Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tyto chemicko-fyzikalni procesy si reálně představit nedovedu, ale celkově mi připomínají metamorfózu kompostu na úrodnou zeminu. Vidím určitou naději, že ne všechno horší stav planety, jaký už tu je.. Síla přírody je velká. Dík Daní a hezký víkend.️

0 0
možnosti
DT

Také děkuju, Dani. Všechno se mění, to je asi princip života. A vlastně je to hezké a napínavé. Krásný den, mějte se moc hezky, Dani, krásný víkend! :-)R^

0 0
možnosti
Foto

A ta rozpustnost se nakonec vrátí. Vlastně i nějaká ta rozpouštědla vzniknou...R^

0 0
možnosti
DT

R^ Příroda to má dokonale vymyšlené. A my se vlastně jen přizpůsobili. :-) Mějte krásný den, Kláro, ať se vám dobře vydaří. :-)

1 0
možnosti
Foto

Dano, název KEROGEN se mi líbíR^, v příštím životě chci mít takové příjmení...

0 0
možnosti
DT

:-) Zní to jako značka nějakého auta. R^ Krásný den do Norimberku vám všem, Horste, ať se daří. R^

0 0
možnosti
Foto

J91o87s18e67f 29B31á48r26t73a

10. 3. 2022 11:44

Ten zemní plyn se pořád těží, dojde někdy?

0 0
možnosti
DT

Myslím že záleží na tom, co se tím myslí. Každé ložisko se jednou vyčerpá, ale všude možně pod zemí jsou další ložiska. Najdeme včas dostatek nových? Budou lehce dostupná? Určitě je nevyčerpáme všechna, protože se ne ke všem dostaneme.

Krásný den, ať se vám daří, Josefe. :-)R^

1 0
možnosti
MB

Teď vstoupím na tenký led a položím provokativní otázku. Je tzv. "mumio" taky kerogen?

Zatím je kolem této látky spíše ezoterické mlhavo a nic konkrétního se v důvěryhodných zdrojích nedá najít. Věř a víra tvá tě uzdraví...

0 0
možnosti
DT

Netuším co je to - ale vzpomínám na film Angelika Sultán, kde chtěla Angelika mumio za odměnu. Bylo to něco černého hořlavého, takže asi přírodní asfalt. Takže rozpustné v organických rozpouštědlech, takže by to nebyl kerogen. Ale můžu se plést, byl to jen film.

Krásný den, Mirku, mějte se moc hezky. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Dano, nebylo lidem líp, když tohle všechno nevěděli?

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě vím, že naprostá většina z těch osmi miliard to neví. Vědomky či nevědomky však doplácí na vědomosti a vynalézavost malé skupiny "nadlidí", kteří vymysleli polymery, ničící životní prostředí. Vymysleli zbraně, které jsou schopny zlikvidovat život na Zemi. Vymysleli stroje a automaty, které připravily lidi o řemeslnou zručnost a z dříve soběstačných lidí stvořili lenochy, kteří jsou bez elektřiny a PHM odsouzeni ke smrti z vyhladovění a umrznutí.

0 0
možnosti
PV

P27a50v86e76l 33V87é43b73r

10. 3. 2022 8:16

Moc zajímavý článek, paní Dano, a to z oblasti o které jsem neměl ani ponětí.

Ale ta poslední věta článku ... podle některých je nástupce kerogenů právě to, co by nejraději smetli ze světa a tvrdí, že to je právě to, co je pro moderního člověka nejvíc fuj. A není cesty jak je vyvést z jejich omylů.

Posílám pěkné pozdravení vám, vašim blízkým i Čumákovi (ten můj spokojeně chrní v křesle. Celou hodinu jsme se přetahovali venku o provaz. Mě bolí ruce a Čumák má klid v duši).

0 0
možnosti
Foto

Hlavně to už mělo dojít. Aspoň myslím...

0 0
možnosti