Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pěkně vás ten Vasja "lakoval". Ale zase by nevznikl tak zábavný článek.:-)R^

1 0
možnosti
Foto

Milane, asi lakoval, ale mně to vůbec nevadí, děti věří všemu a dobrý příběh to je;-D

1 0
možnosti
JF

Takže paní Dano, děkuji Vám nejen za všechny předchozí blogy - po jejich přečtení Vám přeji, ať nad Vámi manželův orel ještě dlouho rozevírá svá láskyplná křídla, ať často slýcháte mihunky a nikdy nešlápnete na dračí vejce - ale také za to, že jste mi otevřením diskuse umožnila vrátit se do mladosti s cestou do Země Sovětů. Zaplať Pámbu, že ta Říše Zla skončila a naši komančové doufejme definitivo odpakovali na jiným slibovanému smetiště dějin, i když se ruský Vova, následník prvních tajemníků KSSS, ostatně sám ex/bolševik, velmi snaží v jejím dědictví pokračovat. Mějte se v Montaně marcipánově (© Fratišek Nepil) a ať Vám Anežka roste jen do radosti ... :-)

2 0
možnosti
Foto

:-) děkuju za milý článekR^ Za vzpomínky. Absolvovala jsem se svou výtvarnou školou výměnnou družbu do Leningradu, v době bílých nocí. Na některé věci spojené s povinnými návštěvami míst pokořitelů toho a toho se fakt nezapomíná. Cesta do Leningradu přibližně ve stejném duchu jako ta Vaše, hlad, umořenost památníky a tryznami - blokádu neumenšuju, nicméně bílé noci dávaly našim Taťánám prostor lítat po nich do desíti do večera... Jedině Ermitáž byla náplastí. Katastrofou byla návštěva z dálky vyhlížejícího kostela u Něvy, byli jsme natěšení a rázem přišel šok. V kostele místo lavic nesčetně panelů a na nich souborná výstava života Vladimíra Iljiče...;-D i když je tohle o všem vypovídající a k pláči teda spíš.:) Hezký den Vám i všem Indiánům.

6 0
možnosti
MV

bááááááječný! dekuju

2 0
možnosti
Foto

Moc hezké psaní. Všechny Vaše články čtu moc ráda. Můj tatínek mi kdysi říkal, že Stalina museli pohřbít, protože se jim rozložil. A ejhle, ono to mohlo být jinak. :-) Ruštinu jsem však nesnášela už na základce. Jednou nám naše třídní ruštinářka dala test z ruského jazyka a jako poslední otázka bylo, kdo je na obrázku, který drží v ruce. Na obrázku byl nějaký starý dědek a já myslela, že ho nejspíš nepozná nikdo. Příští hodinu při vyhodnocení testu jsem se dozvěděla, že to byl Brežněv a jenom já a Miloš ho nepoznali. Samozřejmě, že o tom učitelka veřejně informovala na rodičovském sdružení. Potom, když měl Brežněv v TV pohřeb, rodiče si mě dobírali: "Pojď se podívat, spadl jim do hrobu ten dědek, co jsi ho nepoznala na fotce." Ani na SŠ se můj vztah k ruskému jazyku nezměnil. Zjistila jsem, že když se slovíčka naučím doma, do druhého dne je stejně zapomenu a dostanu pětku. Ovšem, když se je naučím před hodinou o matematice (z které jsem jiné známky než jedničky neměla), tak mi v hlavě přeci jen něco zůstane a já prolézala tak alespoň se čtyřkami. Ostatně při naší technické ruštině to stejně bylo jedno, protože paní profesorka nechápala např. ani rozdíl mezí řezání pilkou a pilováním a myslela si, že je to to samé.;-)

1 0
možnosti
Foto

A co je vlastně "durak s balšoj bukvou"?

0 0
možnosti
Foto

Vystát frontu do Mauzolea a na mumii Lenina mi bylo proti mysli celých 5 let, co jsem v Moskvě studoval.

A přidám jiný "vzpomínkový" detail:

Spolužák, kamarád-fámista, později vážený profesor na jedné univerzitě, mi během studií tvrdil, že každý kdokoli do Mauzolea přijde, je bombardován "černou energií".

0 0
možnosti
VK

Hezký příběh.

Lenina jsem neviděl, ač jsem několikrát na Rudém náměstí stál, protože vystát dlouhou frontu před vstupem a pak koukat na voskového dědka , to mi přišlo morbidní.

1 0
možnosti
Foto

Tak tohle jsem si přečetla moc ráda a díky za otevřenou diskuzi:-)R^

3 0
možnosti
Foto

díky všem, že jste úžasníV a že se Vám líbí i neindiánské příběhy. I tohle jsem já;-)

Horste i Vám pevné zdraví a díky za pochvaluV

Šárko, vy víte..V;-)

Jaroslave, ať žijí všichni duraci:-)

Miroslave, ty písmenka na vystřihování, jsem měla vždycky ve strašném bordelu;-D

Naďo, já takyV

3 0
možnosti
Foto

Ani to nebolelo, viďte.:-)

Píšete tak skvěle, že u vás prostor na nějaké hejty prostě není. Věřte tomu.:-)

2 0
možnosti
ND

Kraaaasně jsem si početla...

2 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 42,91
  • Průměrná čtenost 6800x
Mávla jsem proutkem, pod plamínkem svíčky, krásně se červenáš, neznáš moje hříčky. Měla bych tě varovat, možná umím čarovat.

Kdo mě má rád, může mě nominovat v soutěži Bloger roku 2023 jako Vypravěče roku, kliknutím na nominační odkaz, který najdete pod jakýmkoliv mým blogem do 17.5.2024❤️


NOVINKA: Audiokniha je tady! Můžu prozradit, že ji pro vás namluvila držitelka dvou Thálií a moc se povedla.

Najdete ji zde: 

https://www.audiolibrix.com/cs/Directory/Book/13792/Audiokniha-Jak-jsem-rodila-indianskeho-syna-z-kmene-Ceroki-Danka-Stoflova

Moje další kniha INDIÁNSKÝ EROTIKON vyjde v ZÁŘÍ 2024, těším se moc!
Právě pracujeme na korekturách.
Píšu pro vás další knihu, ráda bych ji do konce roku odevzdala. Je o indiánských kněžkách žíjících v současnosti, které jejich poslání, ať chtějí nebo ne, stále dohání.

 

Knihu najdete zde:

https://www.kosmas.cz/knihy/518955/jak-jsem-rodila-indianskeho-syna-z-kmene-ceroki/

Elektronická kniha zde:

https://www.kosmas.cz/knihy/527287/jak-jsem-rodila-indianskeho-syna-z-kmene-ceroki/

Kdo mě má rád, může mi napsat na:

 dankaelisstyee@yahoo.com

Seznam rubrik