Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mischplysch

15. 7. 2008 9:43
Bití dětí je špatné

Ten zákon je potřeba právě kvůli takovým lidem jako je ten voják a spousta jiných, kteří si myslí, že mlátit děti je naprosto normální. A u nás je jich pořád víc než dost. To dokazuje ta hysterie, co se zvedla po tom, co se o možnosti přijetí takového zákona začalo hovořit.

Má ho dokonce i Chorvatsko a mnoho dalších Evropských zemí, jen Čechy jsou v tomhle jaksi pozadu. O tom vypovídá i naše statistika týraných a utýraných dětí, pořád jich je o dost víc, než v západní Evropě.

Samozřejmě to neznamená, že by byly kriminály plné rodičů, co děti lehce plácnou přes zadek. Ten zákon by měl mít spíše výchovnou roli a sdělovat jasně že "bít děti je špatné", (jo i mnozí rodiče potřebujou vychovávat) a je nutný právě kvůli takovým jako ten voják, aby byli potrestáni, pokud to přehánějí. V Chorvatsku dostane pokutu a u nás to není ani přestupek, to hovoří za vše....

0 0
možnosti

Hail Eris

19. 7. 2008 22:16
Re: Bití dětí je špatné

R^

0 0
možnosti

Dasha

15. 7. 2008 7:49
Omlouvám se,

článek pana Dalibora Musila.

0 0
možnosti

Dasha

15. 7. 2008 7:47
Prosím,

za všechny české děti, paní ministryni Džamilu Stehlíkovou, aby se snažila zavést co nejrychleji do českých zákonů zákaz fyzických trestů dětí!!!!!  (Mám dvacetiletou praxi speciálního pedagoga, dva dospělé syny a z článku pana Radka Musila je mi hodně smutno).

0 0
možnosti

Hail Eris

19. 7. 2008 22:17
Re: Prosím,

R^

0 0
možnosti

romana

14. 7. 2008 23:51
Děti a násilí

Nikdy jsem své děti nebila, protože jsem je vychovávala. Pokud se o děti nestaráte, nebo je rozmazlujete, tak se nedivte, že do nich musíte tlouct. Vypadáte u toho jak magoři. Je to hrozný kolik je u nás lidí,kteří mlátí toho koho by měli chránit. Představte si, že by vás někdo zmlátil kdykoli by měl pocit,že děláte něco špatně, nebo jste protivní, nebo jste se dostatečně nenaučili atd...Myslím,že by jsme byli biti několikrát denně. Milujte a vychovávejte své děti. Oni vám to vrátí. Pokud chcete děti mlátit tak si pořiďte účinnou antikoncepci a boxovací pytel.

0 0
možnosti

Killingworth

14. 7. 2008 22:29
Clovece, Vy jste kabrnak!

Moji rodice tedy meli "posunuta meritka", kdyz me nikdy neuhodili?? (A podle vasich "meritek" uvedenych v clanku, bych se jiste jako dite "kvalifikoval";-D.) Ja dovychovavam sve 3 deti (narozene a zijici v USA) a taky mam ta "posunuta meritka", kdyz jsem nikdy necitil potrebu je uhodit! (Spis nekdy "nakopnout";-(, ale jen "virtualne".......) A vite co? Proto jsem byl za komunizmu oznacen jako "vzpurny", "odmlouvavy" a  (!) jako INDIVIDUALISTA!A komunistum odmlouvam DODNES!;-D

0 0
možnosti

-Dee-

14. 7. 2008 23:21
Re: Clovece, Vy jste kabrnak!

Díky za pochvalu. Kabrňák, to já jsem rád. ... No to je záslužný, že odmlouváte, ale na hodné děti stačí občas zvýšit hlas. Na zlobivé odmlouvání jaksi nestačí.

Jako otec svých dětí mohu říci - ano, je to posunuté vnímání. Ale vy nemáte moje děti a já nemám Vaše, takže srovnání tak trochu kulhá.

Jedna věc je ale vychovat děti bez toho, že bych je musel uhodit, jiná věc je vychovávat je s tím, že je nesmím uhodit.

Je z toho patrný ten rozdíl?

0 0
možnosti

ignorantka

14. 7. 2008 22:11
obhajujete nasili na detech!

(Y)Rv

0 0
možnosti

nyny.

14. 7. 2008 19:38
normálně bych souhlasila

ale pokud je pravda, jak se incident udál, že otec mlátil malé dítě a pak s ním smýknul o stojan, tak ho měli zavřít do kriminálu a dost by mne zajímalo, co matka a jak to vlastně u nich doma chodí. Ono je něco jiného dítě potrestat a nějakou plácnout, pokud dělá něco, co nemá a co by jej ohrozilo, než si vybít vlastní frudtraci.Pokud patříte k těm, kdo by zálibně přihlížel, že tatík s dítkem dobřezatočil, tak se styďte.A upřímně já nevěřím, že by na něj volali lidi policii, kdyby šlo jen o běžné výchovné plácnutí. Kdyby takhle reagovalo víc lidí, možná by bylo i méně týraných dětí.

0 0
možnosti

Killingworth

14. 7. 2008 22:30
Re: normálně bych souhlasila

R^R^R^

0 0
možnosti

nictipotomnení

14. 7. 2008 18:07
Děkuji,

karma.

Ale vaše myšlenky nemohou být použity při "výrobě"  fackovacího zákona, protože vy jste se vyjádřil jasně a zřetelně. A to se ve sněmovně nenosí, tam se zdravý selský rozum nechává za dveřmi.:-/

0 0
možnosti

automaticý generátor odpovědí

14. 7. 2008 17:47
Takže palec nahoru

R^

0 0
možnosti

automaticý generátor odpovědí

14. 7. 2008 17:46
Výborně

S článkem velice souhlasím, jako matka navíc studující lektorství výchovy dětí, naprosto vím, co pro tělesný trest znamená a jak jej užívat s rozumem. Zmiňovala jsem to ve článku "Kuřim a vina" včera takže více se o tom tady rozvádět nebudu. Také chystám článek proti tomuto zákonu protože mi příjde nesmyslný a také proto abych upozornila na to jaké osobní motivy předkladatelky mohou podvědomě mí jako třeba Zuzana Baudyšová, jistě hodná paní, ale z rozvrácené rodiny se snaží přinést jiným dětem něco dobrého, ale za nepřílišné znalosti psychologie.

0 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
polokonzerva, aneb polokonzervativně o všem možném a někdy bohužel i zcela nemožném