Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jejda - a asi proto jistí malí žraloci, nedávno objevení ve velkých hlubinách oceánů, jsou celí černí. To aby se vůbec rozpoznali a uživili, tak světélkují a dostali od objevitelů paradoxně jméno "světlouni" - tento je Benchleyův podle autora slavných Čelistí: http://6b.cz/8ZJM. Docela strašidelné, že? Ty oči... Nechtěla bych se tam s ním potkat, i když je dlouhý asi jen do půl metru. Zdravím Dani a díky, že jsem se zas dozvěděla něco zajímavého. :-)R^

0 0
možnosti
DT

Buďme rády, že žijeme tady a ne tam a takových breberek se nemusíme strachovat. :-)R^ Tady když něco svítí, tak jsou to světlušky a je to milé. :-) Mějte krásný den, Dani a díky za milou návštěvu i slova. :-)

0 0
možnosti
Foto

R^A jo, tmavší kůže se musí víc zahřívat... Ale já se stejně nikdy moc neopálím, takže mi to může být jedno.:-P;-)

0 0
možnosti
DT

U našeho typu to asi moc znát nebude, myslím že ta drsnost kůže může mít i vyšší vliv.

Krásný den, Kláro, mějte se moc hezky, ať se daří. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Někteří bělouši jimi zůstanou i kdyby byli na slunci dlouhé hodiny, Někdy se z nich stávají červení raci. Dano, děkuji za informace!!R^

0 0
možnosti
DT

:-) Až moc často, a s rakovinou kůže není radno si zahrávat, i když se to poměrně dobře léčí. R^ Krásný den, Horste, vám všem dobrým lidem.

0 0
možnosti
TT

Jen tak mimochodem, kdyby to někoho napadlo - i černoši při opalování tmavnou. :-)

0 0
možnosti
DT

R^ To jsem jednou viděla - až do modra. A v našich zeměpisných šířkách mají pro změnu málo vitaminu D, protože nemají dost sluníčka. Krásný den, Tomáši, mějte se moc hezky a díky za návštěvu. :-):-)

0 0
možnosti
PV

P55a44v59e36l 93V98é58b40r

5. 8. 2021 12:27

Pěkné shrnutí, paní Dano a rozhodně zajímavá úvaha, proč nejsou např. původní obyvatelé Afriky lesklí, ale (pokud se to smí napsat) černí.

PS. Venku se nám dalo do deště a tak Čumák praktikuje metodu HO...HI (hups out, malá prodleva, hups in). Občas zkontroluje situaci z okna a po krátkém zkoumání se s povzdechem stočí do klubíčka na oblíbené pohovce (po chvíli vymění klubíčko za rozvalení se na zádech).

0 0
možnosti
DT

R^ Přiznám se, že jsem si v duchu rozvedla, jak by to asi vypadalo, kdybychom byli od přírody zrcadloví. :-) Nosili bychom oblečení? Možná že ano, protože bychom se chtěli odlišit od těch ostatních.

Náš Čumák už nejen nosí domů bahno ze své oblíbené díry na zahradě, kde lehává - on k tomu začal měnit kožich. Teď nevím... asi na letní, ono se to u nich moc nepozná. Má to výhodu - nový kožich zdarma. A taky nevýhodu - ten starý se uvolňuje po kouskách a musí se neustále vymetat. Každého půl roku přemýšlím, jestli by nebylo lepší psa oholit. Ale veterinářka říká, že by to bylo týrání, tak asi ne... :-)

Krásný den vám oběma. :-)

0 0
možnosti

R^ Důkazem vašeho článku mohou být Pygmejové v Africe, kteří se nespálí, i když běhají nahatí celý den na slunku.:-)

0 0
možnosti
DT

R^ I když, abychom byli spravedliví, i oni používají různé opalovací prostředky. Nebo to byli Masajové? Natírají se hlinkou. A místo mytí se vykuřují, což mi přijde zajímavé. R^

Mějte krásný den, Milane, ať se vám daří a díky za doplnění k tématu. :-)

0 0
možnosti
Foto

"Barva je výsledek reakce světla a materiálu. Kde není světlo, není ani barva."

Zajímavé. Ale co potom organismy, které se vyvíjejí v podzemních prostorech, kde po nějakém světle není ani stopy? Tam přece nějaké barvy taky jsou.

0 0
možnosti
MS

To mi připomnělo dotaz na Miroslava Horníčka: Kam se poděje tma, když se rozsvítí? - Tma je pořád, ale není v tom světle vidět!

Takže barvy jsou v podzemních prostorech potenciálně, a objeví se, až tam někdo rozsvítí. ;-)

3 0
možnosti
Foto

Jen připomínka - nejen UV-A (to způsobuje spíše "stárnutí kůže"). ale i UV-B.

0 0
možnosti
DT

R^ Díky za doplnění a přeju krásný den, Ladislave, mějte se moc hezky. :-)

0 0
možnosti
Foto

Opět velice zajímavé téma, děkuji Vám R^

0 0
možnosti
DT

Jsem ráda že se líbilo, Ivo, mějte krásný den. :-)R^

1 0
možnosti