".