Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MP

Díky za osvětu. Nesolení luštěnin během vaření je opravdu hluboce zakořeněný (teď už vím, že) mýtus.

0 0
možnosti
MR

Provedl jsem experiment a večer povečeřel dvoje fazole. Za sebe mohu říct, že moje chuťové pohárky nejsou schopny rozeznat rozdíl. Je jasné, že můj experiment nemá vypovídající hodnotu, protože jsem testoval jen jeden druh fazolí a druhý dva co experiment vyhodnocovali jsou ve věku kdy jídlo dělí jen podle množství.

2 0
možnosti
DT

To je dobrý přístup. Krásný den, Kláro, ať se hezky vydaří.

1 0
možnosti
TT

To jsou mně novinky! Zajímavé, že tomu věří celá Evropa, musí to být pěkně zakořeněné, když - jak se dívám - např. Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft doporučuje solit, zatímco bádensko-württemberské Landeszentrums für Ernährung tvrdí, že sůl zvyšuje tvrdost vody a slupky kvůli tomu nezměknou. No ale jelikož luštěniny baštím, bude to třeba hned zítra, kdy vyzkouším revoluční vaření ve slané vodě.

0 0
možnosti
MB

Je to poprvé v životě, co to slyším. Taky mě učili nesolit. Zkusím to zítra.

0 0
možnosti
DT

Jestli máte chuť, můžete zkusit ten experiment se dvěma hrnci - osolené, neosolené - a pak poreferovat. Mějte krásný den, Mileno, ať se hezky vydaří.

0 0
možnosti
DT

Ano, nemá se naopak kyselit, protože kyselina dává pektinu možnost se hezky projevit. Je to vlastně stejné téma jako v zavařeninách, tam naopak pektin chceme. Krásný den, Jaromíre, mějte se moc hezky.

0 0
možnosti
DT

Jsem ráda, že se líbilo, mějte moc hezký den, Vlasto.

1 0
možnosti
MB

Další z rad (pověr?) při vaření luštěnin je doporučení přidávat do namáčecí vody jedlou sodu.

Má to tedy nějaký vliv na budoucí konzistenci následně vařených luštěnin?

2 0
možnosti
TT

Jak se píše v článku - v měkké vodě se luštěniny líp namočí a jedlá soda se používá ke změkčování vody.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1081
  • Celková karma 18,47
  • Průměrná čtenost 1265x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům. 
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.