Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

Hezký blábol, zvláště pak to křesťanské uzurpování si morálky pro své vlastní cíle. Vážený autore, zaprvé morálka je soubor pravidel, jak se chovat k druhým abychom jim neškodili, tj. jak maximalizovat svou svobodu aniž by to bylo na úkor svobody a komfortu druhých. TO je morálka, tak se evolučně vyvinula. Křesťanství si naprosto trapně přisvojilo morálku jako vlastní vynález (spolu s monogamií - jako kdyby předkřesťanská helénská civilizace třeba monogamní manželství neznala, že) a ohání se tu židovským desaterem, kde zhruba pět (podle denominace) přikázání je všeobecně společenských, v podstatě univerzálních morálních zásad, které byly brány jako základ společenské normy ve většině předkřesťanských společností (Kottak - Kulturní antropologie) jednoduše proto, že bez jejich dodržování se společnost rozpadne (zkrátka jsou to příklady teorie sociálních her) a pět pak už židovských výkladu vztahu k bohu a další náboženské agendy.

Sexuální morálka má ovšem jednoduchou normu (samozřejmě v mantinelu daném zákony): dobrovolný souhlas obou/všech zúčastněných a neohrožování svobody/neobtěžování komfortu kohokoli jiného. Jak například aplikujete vaši křesťany zcela účelově nadoktrinovanou věrnost (sex odvádí od rozjímání o bohu a velmi dobře si všimli, že patologičtí jedinci, kteří v sobě zcela dokázali potlačit vášně sexuální byli těmi nejvášnivějšími a nejlepšími evangelizátory) na dospělého člověka, který nemá z jakýchkoli důvodů partnera se kterým by byl ve svazku, a zároveň má pohlavní pud, hm? S jakou drzostí si dovolujete mu nařizovat, ať svůj pud ignoruje/potlačuje a kdo si myslíte, že vám k tomu dal oprávnění?

1 2
možnosti
OK

stejnym pravem, jako vy a vam podobni detem ve skolach rikaji, ze homosexualita a promiskuita je zcela normalni a aby tak povinne zili, ze tim" daji cirkvi na frak".

2 1
možnosti
PZ

To si mě asi s někým pletete.

0 0
možnosti
JS

J19a35n 55S75t37i64f14t25e82r

30. 11. 2013 16:45

Člověče, četl jste to vůbec? Já v tom článku nenašel ani slovo o křestanství. Autor pouze vyzdvihuje manželskou věrnost a má plnou pravdu v tom, že pokud bychom žili věrně, zminované němoci by prostě nebyly. Ale vy jste asi takový další brouk Pytlík, který ví všechno nejlépe.

1 1
možnosti
Foto

Tím spíš, že nejsem křesťan. Inu, někteří lidé to mají v hlavě fakt dost popletený a když jim dáte před oči rudý hadr, jsou pak silní jako býk... a jsou pak také tak chytří. Tedy jednou něco podobného slyšel od křesťanské církve, kterou nemá rád, tak je autor pro něj najednou křesťan, kterého také nemá rád... a basta. Škatulkování typické pro nepříliš svobodnou mysl. Ano... Brouk Pytlík je přirovnání, které Ondřej Sekora napsal s jistým účelem... který zde docela sedí.

0 0
možnosti