Není uprchlík, jako uprchlík, pane Gaucku

V článku o neúspěších Anděly Merkel na místním babiDnes se psalo o výroku německého prezidenta Gaucka směrem zemím východnímu bloku, jehož jsme součástí. Rád bych panu prezidentovi vzkázal něco, co si za rámeček nedá.   

V článku se psalo následující:  

  • Německý prezident Joachim Gauck dnes ve švýcarském Davosu ostře kritizoval nedostatek evropské solidarity v nynější migrační krizi. Podle Gaucka je pochopitelná obava středoevropských států ze změn a jejich velká starost o zachování národní identity.
  • „Ale jen stěží mohu pochopit, když solidaritu s pronásledovanými odmítají právě země, jejichž politicky pronásledovaní občané se sami solidarity dočkali,“ řekl prezident. Připomněl tak období, kdy ze zemí komunistického bloku, včetně bývalého Československa, utíkali na Západ lidé nesouhlasící s režimem.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/nemecko-repatriovalo-21-tisic-migrantu-v-roce-2105-fre-/zahranicni.aspx?c=A160120_133544_zahranicni_jkk

Rádi bychom jistě všichni upozornili pana Gaucka, že českoslovenští žadatelé o azyl před cca 40 lety hned první rok nikoho hromadně neosahávali, nevysmívali se policii a nepáchali houfně trestné činy, stejnětak nevystříleli celé divadlo plné lidí a nikde se mezi lidmi neodpálili výbušninou. Byli to slušní a civilizovaní lidé, i když z východu.

Pokud chce snad někdo toto přirovnávat, musí mít zkrat na mozku, jinak si to neumím vysvětlit. Je to plivanec do tváře těmto slušným a pracovitým lidem, mnohdy nyní i německým občanům. Lidé bez schopnosti rozlišovat jedno od druhého nemají v politice co pohledávat.

A mimochodem, uprchlíci ze Sýrie k nám nechtějí. Dobře vědí proč. 

Další moje většinou politicky zcela nekorektní články naleznete zde: http://dalibormusil.blog.idnes.cz/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dalibor Musil | čtvrtek 21.1.2016 12:15 | karma článku: 42,43 | přečteno: 2465x
  • Další články autora

Dalibor Musil

Adopce dětí homosexuály?

14.9.2015 v 12:03 | Karma: 37,30

Dalibor Musil

Metastázování ministra financí

26.3.2015 v 12:32 | Karma: 28,17