Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Ježikača

6. 2. 2009 23:24
chceš nasytit člověka den?

dej mu rybu. celý život? nauč ho ryby chytat. hospodaření je o tom, vědět, co si mohu dovolit. nemohu si dovolit posunout výš veliké množství dětí. mohu dát vzdělání možná jen jednomu a uživím možná tři-být matka v rozvojové zemi a mít štěstí, že mě podporuje nějaká organizace. a já bych na místě takové matky chtěla stálou práci, aby měly ty děti které mám lepší život, abych je mohla směrovat a podporovat. a ne do smrti rodit, dokud neumřu vyčerpáním, a doufat, že to některé z mnoha přežije. nemluvím o potratech. mluvím o osvětě a plánování.

0 0
možnosti
AF

Andri

3. 2. 2009 17:22
podle toho, jak reagujete,

bych vam snad ani nemela odpovidat, ale neda mi to...jim prece vubec nejde o potratove kliniky...planovane rodicovstvi je predevsim v antikoncepci!

0 0
možnosti
DM

-Dee-

4. 2. 2009 2:29
Re: podle toho, jak reagujete,

Jistě, je to především v antikoncepci. To je asi ten důvod, proč Planned Parenthood v Americe vlastní stovky potratových klinik. ... no comment.

0 0
možnosti
AF

Andri

2. 2. 2009 18:57
mel byste si tu zpravu precist poradne

a statistiky taky...kolik zen umira pri porodu (mam na mysli 3rd world countries), protoze nemaji pristup k lekarske peci. Nebo jim nekdo odmita tu lekarskou peci zajistit (jako treba manzel). jste vedle, kdyz si myslite, ze se jedna jenom o prava matky. kdo se pak bude o to dite starat, jakou ma sanci, kdyz matka u porodu zemre nebo je zmrzacena (viz. obstetric fistula?)???

0 0
možnosti
DM

-Dee-

3. 2. 2009 0:15
Re: mel byste si tu zpravu precist poradne

Takže budeme dodávat raději lékařskou péči, nebo potratovou kliniku??? Váš názor je víte ne co ... (Y)

0 0
možnosti
KT

Ježikača

2. 2. 2009 13:03
proč si autor myslí,

že říct ženě třetího světa, že nemusí mít víc dětí, než uživí, je špatně? myslí si, že dívat se na hladem umírající miminka je pro matku přínos? nebo pro společnost?

0 0
možnosti
DM

-Dee-

3. 2. 2009 0:17
Re: proč si autor myslí,

Je lepší naučit matky hospodařit, nebo dodávat potratové kliniky? Není zde něco špatně? Víte, proč chtějí mít tolik dětí? Protože vědí, že polovina z nich pravděpodobně zemře... UNICEF by se mělo soustředit na systematické zlepšení podmínek, nikoliv ničit příčinu, tedy mateřství.

0 0
možnosti
L

lesicatko

2. 2. 2009 12:15
UNICEF je skompromitovaný

V SR bol prípad, kedy UNICEF pomáhal dvom ženám v neférových praktikách ako sa zmocniť dieťaťa a pritom zničiť adoptívneho otca dieťaťa, ktorému zomrela manželka. Situácia došla tak ďaleko, že toho otca sa osobne aj verejne zastala Anna Ghannamová, bývalá šéfredaktorka časopisu Slovenka a realizátorka hniezd  záchrany, teda zariadení, kde môžu ženy beztrestne dať dieťa po pôrode ak sa o neho nechcú/nemôžu postarať.

Je trápne, že medzinárodná organizácia sa takto kompromituje.

 

0 0
možnosti
DM

-Dee-

4. 2. 2009 2:30
Re: UNICEF je skompromitovaný

každý, kdo si chce zjistit něco o skandálech UNICEFu, nesmí se ptát na české centrále... ale hledat na webu. je tam vše až po dětskou pornografii. Bohužel.

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

2. 2. 2009 11:54
"Celosvětově největším zdravotním rizikem pro ženu

je mít dítě."

A co se Vám na tom nezdá? Vy s tím nesouhlasíte?

0 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
polokonzerva, aneb polokonzervativně o všem možném a někdy bohužel i zcela nemožném