Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

svabici

8. 1. 2009 13:25
Otec na mateřské

Dobrý den,měla bych dotaz.Jsem na mateřské dovolené v březnu bude malému 21 měsíců,chtěli by jsme se s manželem vystřídat,ale jen papírově.O malého bych se starala nadále a manžel by zůstal zaměstnaný.Chtěla bych poradit jak se to dá udělat aniž by manžel přišel o páci.Četla jsem Váš článek a jestli jsem to dobře pochopila,tak by to mělo jít.Můžu Vás poprosit o info.Děkuji Marie

0 0
možnosti

vilda

17. 1. 2008 14:29
nechápu

Nechápu, k čemu tedy je rodičovský příspěvek - domnívám se, že k tomu, aby si rodina eventuálně přilepšila, když jeden člen nepracuje a ten by měl podle mne pobírat onen příspěvek - vím, je to třeba slabá náhrada na výpadek příjmu, ale je to tak. Kdo předtím nepracoval - žádný rodičovský příspěvek. A jestliže na druhou stranu nakonec pracují oba rodiče a o dítě se stará třeba babička nebo teta - tak mu vlastně stát jakoby přispívá na chůvu. Můj názor je - příspěvek těm, co pracovali a jsou s dítětem skutečně doma, jinak nic. Macimálně možnost přivvydělat do určité výši.

0 0
možnosti

Dalibor Musil

17. 1. 2008 15:21
Re: nechápu

Rodičovský příspěvek je příspěvek rodičům. Tedy těm, co vychovávají děti a kromě jiného státu přinášejí nové plátce daní a sociálního zabezpečení, ze kterého vy budete pobírat důchod. (jestli se ho teda dožijete).

je to výraz státu, že podporuje, aby lidé měli děti. u nás je to zvláště potřeba, jelikož fertilita je nízká  a s naším 1,2 dítětem na jednu matku jsme celosvětově téměř poslední.

To co popisujete je návrat ke komunismu a praktikám minulým a neosvědčeným.

0 0
možnosti
A

auau

17. 1. 2008 9:07
Lidi co maj školy

vůbec nechápou o čem je řeč, páč maj vejplatu a nepotřebují dávky. Lidi co¨školu nemají a takříkajíc i norm zaměstnání se tím ani nezabývají, prostě berou co jim stát dá. Jenom my pitomci jdeme žádat a ukrutně přemlouvat. Vždy budeme ti platící,ať od státu dostaneme tolik či tolik, většinou mu jako střední třída a podle statistik ta bohatší, prostě jenom víc zaplatíme. A žádej a žádej;-D;-D

0 0
možnosti

Dalibor Musil

17. 1. 2008 16:20
Re: Lidi co maj školy

Stát je naštěstí prozíravější než vy a proto vidí rozdíl mezi lidmi, kteří plodí děti a přináší tomuto státu další občany a mezi lidmi, kteří tak nečiní. 

Lepší by samozřejmě bylo, kdyby rozlišoval mezi těmi, kteří děti vychovávají dobře a mezi těmi, kteří je vychovávají špatně anebo vůbec.

Já osobně zaplatím na daních měsíčně víc, než kolik dostaneme na rodičovském příspěvku, takže jsme jako rodina státu prospěšnější než někdo s nízkým příjmem a nebo někdo kdo nevychovává žádné děti.

0 0
možnosti

kolcko

16. 1. 2008 21:06
pardon melyyyy

MELYYYYYYYYY

0 0
možnosti

kolcko

16. 1. 2008 21:06
nechapu

proc by vas meli zrat feministky, kdyz pisete feministicky clanek.:-/

0 0
možnosti

Dalibor Musil

17. 1. 2008 15:22
Re: nechapu

Je vidět, že nechápete... přeštěte si také můj druhý...

0 0
možnosti

morae

16. 1. 2008 11:29
jak je to doopravdy se zneužívači

Jen pro vaši informaci - žena, která byla evidována na úřadu práce a stihla nastoupit na mateřskou do Silvestra - předpokládaný termín porodu 10.2.2008!! má nárok na peněžitou pomoc v mateřství a může si zvolit 3 nebo 4 letou variantu čerpání. A to přes to, že do systému státní sociální podpory neodvedla NIC. Vedle ní živnostníci, kteří už mají miminko a před jeho narozením nebyli pojištěni pro pracovní neschopnost (platili ovšem zdravotní i sociální pojistění) si zvolit nemohou. (prostě 4 letá varianta a šmitec). Jsou donuceni státem de facto stále pracovat  (oba), stále platit daně a stále podporovat onu nezaměstnanou matku, která dostává dvojnásobnou dávku na dítě starší 21 měsíců, po 3. narozeninách se znovu zaregistruje na pracáku a místní radnice jí bude doplácet do životního minima. Opravdu systémová změna!

Pokuste se pod pojmem živnostník nevidět kravaťáka, ale švadlenku, účetní, cukrářku, která chtěla na 3 roky utlumit činnost a pak se k ní vrátit. Nebude jí dáno.

0 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
polokonzerva, aneb polokonzervativně o všem možném a někdy bohužel i zcela nemožném