Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Koroptví paštika

Maso ze tří starých koroptví se očistí ze šlach a kůže a kůstek. Maso ze dvou prsíček na kostky rozkrájíme a máčíme ve víně. Ostatní maso se stejným množstvím libového vepřového masa a špeku se několikrát umele a propasíruje. Přidá se pepř, 3 žloutky, maso z prsíček na kostky rozkrájené, uzený jazýček též rozkrájený, osolí se, dobře promíchá, dá do pudingové formy vymazané, šunkou vyložené, 1 1/2 hodiny se v páře vaří, podává se teplé obložené zeleninou, nebo se dá maso do kastrůlku vymazaného, lístky špeku vyloženého a dá do trouby do páry 1 1/4 hod. péci. Po vychladnutí se vyklopí, od špeku očistí, rosoluje se jak již dříve naznačeno, před podáním se vyklopí a okrášlí.

Bez úprav přepsáno ze zápisků našeho děda.

0 0
možnosti