Diskuse
Jak se pozná dobrá mouka?
Pro přispění do diskuse se prosím přihlaste.
Přihlásit se
H22o87r35s14t 87A77n21t58o73n 59H38a82s71l42b32a67u73e24r
Jako diabetik jsem nucen se mouce a výrobkům z mouky vyhýbat. Dano, tobě s přáním povedeného víkendu!

K28l65á91r16a 47T87ů30m65o27v88á
I ta celozrnná jemně mletá, kterou kupuju, je občas jiná, než jsem zvyklá. Jedna značka je prý "lepší", ale třeba na cukroví není dost jemná a křehčí těsta se rozpadají.
D94a29n27a 57T38e80n65z88l54e79r
Může být třeba z nějakého menšího podniku, který nemá stálého dodavatele zrní.
Přesně. Lepší neznamená lepší na všechno použití. Všechno chce svoje.
My pak doma pečeme z mouky, u které jsou třeba úplně špatné výchozí odrůdy obilí pro to naše konkrétní použití a pak se divíme.
Taky jsem kdysi zkoušela nakupovat mouku přímo ze mlýna, od soukromníka s tím, že to bude mít lepší kvalitu než z velkoobchodu. Výsledek tristní - mlýn mi prodal starou mouku, která se jim asi válela dlouho v rohu, byla mizerná a navíc člověk vidí ten datum, kdy to semleli, ani se to nesnažili nějak zamaskovat. Takže dál kupuju v Lidlu a Aldi - když se nachomýtnu k nějaké šarži, která je poměrně čerstvá.
P30e77t44r 11P36a36l46e12č74e91k
Když vidím v obchodě nápis na sáčku "Babiččina mouka" tak přemýšlím o tom jak se lidé často nechají oblafnout něčím, co je "babiččino" nebo "maminčino" jakoby to měla být záruka vysoké kvality. Kdyby na to napsali "Tchýnina mouka", budou to lidi nejspíš považovat za jed na krysy.

K24l98á97r40a 85T37ů69m15o49v46á
Mě tam spíš odrazuje to "na kynuté", "na křehké" atd. Přece kvalitní mouku stačí rozlišit na hladkou, polohrubou, hrubou a případně chlebovou.
- Počet článků 1097
- Celková karma 18,49
- Průměrná čtenost 1258x