- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pro zapojení do diskuse musíte mít oprávnění diskutovat.
Musím přerušit čtení - čajové lístky se po sklizni nenechají oxidovat, nýbrž fermentovat, velice podobně (i když je u čaje postupů mnohem více) jako listy tabáku. Jde o rozložení dřevité složky těch listů - to, když člověk neudělá u tabáku, rozpadají se mu usušené listy víceméně na prach, machorka se tomu říká. Když to člověk neudělá u čaje, rozpadnou se mu listy na mačču, která je ceněná jako původní, tradiční způsob úpravy čaje (lístků) s návaznou odpovídající přípravou (nápoje). Ale vlastně se jedná o retro.
Přesně tak jsem to myslela, ano - fermentace. Představuju si, že její součástí je oxidace.
Krásný den, Tomáši, ať se hezky daří.
A že mě právě ten chlorofyl hned napadl.
Ta průmyslová barviva budou zase větší divočina. Krásný den, Kláro, mějte se moc hezky.
Dano, tak zase za rok... pokud se Putin nezblázní...
Buďme optimističtí. Krásný den, Horste, ať se vydaří.