Pro přispění do diskuse se prosím přihlaste.

Přihlásit se

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Foto

Jako diabetik jsem nucen se mouce a výrobkům z mouky vyhýbat. Dano, tobě s přáním povedeného víkendu!

Foto

I ta celozrnná jemně mletá, kterou kupuju, je občas jiná, než jsem zvyklá. Jedna značka je prý "lepší", ale třeba na cukroví není dost jemná a křehčí těsta se rozpadají.

DT

Může být třeba z nějakého menšího podniku, který nemá stálého dodavatele zrní.

Přesně. Lepší neznamená lepší na všechno použití. Všechno chce svoje.

My pak doma pečeme z mouky, u které jsou třeba úplně špatné výchozí odrůdy obilí pro to naše konkrétní použití a pak se divíme.

Taky jsem kdysi zkoušela nakupovat mouku přímo ze mlýna, od soukromníka s tím, že to bude mít lepší kvalitu než z velkoobchodu. Výsledek tristní - mlýn mi prodal starou mouku, která se jim asi válela dlouho v rohu, byla mizerná a navíc člověk vidí ten datum, kdy to semleli, ani se to nesnažili nějak zamaskovat. Takže dál kupuju v Lidlu a Aldi - když se nachomýtnu k nějaké šarži, která je poměrně čerstvá.

PP

Když vidím v obchodě nápis na sáčku "Babiččina mouka" tak přemýšlím o tom jak se lidé často nechají oblafnout něčím, co je "babiččino" nebo "maminčino" jakoby to měla být záruka vysoké kvality. Kdyby na to napsali "Tchýnina mouka", budou to lidi nejspíš považovat za jed na krysy.

Foto

Mě tam spíš odrazuje to "na kynuté", "na křehké" atd. Přece kvalitní mouku stačí rozlišit na hladkou, polohrubou, hrubou a případně chlebovou.

  • Počet článků 1097
  • Celková karma 18,49
  • Průměrná čtenost 1258x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům. 
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.