Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

No, sice nevím, jaký šutr použil David v praku proti jistému Goliášovi, ale jisto jistě tím Filištínům vytřel zrak. Tedy pro Izraelity kámen tuze léčivý, i když zmíněný pan Goliáš by byl jiného názoru, kdyby ovšem ještě nějaký názor mohl mít. ;-D Krásný den vinšuju.

0 0
možnosti

Zajímalo by mě, co soda bicarbona? Obsahuje také minerály? Vím, že působí báječně jako neutralizace žaludečních šťáv - např. pomáhá u žáhy. A když ji spolknu ať už v tabletách, ty ale vytvořili lidé, nebo v prášku, skřípe v zubech a mám pocit, jako bych polykal jemně rozemletý kámen. Taky se rozpouští, ale nevím, jestli přeci jen něco kamenného nezůstává. Jinak je takto úžasně účinná a moc lidí o tom neví. Mám ale za ta léta dojem, že vyšší účinek než tablety má prášek, i když to chutná jako samotný vaječný bílek. No, moc mi nejede... :-) Ale pomáhá.

A pak další tip - co ty kameny, které v lázních nahřívají a pak pokládají - tam ale asi nejvíc léčí teplo ne? Zdravím Dani, dík za zajímavé téma, a přeji krásný den! :-)R^

0 0
možnosti
DT

Pravda! :-)R^ Ta se ale myslím opravdu dělá vždycky uměle, přírodní by nebyla dost čistá.

Je až s podivem, kolik kamenů je opravdu jedlých nebo nějak léčí. Ta soda k nim rozhodně patří.

Díky za milá slova, ten seriál o kamenech mě inspiroval k myšlence, že považujeme kamení za maximálně tak užitkové (uhlí) nebo ozdobné (drahokamy) a jen málo si uvědomuju, kolik z těch kamenů je vlastně jedlých nebo dokonce užitečných a zdravých. :-) Nahřívací kameny jsou skvělý příklad. :-)

Krásný den, Dani, mějte se moc hezky. :-)R^

0 0
možnosti
DT

R^ K čemu se používá? R^ Teď mě nic nenapadá.

Díky za tip, mějte krásný den, Stanislave. :-)

0 0
možnosti
DT

Myslíte absorpční? Myslím že se dělá uměle, ale je fakt, že ono nano-uhlí z karélie se také tak využívá, takže máte pravdu. R^ Díky za připomenutí, úplně bych na něj v tomhle zapomněla. Krásný den, Jiří, mějte se moc hezky. :-)

0 0
možnosti
JH

J49a38k82u50b 53H82o44z20a

27. 8. 2020 11:29

Výborné! R^ Co třeba Alunit?

1 0
možnosti
DT

R^ Ano, to je skvělý příklad! Mám ho ráda, sice štípe, ale pomůže, když člověk nechce chodit s náplastí. R^ To by mohlo být námět i na blog, jistě by se dalo sehnat spousta zajímavostí, díky moc za tip. Krásný den, mějte se hezky, Jakube. :-)

0 0
možnosti
Foto

Dani, já mám léčivé kameny v kamarádech, můj včerejší blog. A tobě děkuji za tvé kameny!R^R^:-)

0 0
možnosti
DT

Vy jste všichni dohromady krásné drahokamy. Víc lidí jako vy. Krásný den do Norimberku, Horste, vám všem. :-)R^

0 0
možnosti