Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Alexandr Špáta

3. 9. 2008 23:03
Myslím si,

že lékem na pochybení je jen důsledně dotažená osobní odpovědnost, nikoli privatizace. Privatizace je spojena v diskusi s kvalitou. To si myslím, že už nějakou souvztažnost má. Do kritiky, tak jak jsem prolétl diskusi, se promítá různorodost představ, co je kvalitní TV veřejné služby a jaké pořady má vysílat. Za sebe jsem s kvalitou ČT spokojen. Výhrady mám, ale vím, že jsou spojeny s mým subjektem, že některé pořady ocení jiní. Abych uvedl příklad např. z oblasti filmů. Filmy jako Manon od pramene či Devatenácet bude Nova či Prima vysílat těžko, podobné filmy tam k vidění nejsou. A s chutí jsem se na ně podíval podruhé. Zpravodajské relace téměř všechny považuji za nejlepší. Atd. atd. Jsou i lidé spokojení.

0 0
možnosti
JK

Majkyho_pupik

2. 9. 2008 15:38
CT

jiste neni dokonala a vami uvadeny priklad je jiste klasickou ukazkou neschopnosti a lajdactvi. Na druhou stranu soukroma TV Nova nas vsechny stala 10 miliard. Muzeme se bavit o tom jestli je opravdu nutne mit verejnopravni televizi na 4 programech, ale to ze zpravodajsky program CT24 a mensinovy program CT2 je v nasi zemi kvalitativne nenahraditelny /soukromym vlastnikem/ je myslim docela jasne. Proto me nedela problem si za kvalitni TV vysilani zaplatit, za kvalitu se plati vsude na svete a nejen na poli televizniho vysilani.

0 0
možnosti
MB

buxus

2. 9. 2008 15:49
Re: CT

Všude na světě se platí za kvalitu, ale to proto, že lidé tu kvalitu chtějí, využívají a jsou ochotni oni sami za ni platit - a ne proto, že musí platit všichni, protože  jim to přikazuje zákon. Výběr poplatku formou daně (ze zákona a pod sankcí) je asi tím co posledním co kvalitě přispívá.

0 0
možnosti
Z

ZapBranigan

2. 9. 2008 14:52
Bezpodminecne nutna je privatizace

drah a posty. U televize si nejsem uplne jisty, jak by to dopadlo.

0 0
možnosti
MB

buxus

2. 9. 2008 14:20
Karma a souhlas

Skutečně nejde o veřejnou službu, ale organizaci sloužící k uspokojování jejích příslušníků a dobrých známých. K veřejné službě by skutečně postačil jeden vysílací kanál. Expanze na čtyři kanály v rámci digitalizace je prostě příliš.

Rovněž je mi jasné, že brzká privatizace je nereálná. Pro začátek by postačilo hradit jeden veřejnoprávní kanál z daní a ostatní nechat si na sebe vydělat hrazením poplatků (např. jako u satelitních kanálů) - to je v rámci digitalizace technicky schůdné.

0 0
možnosti
N

Nika.meil

2. 9. 2008 14:17
Ajaj

Privatizovat čt1? Dopadla by jako Nova, to by jste chtěl? Taky mi vadí některé pořady,ale Nova je opravdu  to nejhorší, co nás může na televizní obrazovce potkat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1637x
Pracující student a jeden z těch, co si nade vše cení svobody.