O sestřelu

Bohatost reakcí mne překvapila. Z tématu jednomu mrazí. U jednoho z článků je však reakce, u které by byla škoda, kdyby zapadla, nebo zůstala nepovšimnuta. Dokazuje, že máme i ve vypjatých situacích smysl pro humor.

I kdě váša pabjéda továryšči?

Reakci na článek "Doněck upadl do anarchie" poslal Vladimír Foltán a svým vlastním způsobem ukázal na pachatele válečného zločinu.

nooo, sestřelili jsme letadlo předevčírem, sestřelili jsme ho taky včera... no a jedno dneska, ptáček šel dolů... teda to jen do chvíle, než jsme zjistili, že to je civilní...eh...uf... teď jsme si jistí, že to není naše vina, my po letadlech nepálíme..teda..skoro nikdy... a byli to...éééé....Ukrajinci, protože tam měli...ééé...stíhačku...teda bitevník to byl, jo, bitevník, už vím! A chtěli sestřelit toho...hhh...Putina, parchanti!...no a ode dneška už zase sestřelujeme my, takže až půjde něco k zemi, nezapomeňte, že to je naše práce a na našem nebi nemá kdo co pohledávat, varovali jsme vás...jo a na můj účet vKontakte.ru chvíli nekoukejte, musím tam něco smazat... (Igor Girkin-Strelkov 18.7.2014)

Nicméně situace se začíná hrotit. Myslím, že soudruzi budou muset vysvětlovat, proč nechávají neoznačené samohybné raketomety (pravděpodobně MLR GRAD) ze svého území ostřelovat Ukrajinu. Že na existenci takových neoznačených jednotek mimo armádu nevěříte? Inu, já také ne. Těžko si představit, že by se ve státě jako je Rusko, v oblasti, která je nyní doslova napěchovaná ruskou armádou, pohybovaly ještě nějaké neoznačené jednotky - a ruská armáda by je nechala jen tak vyprovokovat mezinárodní konflikt. Situace se navíc dík informační válce stává velmi nepřehlednou. Druhá možnost totiž je, že tyto satelitní snímky jsou stejně pravé jako rodný list prezidenta Obamy... Jsou i další možnosti. Například by mohli ti ...éééé...Ukrajinci, poslat ty ...ééé...Grady do Ruska, aby odtamtud ostřeovali ...éééé...Ukrajinu, totiž povstalce na svém vlastním území a zlovolně to svedli na Rusko. Příliš komplikované? A čemu věříte vy? 

Můj dřívější článek Sestřel věnující se prvnímu uvedenému tématu naleznte zde: http://dalibormusil.blog.idnes.cz/c/418061/Sestrel.html

Další moje většinou zcela politicky nekorektní články naleznete zde: http://dalibormusil.blog.idnes.cz/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dalibor Musil | pondělí 28.7.2014 12:01 | karma článku: 13,24 | přečteno: 955x