Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Konecne se dovidam pravdu o neradostnem detstvi v USA. Rad bych napsal neco o detstvi v Evrope, ale u nas v Kozojidkach (okres Hodonin) neni bohuzel kavarna, kde bych se pravdu mohl dovedet.

0 0
možnosti
LH

Ten socialismus byl ale " zlý" když jsme mohli běhat sami venku až do soumraku či v lese si stavět různé bunkry.

I ty děti si pomáhaly.Bydlel ( i teď bydlím) jsem na vesnici a tady každé dítě muselo doma s něčím pomáhat.A když přišli kamarádi " pojď ven" ..nemohu, ještě musím udělat to a to, tak začali pomáhat jen aby to bylo co nejdříve hotovo a mohl jsem odejít.Zrovna tak jsem i já pomáhal jiným kamarádům.

Moje děti též vyrůstaly za socialismu a bylo to to samé.Kolikrát i my, rodiče, jsme byli rádi když jiné děti pomohly a my jsme se pak mohli věnovat jiné práci.

Dneska by to byli vydírání dětí a šikana kvůli práci a nedej bože, ještě šikanování jiných dětí.

Zkrátka tenkrát nebyly děti líné a dokázaly pomoci kamarádům.Dneska by nikdo z dětí ( kamarádů) nehnul ani prstem, natož třeba jen vynést odpadkový koš.

Jó, zlatí komunisti a zlatá doba kdy jsme mohli běhat venku a nemít strach co kdo komu udělá nebo že nás někdo přepadne a o něco okradne.

4 2
možnosti
DP

To nemá se socialismem mnoho společného. Lidi se jen mají stálé lépe, tak mají čas se zabývat nesmysly. Myslíte, že tehdy nebyli pedofilové, sexuální vrazi a podobně? Byli. Akorát se o tom tolik nepsalo v novinách.

3 0
možnosti
Foto

Když se zamyslím nad našim dětstvím, nechápu, jak jsme ho mohli ve zdraví přežít.... Vám karma.

7 0
možnosti
Foto

Karna, Taková smutná.R^

2 0
možnosti
LK

Patřím ještě do generace, která odpolede po škole trávila venku, domů se chodilo, až se začaly rozsvěcet lampy veřejného osvětlení. Mobily neexistovaly, nikdo nás nehlídal a přežili jsme to.Všechny ty dobrodružné výpravy dolesů, do kanálů a opuštěných domů, Když jsem začal ve čtrnácti víc jezdit na kole, tak často jsem býval 30-50 km od domova, doma jsem akorát nahlásil orientační čas návratu a kam zhruba jedu a třeba 6 hodin o mě nikdo nevěděl. V dnešní době skoro nepředstavitelné :)

8 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 702x
Zápisky z předměstí

aneb

Amerika

 

Momentky ze současné Ameriky. Některé příhody by se mohly udát všude a některé pouze tady.

Seznam rubrik