Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dani díky, stále se tu s Vámi a od Vás i ostatních učím... R^:-)

0 0
možnosti
DT

Jsem moc ráda, jestli vás to rozptýlí a pobaví a třeba je i zajímavé. Je to radost, sdílet myšlenky a blogy s tak milými lidmi. Krásný den, Dani, mějte skvělý den. :-)R^

0 0
možnosti
ZH

Je znám jev, kterému se říká kvantová provázanost. Ve zkratce, dvě částice jsou kvantově provázané (nezáleží na vzdálenosti) a změna na jedné částici se okamžitě projeví na té provázané. Považuji za možné, že civilizace, která se naučila tento jev ovládat, může okamžitě pozorovat děje v jakékoliv části vesmíru. Tímto způsobem by se dala vysvětlit i znalost (u některých lidí) věcí, které by za "normálních" (dle naší úrovně poznání) podmínek znát nemohli. Fakticky část jevů, které jsou popsané například v náboženských textech (proroctví atp.).

1 0
možnosti
DT

To je zajímavé téma - nedávno jsem o tom četla pojednání, kde se provázanost vysvětlovala další dimenzí, což je jen logické.

Samotné mi pocitově připadá, že to tak bude. Bude tam nějaká další dimenze a může vypadat úplně jinak než naše 3D (respektive 4D při provázanosti). Dovedla bych si u té 4.D také představit, že není vázaná na čas, proč by měl mít nutně čas vliv na všechno ve vesmíru? Zjevně nemá elektromagnetismus vliv na temnou hmotu. Možná budeme překvapení, až se nalezne ta "nová" fyzika, na kterou se všichni těší.

Krásný den, Zbyšku, mějte se moc hezky. :-)R^

0 0
možnosti
MB

Nerad bych působil jako kverulant, který hledá chyby a nepřesnosti všude a u každého. Ale musím připomenout, že u zelených rostlin je v současnosti bilance CO2 <=> O2 neutrální. Rostliny při růstu odebírají CO2 z atmosféry, uvolňují O2. Při tlení a spalování to probíhá obráceně a nula od nuly pojde. Těch rašelinišť a bažin, kde by se organická hmota ukládala pro pozdější vznik uhlí už na Zemi mnoho není.

Jediným zdrojem kyslíku s pozitivní bilancí jsou vodní sinice.

https://sciencemag.cz/vznik-komplexniho-zivota-na-zemi-muze-souviset-s-delkou-dne/

O kyslíkové atmosféře se vedou učené diskuze. Život na Zemi byl prapůvodně bezkyslíkový. Kde je napsáno, že vlak života musel všude odbočit na kyslíkovou kolej?

Funguje to bez kyslíku třeba takto:

https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cern%C3%BD_ku%C5%99%C3%A1k

-------------------------------------------------------------------

Už se těším na slíbené články o zavařování. Nedávno jsem si totiž pořídil nový elektrický zavařovací hrnec. ;-)

1 0
možnosti

Na druhou stranu jsou ale vodní sinice součástí fytoplanktonu, který se podílí na produkci kyslíku 50%, takže ani jejich podíl nemusí být zanedbatelný.

2 0
možnosti
Foto

R^Zdá se, že život založený na kyslíku je extra snadné najít. To se neschováme.:-)

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

Zajímavé R^ Ta reprodukce kyslíku jako důkaz existence života na planetě - to zní logicky. Zvlášť, když na planetě existuje voda v tekutém skupenství, což je jeden z hlavních ukazatelů na možný vznik života.

3 0
možnosti
DT

R^ Přítomnost agresivního kyslíku znamená, že ho něco vyrábí. A eventuálně v daleko větším množství, než by se to zvládlo anorganickým rozkladem nějakých hornin. Není lepšího indikátoru. :-) Vám krásný den, Milane, mějte se moc hezky. R^

2 0
možnosti
DP

Opet jsem se neco zajimaveho dovedel. Diky Vasim clankum Dano, se ze mne na stara kmetska kolena stava zijici encyklopedie astrofyziky a i jinych chemicko-fyzikalnich oboru.

0 0
možnosti
DT

Jsem moc ráda, že se vám líbí, Dane, mějte krásný den a hezkou letní pohodu. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Už aby tu byli a udělali tady pořádek!!Dano, toběR^

0 0
možnosti
DP

No jo, Horste, ale co kdyz jsou ti mimozemstane oproti "zemstanum" vyvojove opozdeni, a tak v budoucnosti nenavstivi oni nas a zavedou poradek, ale my je a zavedeme jim tam ten nas pozemsky "neporadek" - :). Zdravim ze studeneho Severu, u vas na jihu pry mate vedra, tady se dnes (po par hezkych skoroletnich dnech) treseme zimou, neslo by utdelat vymenu? Ty nam sem posles trochu toho horka a ja vam zase trochu zimy a budeme oba v pohode - :)

0 0
možnosti
PV

P27a53v45e26l 58V38é70b50r

20. 6. 2022 8:19

Tedy, s tím kyslíkem mě to nikdy ani vzdáleně nenapadlo, a přitom, když to tak čtu, je to velice, převelice logické.

Přeji, paní Dano, příjemné dny. Já jsem strávil pár dní na chalupě v relaxační poloze "křovinořez sečmo za rukama" a jsem docela spokojen. Není to ale nic proti spokojenosti Čumáka, který neustále šmejdil kolem. Tak ať je takto spokojen i váš Čumák a nechť vy tu jeho spokojenost sdílíte.

2 0
možnosti
OU