"Feťáci" na Václaváku

Musím suše konstatovat, že nám opět zkolaboval další "feťák". Vlastně je to narkoman. Rozdíl mezi feťákem a narkomanem nemusím asi nikomu vysvětlovat. Feťák v krematoriu líp hoří.

Nádobí FetekWikimedia commons

Pracuji v centru našeho hlavního města, tak říkajíc Pod koněm, tedy v místě, kde si za komančů dávali milenci sraz. Nevím jak je tomu dnes, jsem již delší dobu ženat, ale dnes by si místo pod ocasem vybral na počátek romantického večera asi málokdo.

Celá horní oblast Václavského náměstí, počínaje MekDonaldem a konče záchodky v podchodu Metra na druhé straně je dlouhodobě okupovaná tlupou feťáků převážně romského původu. Vlastně jsou to cikáni. Ale rozdíl mezi romem a cikánem také zajisté nemusím vysvětlovat. A ani nebudu.

Tato tlupa pravidelně postává v podchodu metra kolem deváté ranní a netrpělivě cosi vyhlíží. Že by museli tak brzo do práce? Kdepak. Pravděpodobně je to fronta na čisté stříkačky od hochů z K-centra, ti do práce musí. Když jdu kolem náhodou o chvíli později, není po nich ani vidu, ani slechu.

Tlupa se často poflakuje v podchodu metra před vchodem do metra, nebo okolo telefonních budek. Odtud bych z hygienických důvodů nikomu nedoporučil telefonovat.

Tato tlupa se vyskytuje dlouhodobě před MekDonaldem a na ochozu podchodu do metra před ním. To když mají absťák a čekají na dávku a příchod dealera. Ten jim pak prodá dávku nejčastěji ve Washingtonově ulici směrem k Hlavnímu nádraží.

Tlupa chodí často "nakupovat" do Alberta pod MekDonaldem. Díky tomu je to jeden z nejlépe střežených Albertů, které jsem kdy viděl, ačkoliv velikost tomu neodpovídá. Další vliv na kriminalitu v okolí Václavského náměstí a Hlavního nádraží je nepopiratelný. Občas si totiž stejná tlupa odskočí "přivydělat si" něco na Hlavní nádraží. Pokud vidím tlupu rozebírat mobil a vyhazovat SIM kartu, nemám pochyby o tom, že dotyčný kus si budu moci zakoupit v jednom z nedalekých bazarů. A vůbec už se nezmiňuji o tom, že občas kvůli tomu někoho napadnou. Záleží pak na každém, zda útok ustojí. Hlásit něco takového na Policii totiž většinou postrádá smyslu. Elektrika a pepřák se tak pomalu stává v této oblasti nepostradatelnou rekvizitou.

Divím se tomu, že naše slavná Policie nám není schopná pomoci a ochránit nás od tohoto úkazu. Ale co také čekat, když policii v této oblasti řídí odtahová služba a její jediná starost je vybírání pokut za parkování, buzerace žebráků směr Staroměstské náměstí a odkládání nevyřešených případů krádeží a napadení. To je spousta administrativní práce a policistů je, jak víme, málo.

Následující fotografie jsou z reálného kolapsu jedné feťačky. Prý to nebylo poprvé. Tyto zásahy, podle mne zcela zbytečné, platíme z našich odvodů do zdravotního pojištění. Za týden je tam znova a bude pokračovat v sebezničujícím procesu.

Feťačka zkolabovala na Václavském náměstí.

Skupinka feťáků přihlíží převážně bez zájmu. Čekají dealera.

Telefonní budky v podchodu - volat jen na vlastní nebezpečí!

Další moje většinou zcela politicky nekorektní články naleznete zde: http://dalibormusil.blog.idnes.cz/

Autor: Dalibor Musil | středa 17.12.2008 17:03 | karma článku: 24,73 | přečteno: 3686x