- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Cukroví vždycky sníme, krémové a nepečené nechávám v lednici, suché v uzavřené dóze, v paneláku jsou moli otázka pár týdnů... Některé kamarádky ho zamrazují, ale takové přebytky nemíváme, spíš se nedostává.
Taky máme moly, ale máme něco ještě horšího, takové ty malé moučné roztoče. Nedá se toho zbavit a dostanou se do všeho. Už dávám všechno ze zoufalosti do zavařovaček s gumou a stejně jsem nedávno vyhodila pět litrů zásob rýže. Asi to přinášíme rovnou z obchodu. U zavařených věcí je aspoň obsah skutečně mrtvý.
Krásný den, Kláro, ať se vám hezky vydaří.
Pěkný článek, ale u nás se všechno sežere tak rychle, že cukroví občas "uklízím" až úplně na dno, dozadu do mrazáku, přikrývám mraženými houbami v mikrotenu, aby nebylo vidět (ty se nespotřebovávají tak rychle), aby vydržela malá zásoba na velikonoční "překvapení". 😃😃😃 Zdravím Dani...
Můžete zavařit a schovat někde, kde to nebudou hledat. Napadá mě botník.
Krásný den, Dani, ať se hezky daří.
kedysi som to tak robila a nosila ako dárky
To je skvělé, už máte zkušenosti - můžete něco poradit? Krásný den, Janko, ať se vám hezky vydaří.
Na vanilkové rohlíčky, kterých máme vždycky nejvíc, by se to možná hodilo.
Pro mě je to zajímavé ohledně ochrany před škůdci. Vědět, že to můžu někde položit, o velikonocích jako když to najdu - a nebudou v tom moli, muňky nebo jiní nezvaní hosté.
Krásný večer, Milane, ať se hezky vydaří.
Jaký máte názor na domácí zavařování (čehokoliv) v mikrovlnné troubě?
V mirkovlnce je to nepraktické. Napadá mě k tomu spousta věcí, takže díky za tip, udělám z toho další blog.
Jednoduše a rychle to v mikrovlnce nepůjde, není v ní vhodné prostředí. Vlastně by se dalo zavařit jen ovoce plovoucí ve vodě a to je v jedné osamělé sklenici. Ale zároveň se při teplotě varu vody často takové ovoce rozvaří.
V žádném případě se nedají takhle zavařovat maso ani zelenina nebo kombinovaná hotová jídla. Ta potřebují dlouhé doby zavařování - a to se v mikrovlnce nedocílí. Klasicky jsou to třeba dvě hodiny na bodu varu - a představte si, co by zbylo ze skleničky guláše poté, co byl dvě hodiny v mikrovlnce...
Nejjednodušší je to opravdu v hrnci s vodou - klasické zavařování v zavařovacích hrncích je ještě pohodlnější, protože ty hrnce mají dnes termostaty a některé se umí i vypínat po určité zadané době.
Přeju hezký večer a díky za zájem o věc.
U nás doma se (některé) cukroví schová do mrazáku. Takové zázvorky jsou potom krásně měkké, neb si v krabici nějak stáhnou vodu z jiných kousků.
Zamrazit je praktické a pohodlné.
Mějte krásný večer, Mirku, ať se hezky vydaří.
Dano, děkuji! O tom jsem nikdy neslyšel...
Jsem ráda, že se líbilo, Horste, přeju krásný večer.