Pro přispění do diskuse se prosím přihlaste.
Přihlásit se
K56l70á51r88a 13T96ů26m40o90v74á
Před časem jsem dostala zmrzlá vajíčka a byla celá a jedlá. Možná přimrzla jen trochu shora?
D45a81n44a 12T38e45n12z35l28e65r
Byla předtím uvařená? Uvařené by možná nemělo dělat problém, žloutek už je pevný. Jestli byla syrová, to je to zajímavé. Krásný den, Kláro, mějte se moc hezky.

J57a21n83a 92M32e61l55i70š83o98v33á
Zaujímavé
D66a71n72a 51T31e60n82z49l70e24r
Jsem ráda, že se líbilo, mějte krásný den, Jano.
J56a49r70o58s30l70a27v 64R56o27č29e48k
Několik let jsem pracoval se zmrazenými enzymy, samozřejmě pokles aktivit změnou struktury bílkovin nastal, ale nepřipadá mi zborcení struktury jako úplně správné zdůvodnění gelovatosti. Spíše si myslím, že krystaly poruší buněčné stěny a všechno se slije do jednoho "guláše".
J84a85r44o86s57l66a51v 50R54o56č91e51k
Samozřejmě mluvíme o kvarterní a terciální struktuře.
M77i19r71e60k 16B84a28u85t56s51c11h
V dobách mého mládí se občasné přebytky vajec (dodávala vesnická babička) konzervovaly ve velké okurkové sklenici zalité vodním sklem.
Jaký vliv to mělo na jejich konzistenci nevím, neb tehdy jsem páchal jiná alotria ve škole a s kamarády. V kuchyni jsem se vyskytoval pouze za účelem konzumace již hotových produktů, jejichž technologie výroby byla pro mne zahalena tajemstvím...
Do tajů procesů probíhajících v hrncích a na pánvích jsem již částečně nakoukl, poměrně často se to dá i s chutí jíst
Děkuji tímto za poučný článek.
Doposud jsem zamrazoval jenom bílky, jejichž přebytek vzniká při výrobě velmi oblíbeného vaječného koňaku.
Ale alespoň vím, že neupravený žloutek do mrazáku ne!
D70a23n44a 12T89e37n16z36l81e13r
Vodní sklo! To jsem vždycky chtěla zkusit, ale nevím přesně jak. Možná se najde někdo, kdo poradí? Taky si pamatuju, že to naši stařečci dělali...
S bílky to znám. Dělávám Créme Brullee a pak nevím co s nimi. Mám jich vždycky přebytek, takže snad jen uvařit a dát psovi.
Krásný den, Mirku, mějte se moc hezky. Jsem ráda, že se líbilo.

H27o86r85s16t 44A13n26t96o30n 68H10a57s28l79b20a98u66e57r
Dano, tak to je šílená zajímavost. Teď jsem zjistil, že v němčině je dost problém použít výraz PŘILOŽIT, PŘIKLÁDAT (do ohně). Mají na to dost chudé výrazy a musí se k tomu, oproti v češtině, přidat do ohně, aby bylo jasné o co jde. Přeji hezký den do Berlína a aby Putina nenapadlo k vám poslat raketu!
D71a97n43a 91T43e84n73z72l22e63r
Možná je to proto, že už si málo lidí doma topí uhlím nebo dřevem. My používáme slovo "nachlegen". Ale možná je to nějaká rodinná zkratka.
Děkuju! Přeju krásný den, Horste, ať se hezky daří.
- Počet článků 1097
- Celková karma 18,49
- Průměrná čtenost 1258x