Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

U nás se taky neťukalo. Ani na Krumlovsku, kde jsem vyrůstala, ani na Rakovnicku, kde už 40 roků žiji. V obou místech se ťukání vynahrazovalo bohatým řehtáním řehtaček a na jihu Čech pak pondělní "vodní lázní". To jsme to šlehání klukům konečně mohli oplatit. Jinak je ovšem vejce občas i granátem - to když ho zapomenete na plotně a hodně, hodně převaříte. Naposled takto explodovala naráz hned 3, to když se narodila naše první holčička. Babička se zakecala u telefonu u sousedky. Nechtějte vědět, jak ta kuchyně vypadala - bouchlo to právě když vcházela do dveří. Musíte Dano taky někdy napsat blog o zákonech esoterických - např. schválnosti. :-) Dík za hezounké čtení a zdravím. Taky přeji hezké velikonoce a výhry v ťukesu. :-)R^

1 0
možnosti
DT

:-)R^ Zákony schválnosti. Myslím že jsem někdy před nedávnem zákon schválnosti v jednom blogu zmiňovala, ale už vám neřeknu přesně, který to byl. :-)

Silně převařená explodující vajíčka se mi ještě nepovedla, ale co není může být. Děkuju za varování a přeju moc hezký večer. :-)

0 0
možnosti
Foto

Je, to sem vůbec neznala, u nás se asi moc neťukalo. Nebo jo, ale skleničkami, což je dost jiná disciplina :-)

1 0
možnosti
DT

:-)R^ To je úplně jiná, ale také hezká disciplína. :-) Krásný večer, Jani, a krásné velikonoce s hezkými moravskými zvyky. R^

1 0
možnosti

Tak nejlepší bude zvolit taktiku: kdo nehraje, neprohraje!:-D

Dano, díky za pěkný předvelikonoční blog.

Víte, co mě vrtá hlavou? (už dlouho)

Proč když se vaří rýže, tak ráda "utíká" z hrnce? A to i při minimálním plamínku.

0 0
možnosti
DT

Díky vám, za milou návštěvu a slova, Marie. :-)R^

Tipla bych si, že je to tím, že se z rýže uvolňuje škrob a zvyšuje viskozitu tekutiny. Ta pak má sklon k tomu, aby dělala bubliny a "pěnila" - a může proto také utíkat z hrnce. Normální málo viskózní tekutina by jen bublala.

Ale třeba to někdo ví přesněji, jak to skutečně je a zapojí se do diskuze?

Krásný večer, mějte se moc hezky. :-)R^

3 0
možnosti
Foto

R^Teda Danko, aby Vas tady nekdo neobvinil z rasizmu a neucte ke stari;-D

0 0
možnosti
DT

:-) Ježíš co jsem provedla? Aha... už chápu... kvůli barvě. :-) R^ Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde... :-) Mějte moc hezký večer, ať se daří! Vám i zvířátkům.

1 0
možnosti
Foto

Loni jsme to zkoušeli s podkladky a nefungovalo to. :-(

0 0
možnosti
DT

Přeju hezký den, Pavle, díky za návštěvu. :-)

0 0
možnosti
Foto

R^Mám hlavně tu zkušenost, že domácí jsou mnohem pevnější, než z obchodu. Jo, to krmení v chovech. I těch "lepších"...:-P

0 0
možnosti
DT

Doma je člověk neošidí a má daleko víc možností jim přilepšit, než to dělají v chovech. On prý ani ten lepší, pozemní chov není pro slepice nic moc. Ani bio, ani venkovní... :-/

Díky za návštěvu a přeju krásný zbytek dne. R^

1 0
možnosti
WW

R^:-) Podobnou hru, nesouvisející s velikonocemi, jsme hrávali se sirkami mezi ukazováčkem a palcem. Účelem bylo zlomit soupeŕovu sirku, což šlo vyhrát s malým podvodem, dokud jej soupeř neodhalil. :-)

0 0
možnosti
DT

R^ Prozradíte trik? Tuhle hru také neznám. :-) Krásný den, Waldo, mějte se moc fajn. :-)

0 0
možnosti
MS

:-)R^ Když jsme ještě mívali pravidelný přísun domácích vajec od rodičů, vždycky jsem poctivě všechny skořápky od použitých vajec umyl, usušil a poté nadrobno rozdrtil. Ta drť se pak kvůli vápníku dávala slepicím do krmiva, nic nepřišlo nazmar.:-)

0 0
možnosti
DT

R^ Ony ten vápník opravdu hodně potřebují. R^ Jinak se jim muselo dávat něco do žrádla, jestli si dobře vzpomínám... kosti...myslím se jim dávaly mleté kosti...

Krásný den, a ́t se vám všechno daří, Milane. :-)

0 0
možnosti
Foto

Pěkné;-)Krásné svátky Vám přejiR^

0 0
možnosti
DT

Děkuju moc - vám také moc hezké svátky, Jitko! :-)R^

0 0
možnosti
PV

P58a85v90e88l 43V92é77b42r

11. 4. 2019 11:42

Tedy, paní Dano, já žasnu, o čem všem jste schopna své (blogerské) okolí poučit.

K těm sádrovým vejcím (říká se jim také podkladek - mají za úkol nalákat slepici ku snášení na určené místo): Jednou jsme nalezli pár podkladků a tak jsme jednomu kamarádovi, který měl ve zvyku si na vandru si vařit vajíčka (nosil je v takovém umělohmotném kufírku na 6 vajec) tyto podkladky podstrčili. Ten si toho nevšiml a tak milá sádrová vajíčka žíhal ve vroucí vodě. Když doba uzrála, tak si připravil tabuli (ono to bylo na chatě) ... a rozbil talířek. Vejce byla velmi, velmi natvrdo.

Velikonoce budou za pár dní, ale už teď přeji vašim mužským modrá vejce a vám modrou ... však víte co. U když, tam u vás asi nebude zvykem omlazovat děvčice pomocí prutů a jiného nářadí.

2 0
možnosti
MS

Pruty a jiné nářadí se mají používat něžně.:-/

0 0
možnosti