Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Neustálé hledání podmínek života kdekoliv ve vesmíru naráží na to, že se hledají podmínky a stopy po "životě pozemského typu" .

Setkat se s něčím jiným tak si toho naše analytické přístroje ani nevšimnou. ;-D

2 0
možnosti
DS

Svatá pravda. Lidé si často představují život dle pozemských vzorů. Jenže vzhledem k rozmanitosti pozemského života bych se ani nedivil, kdyby někdy v budoucnosti jsme byli smeteni asteroidní smrští, jež bude imunitní reakcí na těžbu platinové rudy v buňce zvané Sluneční soustava.

0 0
možnosti
DT

To už jsme u hypotézy, že sám vesmír má vědomí. Tahle hypotéza má několik slabých bodů, například - zdroje energie nebo rychlost přenosu informací. Je vesmír inteligentní, nebo jen tak inteligentně udělaný? :-) I vám krásný den. R^

0 0
možnosti
DT

Dovoluju si oponovat - myslím že by si všimly. Život definujeme hodně volně, jako něco, co se množí, metabolizuje. Jedná se tedy o změny, a ty naše přístroje určitě zachytí. Z chemické stránky věci je život vázán na uhlík, s tím se nedá nic dělat. Uhlíku je všude relativně hodně, nejlíp se váže a vytváří komplikované sloučeniny, které se zase mohou lépe přizpůsobit svému prostředí. Čistě darwinisticky - mají oproti všemu ostatnímu výhodu, takže se musí nutně prosadit. A s předpokladem, že eventuální život bude na bázi uhlíku, můžeme zase předpovědět, v jakých teplotách a podmínkách ho najdeme. Pak už nezbývá moc variací - takže víme celkem přesně, co hledáme.

Jsem optimistická. :-)

Díky za návštěvu blogu, mějte krásný den. :-)R^

0 0
možnosti