Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M73i40c77h78a23l 80P33r97o64c55h19á42z69k70a
Díky za osvětu. Nesolení luštěnin během vaření je opravdu hluboce zakořeněný (teď už vím, že) mýtus.
M69a12r35t72i84n 88R21a85k41o67u36š
Provedl jsem experiment a večer povečeřel dvoje fazole. Za sebe mohu říct, že moje chuťové pohárky nejsou schopny rozeznat rozdíl. Je jasné, že můj experiment nemá vypovídající hodnotu, protože jsem testoval jen jeden druh fazolí a druhý dva co experiment vyhodnocovali jsou ve věku kdy jídlo dělí jen podle množství.

K22l35á25r32a 35T84ů43m53o68v68á
Solím všechno rovnou, protože jinak zapomínám.
D60a53n43a 48T59e89n98z59l76e39r
To je dobrý přístup.
Krásný den, Kláro, ať se hezky vydaří.
D46a87n98a 19T51e10n55z17l75e39r
Přeju krásný den, díky za návštěvu blogu.
T70o74m87á10š 11T18a57t91í33č35e98k
To jsou mně novinky! Zajímavé, že tomu věří celá Evropa, musí to být pěkně zakořeněné, když - jak se dívám - např. Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft doporučuje solit, zatímco bádensko-württemberské Landeszentrums für Ernährung tvrdí, že sůl zvyšuje tvrdost vody a slupky kvůli tomu nezměknou. No ale jelikož luštěniny baštím, bude to třeba hned zítra, kdy vyzkouším revoluční vaření ve slané vodě.
M51i33l32e80n61a 43B90i47g13a81s33o29v15á
Je to poprvé v životě, co to slyším. Taky mě učili nesolit. Zkusím to zítra.
D80a57n85a 40T48e90n66z30l33e60r
Jestli máte chuť, můžete zkusit ten experiment se dvěma hrnci - osolené, neosolené - a pak poreferovat. Mějte krásný den, Mileno, ať se hezky vydaří.

J43a80r10o69m78í86r 41Š44i11š33a
Jasněže to je blbost, je třeba solit hned
D63a77n29a 56T23e11n85z31l26e88r
Ano, nemá se naopak kyselit, protože kyselina dává pektinu možnost se hezky projevit. Je to vlastně stejné téma jako v zavařeninách, tam naopak pektin chceme. Krásný den, Jaromíre, mějte se moc hezky.
D62a89n76a 34T94e90n84z14l40e42r
Jsem ráda, že se líbilo, mějte moc hezký den, Vlasto.

H12o37r39s26t 47A14n44t13o44n 53H84a17s56l19b60a51u37e88r
Dano, Jitka už použila tvou radu Hezký den!
D32a48n61a 78T98e38n60z20l18e96r
Krásný den, Horste, ať se hezky vydaří.
M31i96r31e54k 41B21a56u89t15s86c18h
Další z rad (pověr?) při vaření luštěnin je doporučení přidávat do namáčecí vody jedlou sodu.
Má to tedy nějaký vliv na budoucí konzistenci následně vařených luštěnin?
T73o49m97á63š 75T42a54t43í66č72e52k
Jak se píše v článku - v měkké vodě se luštěniny líp namočí a jedlá soda se používá ke změkčování vody.
- Počet článků 1081
- Celková karma 18,47
- Průměrná čtenost 1265x