Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Sojovich

28. 4. 2011 9:46
Ad nemecko.

V nemecku AFAIK odstavuju elektrarne, ktore mali byt zastavene uz davno. Su totiz cernobilskeho typu, dokonca bez sekundarneho okruhu. (neviem nakolko to plati pre cele nemecko).

Kdezto temelin je uplne ina generacia elektrarne, milionkrat vylepsena na podnet rakuskych ekoteroristov zneuzitych rakuskou vladou posranou zo strachu z ceskeho importu elektriny.

Ale inak, rozumny clanok.

0 0
možnosti
VZ

vaclav13

28. 4. 2011 22:04
Re: Ad nemecko.

Sorry, ale to jste kapánek mimo. Reaktory typu RBMK totiž byly specifikem SSSR a nikde jinde by ani nedostaly povolení k provozu. Tudíž černobylský typ to rozhodně nebude. Máte patrně na mysli reaktory varné a ty jsou logicky bez sekundárního okruhu, protože ten tam jaksi postrádá význam, když pára jde přímo z reaktoru.

0 0
možnosti
V

V.Hamral.ml

28. 4. 2011 9:36
Musil,

až zas jednou budete tak úžasně nad věcí a budete bagatelizovat rizika technologicky nezvládnutého štěpení jádra, mrkněte se opravdu do těch příhraničních oblastí Běloruska, kde jsou dodnes tisícinásobky radiace na ohromných územích a je to jiný stát, než ten, kde ta elektrárna křupla. Opravdu je fajn být takový ''znalec nad věcí'' jako vy, ale i když pomineme ty desetitisíce vystěhovaných, tak ty plochy ve desetiletích a potenciálně ve staletích znehodnocené půdy, lesa a zasažené fauny si to fakticky nezaslouží. Jezus, já ale zapomněl...ono to ještě nebouchlo přímo vedle vás, takže kdo by se o to zajímal, že jo?8-oRv

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

28. 4. 2011 9:47
A co ti kanci, na ty jste zapomněl?

Tak tedy k evakuovaným oblastem - je to poušť nebo živý les?

Nebo tu chcete používat argumenty chytrých německých hajných, kteří si nechávají třetinu zastřelené zvěře se zdůvodněním, že přece "jsou radioaktivní kvůli Černobylu", aby je mohli sníst sami?

A co takhle spalovací motor, ten už jste technologicky zvládl? Tam není řádově víc mrtvých, o smradu nemluvě?

0 0
možnosti
E

Escoto

28. 4. 2011 9:27
Děkuji za...

...rozumě napsaný článek s jasnými argumenty. Bohužel na rozumné argumenty zelení fanatici neslyší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
polokonzerva, aneb polokonzervativně o všem možném a někdy bohužel i zcela nemožném