Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kawka

7. 1. 2008 9:58
A čo je to take....

Sofista?;-D

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

7. 1. 2008 9:20
ano ...

ano, stale si stojim za tim, ze jsem presvedceny libertarian ... a dokonce jsem se i poznal v casti vaseho clanku. ja jako zastance libarlismu nemam nejmensi problem s tim, co dela kdokoliv druhy, pokud tak cini za dodrzeni zakonnych podminek ... i kdyby soused mel zminovany hambinec treba na namesti hned vedle radnice, je to jeho podnikani, a ja mu do toho nemam co mluvit. zrovna tak ocekavam, ze nikdo se nebude snazit mluvit me do meho podnikani, dokud se budu pohybovat v mezich zakona ...

mimochodem, zminovane dotace nemaji s liberalismem a s libertarianstvim naprosto nic spolecneho ... at si kazdy podnika, jak umi, ale at nechce zadne dotace nebo prispevky od nekoho, komu je jeho podnikani naprosto a zcela ukradene ... jako jsem treba ja.

0 0
možnosti

kugelblitz

7. 1. 2008 10:25
Re: ano ...

A co kdyby si Vas soused ve vlastnim dome otevrel fabriku na spalovani starych pneumatik a poustel to po celem okoli: proc ne, ze? Ma na to preci sve nezadatelne pravo, nemuzeme omezovat jeho svobodu.

0 0
možnosti

petr stursa

7. 1. 2008 9:18
Vazeny pane

Nevim, z jakeho slovniku vychazite, ale to, co pisete je naprosty nesmysl a je videt, ze cela problematika jde totalne mimo vas.

Liberalismus - v anglosaskem pojeti maximalni osobni svoboda, omezena pouze nezbytnymi zakonnymi normami (hambinec ano, nemusite tam lezt, ale je nutno stihat jakoukoli kriminalitu). "svoboda jednoho konci tam, kde zacina svoboda druheho"

Liberalismus - ve Francouzskem pojeti je pomerne levicova smeska nazoru, s prazakladni ideou svobody nema celkem nic spolecneho. Napriklad Demokrate v USA.

Konzervatismus - snaha o zachovani stavu. Muzete byt konzervativnim liberalem, monarchistou, socialistou... pokud touzite po zachovani "zakonzervovani( urciteho stavu, jste konzervativcem.

To, po cem touzite vy je jakysi slepenec restriktivnich opatreni "pro verejne blaho".

0 0
možnosti

Karel

7. 1. 2008 9:10
Konzervativní argumenty

Milý pane, při čtení vašeho textu jsem se vrátil o dvacet v čase zpátky. Vaše argumenty jsou tak podobné těm bolševickým, že to je zarážející. Vážím si konzervativních postojů, i když s nimi mnohdy nesouhlasím, ale ta vaše  argumentace je prostě otřesná.  Buď si vaše postoje mezi sebou vyprecizujete a zkultivujete nebo skončíte jako militatntní opruzové.

0 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
polokonzerva, aneb polokonzervativně o všem možném a někdy bohužel i zcela nemožném