Děkujeme za pochopení.
K52l62á46r45a 93T56ů94m12o88v68á
Cukroví vždycky sníme, krémové a nepečené nechávám v lednici, suché v uzavřené dóze, v paneláku jsou moli otázka pár týdnů... Některé kamarádky ho zamrazují, ale takové přebytky nemíváme, spíš se nedostává.
D55a52n31a 31T77e49n53z42l29e31r
Taky máme moly, ale máme něco ještě horšího, takové ty malé moučné roztoče. Nedá se toho zbavit a dostanou se do všeho. Už dávám všechno ze zoufalosti do zavařovaček s gumou a stejně jsem nedávno vyhodila pět litrů zásob rýže. Asi to přinášíme rovnou z obchodu. U zavařených věcí je aspoň obsah skutečně mrtvý.
Krásný den, Kláro, ať se vám hezky vydaří.
D94a65n60a 46Š87u95m96o86v46á
Pěkný článek, ale u nás se všechno sežere tak rychle, že cukroví občas "uklízím" až úplně na dno, dozadu do mrazáku, přikrývám mraženými houbami v mikrotenu, aby nebylo vidět (ty se nespotřebovávají tak rychle), aby vydržela malá zásoba na velikonoční "překvapení". 😃😃😃 Zdravím Dani...
D66a59n36a 41T55e69n93z11l36e42r
Můžete zavařit a schovat někde, kde to nebudou hledat. Napadá mě botník.
Krásný den, Dani, ať se hezky daří.
J78a13n68a 40M73e41l84i56š32o15v77á
kedysi som to tak robila a nosila ako dárky
D87a70n93a 21T57e95n84z98l15e59r
To je skvělé, už máte zkušenosti - můžete něco poradit? Krásný den, Janko, ať se vám hezky vydaří.
M96i25l52a12n 95Š26ť88a75s17t55n52ý
Na vanilkové rohlíčky, kterých máme vždycky nejvíc, by se to možná hodilo.
D16a86n52a 71T36e35n85z15l13e49r
Pro mě je to zajímavé ohledně ochrany před škůdci. Vědět, že to můžu někde položit, o velikonocích jako když to najdu - a nebudou v tom moli, muňky nebo jiní nezvaní hosté.
Krásný večer, Milane, ať se hezky vydaří.
J74o80s67e77f 87K41a30r96á73s18e11k
Jaký máte názor na domácí zavařování (čehokoliv) v mikrovlnné troubě?
D30a81n80a 87T26e38n77z24l94e79r
V mirkovlnce je to nepraktické. Napadá mě k tomu spousta věcí, takže díky za tip, udělám z toho další blog.
Jednoduše a rychle to v mikrovlnce nepůjde, není v ní vhodné prostředí. Vlastně by se dalo zavařit jen ovoce plovoucí ve vodě a to je v jedné osamělé sklenici. Ale zároveň se při teplotě varu vody často takové ovoce rozvaří.
V žádném případě se nedají takhle zavařovat maso ani zelenina nebo kombinovaná hotová jídla. Ta potřebují dlouhé doby zavařování - a to se v mikrovlnce nedocílí. Klasicky jsou to třeba dvě hodiny na bodu varu - a představte si, co by zbylo ze skleničky guláše poté, co byl dvě hodiny v mikrovlnce...
Nejjednodušší je to opravdu v hrnci s vodou - klasické zavařování v zavařovacích hrncích je ještě pohodlnější, protože ty hrnce mají dnes termostaty a některé se umí i vypínat po určité zadané době.
Přeju hezký večer a díky za zájem o věc.
M25i58r35e81k 83B50a48u30t70s98c92h
U nás doma se (některé) cukroví schová do mrazáku. Takové zázvorky jsou potom krásně měkké, neb si v krabici nějak stáhnou vodu z jiných kousků.
D11a20n32a 43T83e33n17z83l67e77r
Zamrazit je praktické a pohodlné.
Mějte krásný večer, Mirku, ať se hezky vydaří.
H43o47r50s84t 14A70n82t20o96n 17H89a17s69l58b31a41u94e13r
Dano, děkuji! O tom jsem nikdy neslyšel...
D90a80n76a 12T18e18n29z71l58e54r
Jsem ráda, že se líbilo, Horste, přeju krásný večer.
- Počet článků 1047
- Celková karma 23,89
- Průměrná čtenost 1276x