Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J60a98n96a 57M21a36j26o84v18á

8. 10. 2013 22:02

Nevšimla jsem si, že by mne někdo jako matku soudil, nebo mne to netrápilo. Spíš mne samotnou trápilo, jestli dobrou matkou jsem. Dobrá matky - to je směsice lásky, ale taky rozumu, respektu k dítěti i určování a dodržování hranic. Schopnosti postavit dítě do života tak, aby se v něm neztratilo.

x

A je úplně jedno, kdo a jak soudí. Na to stejně odpoví nikoliv hovínko v nočníku v deseti měsících, ale čas. Ten vystaví maturitní vysvědčení nejen dětem, ale i matkám.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý večer, přeji všem.

Vidím, že názory se různí a je zajímavé si číst názory ostatních.

Pavel Vébr- Není to o tom neříct ani popel. Jde spíše o určité soukromí a nemíchat se do věcí o kterých nic nevím. V dnešní době si já osobně myslím, že se veřejnost v určitých věcech až moc pitvá.

Tereza Prasličková- Tak to máte štěstí. Já žiji ve větším městě a setkávám se s komentováním a odsuzováním téměř pokaždé, když si moje dítě usmyslí, že bude dělat více hluku než je obvyklé.

Marcela Tobiášová- Víte nevím jestli máte dítě zdravé nebo postižené, ale myslím si, že obzvláště postižené děti jsou pod větším drobnohledem než ty zdravé. Článek je, ale právě zaměřený na všechny matky, takže nepíši jen za sebe, ale i toho, co mi sděluje okolí.

František Smutný- Ahoj Františku, musím se na ty pravidla mrknout. Budu se snažit polepšit, snad mě čtenáři omluví :-)

0 0
možnosti
Foto

Možná mám štěstí, ale možná to může být i tím, že to tak neprožívám a nesoustředím se na to. Když dítě něco vyvádí, tak se soustředím na to, aby toho rychle nechalo a už nemám čas koukat, jak kdo kouká. Mě připadá, že si to zbytečně moc berete. Třeba ta věta "většina lidí se na vás kouká, jako kdybyste mu snad dávali flašku s pivem". Tohle se dá vyčíst z pohledu? Není to spíš váš výklad?

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím s vámi. Soudit chce, a soudí, téměř každý. Bohužel, budete souzena ještě dlouho, nejen s malým dítětem. 

V Blesku a podobných novinách (kde se lidé vzdělávají) je nastavena "norma" a jak ji neplníte, je zle. Bohužel z našeho světa zmizela svoboda rozhodování. Svoboda rozhodování za sebe sama i za své nezletilé dítě. 

Tisíce příkazů a zákazů, těch kteří ví co je pro vás(nás)!!! dobré, nás zbavují svobody.

Např. výraz "PRÁCE NAČERNO" vás odsuzuje za to, že jste něco udělali!!! (a odsuzují vás ti, kteří nic nedělají a čekají na svůj příspěvek)

Divný to svět ve kterém žijeme...

0 1
možnosti
EK

I já jsem matka zdravotně postiženého dítěte. Nevyžádaných rad jsem si nikdy nevšímala,naopak, rady dobře míněné jsem poslouchala. Není to jednoduché v této společnosti vychovávat dítě, natož nemocné. O tom by se dalo napsat mnohé. Přeji hezký den!;-)

1 0
možnosti
Foto

Já nevim, ale připadá mi, že trochu moc paušalizujete. Je pravda, že těhotné jsou oblíbeným terčem dobrých rad, ale nikdy jsem neměla pocit, že by mě jako matku někdo soudil víc a častěji, než třeba v roli adolescenta, studenta, zaměstnance. Zkuste se na svět koukat méně ukřivděně. Konec konců, může vám být jedno, co si myslí cizí lidé.

3 0
možnosti
FS

Tak mě jako matku, pravda, nikdo nesoudil. :-) Ale je fakt, že tchýně nás buzerovala oba. Tedy zkoušela buzerovat. Do té doby, než jsem na ni zavrčel a vytáhl drápy. :-)

0 0
možnosti
Foto

Jsem taky matka a nemám pocit, že by mě někdo soudil.... Zkuste psát sama za sebe, článek s názvem Kdo mě má právo soudit - bude určitě více čtený a lépe vyjádří to, co chcete říci - že Vám vadí, když se o Vás někdo stará ( ve významu vyzvídá a radí ....). ;-)

3 0
možnosti
AK

Ale paní má pravdu - nikdy jindy jsem i od docela neznámých lidí neslyšela tolik rad, pozastaveních se nad nějakou situací, právě v době těhotenství, nebo při tlačení kočárku s kojencem.... Také jsem si říkávala - a co je komu do mého života? Nebo to snad máme nějak geneticky zakódováno, že o těhotnou/kojící/pečující  ženu se lidi mnohem více zajímají a sledují její počínání ? 8-o

0 0
možnosti
FS

"...jako kdybychom snad měli být dokonalé ženušky"

MĚLY!

Promiňte, jsem gramatický nácek. A nastudujte si psaní přímé řeči. Ale vy už mě znáte, Dano, víte, že to s vámi myslím dobře.

PS: To psaní velkého "V" si taky načtěte. :-)

4 1
možnosti
PV

P10a69v73e49l 45V20é94b58r

7. 10. 2013 21:44

Takže, pokud tomu správně rozumím, tak když si taková těhotná zapálí (ať již "obyčejnou" cigaretu, nebo cigaretu marihuany), tak okolí nemá právo říct ani popel - ona matka přece ví nejlépe, co je pro ni i děťátko nejlepší!

Já vím, hodně přehnaný příklad, ovšem podobně jako ty vaše, jenom na druhou stranu.

1 1
možnosti
JS

no jiste! Ja bych neodsuzoval ani tu "matku" co podrezala svoje ctyri deti.

http://zpravy.idnes.cz/policie-obvinila-z-vrazdy-ctyr-deti-v-sirokem-dole-matku-pke-/krimi.aspx?c=A110904_163520_pardubice-zpravy_cen

Ostatne kdo jiny nez matka vi co je pro jeji deti nejlepsi? :-P

1 1
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1283x
Jsem maminkou mého pětiletého syna, který trpí autismem. Každý člověk má svůj osud a mým osudem je starat se o dítě, které má své specifické potřeby a někdy opravdu není jednoduché se s tím vypořádat...když Vám do života vstoupí muž, který není dobrým partnerem je to o to těžší.
Vdala jsem se ve svých 19 letech a nyní se ve svých 23 letech rozvádím.
V současné době se pokouším napsat knihu a zakouším všechny možné nástrahy života.