Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

Foto

Vznikne roztok cukru nasycený právě při pokojové teplotě. Při ledničkové je to 64%, ale o objemu jsem nikdy nepřemýšlela. Sirupus simplex se prodává stejně jako ostatní suroviny pro přípravu na váhu.

DT

Leda by se pak dal využít na likérování (viz dole pan Mirek). Krásný den, Petře, ať se hezky vydaří.

Pěkně je to vidět u maniaků, kteří si libují v přeslazené kávě. Naházejí do šálku třeba pět kostek a šálek nepřeteče.

Foto

Všiml jsem si toho mizení a tak nějak si to i vysvětlil. Někam se ta hmota navíc schovat musela.

DT

Přesně. Je to díky jedinečné vlastnosti vody a její schopnosti schovávat mezi svoje molekuly jiné molekuly. Roztok je pak jen těžší a má vyšší hustotu.

Přeju krásný den, Štěpáne, ať se hezky daří.

DT

Ono je to jen na pohled. Ta voda je pak sladká a to se dobře pozná. Ale pro děti třeba to může být legrační pokus. Krásný den, Horste, ať se krásně daří.

  • Počet článků 1036
  • Celková karma 22,90
  • Průměrná čtenost 1274x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.