Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Domáca slivovica má iba 52% alkoholu. Technický líh obsahuje naftu a tá je škodlivá na pokožku.

0 0
možnosti
JH

J98a50n 98H40u13r88k69a

18. 3. 2020 8:18

počteníčko jiskrné jako vždy diskuze výživná poprvé ale s vámi paní Dano musím nesouhlasit ještě dávno před vědeckou studií jsem odhadl tu virovou bestii RNA na proteticky proteinově vázanou na DNA a tudíž energeticky poměrně živou potvoru modlím se abych neměl ve své předpovědi pravdu za to v co tohle stvoření v budoucnosti zmutuje ochotných virů na klonové války je v člověku opravdu zástup...všem hodně štěstíR^

0 0
možnosti
DT

:-) Já nevím, takhe zblízka se s ní zatím neznám (nebo si to myslím). Viděla jsem zajímavou doku na kanálu ARTE (francouzsko-německý). Co mě překvapilo, jen v netopýrech se tumluje tolik virů, že to vystačí na několik různých epidemií. A když se prý spočítají všechny viry, které by mohly skočit na člověka a které jsou ve všech zvířatech dohromady, tak to prý dalo cifru 300 000. Tolik různých pandemií bychom mohli mít na krku. Je s podivem, že se to vlastně děje tak málo často!!!

Krásný den a díky za návštěvu, mějte se hezky. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

J43a74n70a 55M29a94j85o18v80á

17. 3. 2020 22:47

My tu slivovici naštěstí nepodcenujeme. Doporučuje ji dvanáct moraváků do tuctu a ještě jeden navíc.

A roušky...jen sleduji, jak se rojí a jen jsem zvědavá, kdy děvčice z valach vymyslí vyšívané :-).

Je to divná doba. O důvod víc být "na prašivý život tak trochu pes". Dneska jsem potkala maminku s chlapečkem. Měl roušku a na ní našitý čumáček a fusky, na čepičce uši. Nešlo se neusmát...

0 0
možnosti
PV

P80a77v97e15l 56V17é18b29r

18. 3. 2020 7:27

Dodal bych, že slivovici používat jedině vnitřně, na vnější desinfekci je nevhodná (a mezi námi: je jí na to škoda).

1 0
možnosti
RP

Izopropanol bych nechal výhradně na desinfekci pomůcek, nikdy ne na desinfekti rukou nebo jiné části těla.

0 0
možnosti
DT

R^ Naštěstí je ten líh daleko dostupnějš. R^ Krásný den a díky za zájem o věc.

0 0
možnosti
DP

Kdyz Dano Vas vcerejsi blog a naslednou diskusi po dnesnim ranu shrnu, tak s potesenim konstatuji, ze se Vam podarilo zabit dve muchy jednou ranou, moc potrebna osveta a informace, doplnene zajimavymi nazory a radami v dikusi a sem tam trochu (podle meho mineni v kontextu naprosto vhodneho) vtipkovani a usmevu , coz v teto dobre snad vsichni potrebujeme a ocenime:-)

0 0
možnosti
DT

Děkuju a jsem moc ráda, že se vám líbilo. :-) Brzy asi dorazí do země masky profesionální - a všechno bude mnohem lepší. R^

Přeju moc hezký den a dávejte na sebe pozor. :-)

0 0
možnosti

Neředil bych. Stačí technický ale asi i ten bude v krámech vymetený. Glycerin pro děti a dívky snad, ale dospělá ruka to zvládne i po několik týdnů. Zato bych přidal pár kapek (vždy čerstvých) peroxidu. Stačí ten lékárenský 3%. Čerstvých, on nevydrží na světle. Zvláštní je, že se obecně nedoporučuje chlór. Vypadá to, že ten líh je jen dobré 'mýdlo'; tedy nedenaturuje tu RNA. A ze stejného důvodu je na 'ho..uby' mikrovlnka. Není tam dost vody aby se to upeklo. Zkuste si dát do mikrošky lžičku cukru.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

Tento váš příspěvek vydá za všechny ty, které jen kritizují a nenabízejí alternativu.

Už jdu vyrábět, slivovici s emspomou, tedy masérskou emulsí, to by také mohlo býtí účinné a vhodné na ruce, co myslíte? Děkuji.

0 0
možnosti
PV

P67a69v82e98l 20V40é86b61r

17. 3. 2020 7:54

Nebylo. Slivovice má zpravidla 52% a méně, což nestačí.

0 0
možnosti
Foto

Roušky už národ sobě (zdarma) vyřešil, teď jen zbývá vymyslet, jak si vyrobit každý sám svou testovací tyčinku...

Tak ještě v Receptáři aby dali návod na dýchací přístroj... A jsme v cajku

0 0
možnosti
DT

Brzy budeme kupovat rychlotesty v lékárně podobně, jako těhotenské testy. Může to mít ale jeden zajímavý vedlejší výsledek. Třeba budeme napřesrok v chřipkové epidemii trochu opatrnější a nenakazí se tolik lidí?

Krásný den, Ilono, mějte se moc hezky a díky za návštěvu. R^:-)

3 0
možnosti

Díky Dani, hodně lidem to pomůže. Tedy jen abych zlomila hrot některým dialogům níže - když už sranda, tak co třeba tato: https://www.facebook.com/KBboatfishing/photos/a.381430489299241/649598055815815/?type=3&theater :-)

ZdravímR^

1 0
možnosti
DT

R^:-) To je krásné. ;-D Bitva u Kauflandu!

Ty diskuze dole jsou jen zástupná věc pro úplně jiný problém. Ale to nemá cenu řešit, jsou věci, na které nemá člověk vliv protože sedí v hlavách jiných lidí - co je řešit nechtějí nebo nemohou.

Já myslím že brzy budou k dostání masky profesionální a tyhle budou jen milou vzpomínkou na doby, kdy jsme museli improvizovat. Já vždycky obdivovali lidi, co si umí vědět rady. Co z mála vykouzlí moc a nespoléhají, až se o ně někdo postará.

Krásný den, Dani, mějte se moc hezky a dávejte na sebe pozor. :-)

1 0
možnosti
Foto

R^Kreativci si už tu WHO recepturu (v níž poněkud nechápu přídavek 0,00 nic peroxidu) vylepšili. O 100% gely z aloe, neboť některé z aktuálně nedostupných hygienických gelů obsahují aloe. Prý to dělají kvůli gelovatění.8-o Prostě nechtějí roztok, ale... Jednak WHO důrazně doporučuje recepturu neupravovat, druhak to při zachování účinné koncentrace lihu stejně nepomůže.

0 0
možnosti
DT

R^ Peroxid tam je pro dezinfekci když tam přijde další substance / gel aby se to prý nezkazilo, jsem kdesi četla. Na gelovatění celé dezinfekce se tam něco přidávalo... teď si nevzpomenu... Thixogel to byl? Ne ... ne myslím to byl agar agar? Něco jedlého to bylo...

Dole je dotaz - dá se rouška vzít a sterilizovat tak jak je (s viry) v mikrovlnce? Funguje to? :-) Vy o tom určitě máte přehled. R^ Krásný večer, Kláro, mějte se moc hezky.

0 0
možnosti