Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

alex hart

21. 1. 2009 11:37
Vážený autore, -1-

u Vás dokonale platí, že přání je otcem myšlenky! To je přeci jasné, že bychom všichni chtěli nebýt závislí na Ruském plynu i na dodávkách jakékoliv energie z jakékoliv jiné země. Jen tak mimochodem, dnes je vyděračem Rusko, ale když budeme dovážet odjinud, bude vyděračem zase někdo jiný. Jde především o nežádocí dovoz energií.

.

Ale to je bohužel jen Vaše zbožné přání. Jak chcete u nás zajistit topení v tom cca jednom milionu domácnoustí, co jsou v ČR plně závislé na zemním plynu??? Jak chcete zajistit topení z jaderných elektráren (tepláren), když ani stávající elektrárny neposílají teplo do přilehlých měst a obcí. Mluvím o vytápění Českých Budějovic z Temelína a Brna z Dukovan. Naše vláda (a zejména zelená paka v ní sedící) má sice plnou hubu keců o ekologii, ale zajistit hospodárné a ekologické využití stávajících zdrojů tepla se ji nijak nechce a vůbec sae v tom nijak neangažuje. Místo toho vymýšlí přiblblé větrníky.

0 0
možnosti
AH

alex hart

21. 1. 2009 11:37
Vážený autore, -2-

 

 

Pes je ale zakopán především v tom, že zde vůbec není vůle hledat pravdivé rozumné argumenty, ale místo toho se stále lidem prezentují nějaké iracionální kraviny, v čemž velmi vydatně pomáhají nejen všelijaké jihočeské zelené matky financované z Rakouska, ale i novináři a televize, kteří prý informují vyváženě !!! Prdlajz vyváženě!!!

Dalším problémem z toho plynoucím je médii pěstovaný  a již dobře vypěstovaný strach veřejnosti z jaderných elektráren. Ale ani autor tohoto blogu není zcela v obraze, protože by si měl uvědomit, že naše společnost ještě zdaleka nepřikročila k racionalizaci investic v enrgetice, takže například ve dvojměstí Sezimovo Ústí Tábor, jsou tři velké teplárny, ktetré si vzájemně konkurují místo toho, aby se tyto obce už konečně v této věci spojily a hospodárně ji řešily. A tak je to i v Brně, které si muselo mermomocí vybudovat teplárenské zdroje a nechtělo teplo z nedalekých Dukovan a tak je to ve velké části Česka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
polokonzerva, aneb polokonzervativně o všem možném a někdy bohužel i zcela nemožném