Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Asi před týdnem jsem se zamiloval do jedné osiky a v sobotu do jeřabiny. Mým snem je alej ... asi si budu muset pořídit cestu .-)

0 0
možnosti
MP

Nikdy není pozdě začít sázet stromy. My jsme s manželem začali těsně před odchodem do důchodu. Koupil přes dva hektary vytěžené lesní parcely. Sami dva jsme tam vysázeli tisíce stromků (sází se dost nahusto). Žádná monokultura, pěkně smíšené. Ještě pár let se budeme muset o les intenzivně starat (dosazovat za uschlé stromky, vyžínat trávu). Byla jsem v té době po závažné nemoci a moje lékařka kroutila hlavou, ale pak naznala, že pokud to zvládám, tak je to vlastně svým způsobem terapie.

Někdy si myslím, že ten les je jedna z nejhodnotnějších a nejkrásnějších věcí, které po sobě na tomto světě zanechám. Každému členu rodiny jsem přiřadila jeden druh stromu (nebo nechala vybrat), aby za něj symbolicky dýchal. Brzy se narodí páté vnouče. Mám pro ně volnou jedli douglasku nebo olši. Udělám si takovou fotoknihu o členech rodiny a jejich symbolickém stromu.

Ten film o muži, který sázel stromy znám a líbil se mi.

3 0
možnosti
DS

Krásné, paní Pokorná. Život je tak krásně barevený. Ale s tou fotoknihou členů rodin a stromů, to by mne nenapadlo. A s věkem, ostatně jak pan Bouffier, tak pan XY začali oba po padesátce. A tak se také těším, jak s manželem začneme sázet stromy. Děkuji moc za inspiraci.

1 0
možnosti
Foto

Já se před časem asi po 20 letech dostal do Orliček do míst kde jsme v rámci brontosauřích prázdnin sázeli. Byl to příjemný pocit vidět vlastnoručně zasázený vzrostlý lesík.

Muž, který sázel stromy je nádherný příběh a nijak mu na síle neubírá fakt, že je smyšlený.

2 0
možnosti
DS

To muselo být prima, pane Chuchmo R^. Máte pravdu, neubírá. O to víc mě blaží, že já jsem něco podobného zažila v praxi (a ne ten umělý "šmoulov" :-))

0 0
možnosti
Foto

Dášo, pěkné. R^ My s mužem, jsme osázeli, za těch třicet let, co tu bydlíme, už pěknou řádku stromů. Vyklidili jsme starou skládku, všude nasázeli stromky všeho druhu a já si jen přála, aby už byli velcí. Už jsou, ale my jsme o třicet let starší;-)...přesto nelitujem a na každý strom máme vzpomínku.

1 0
možnosti
DS

děkuji, Jituš, krásnýR^. To já se stydím. Když nepočítám tůje/habry/ptačí zob (asi 1200 kousků do rychlého živého plotu) a vrbu kudrnku, tak já žádný strom ještě nezasadila. Já to vzala od domu, manžel od syna, stromy nás teprve čekají :-)... takže i společné vzpomínky.

0 0
možnosti
Foto

Dávám karmu Vám i zmíněnému muži. Onu povídku znám, viděl jsem i animaci. Obojí je skvělé.R^

2 0
možnosti
DS

Děkuji, pane Vodvářko, vyřídím. To si představte, že paní tchýně tohoto muže byla po mrtvičce a poctivě denně nachodila spousty kilometrů. On jí po okruhu kolem obce udělal posezeníčka s výhledem. Křesílko nejprve se slunečníkem a když odletěl asi třetí, tak nechal obrůst psím vínem, aby měla paní stín.

0 0
možnosti
Foto

Dášeno, tento muž by zasloužil také karmu, a ne jen jednuR^:-)

2 0
možnosti
DS

děkuji, Horste, vyřídím. Proto mu tímto vysekávám pukrle (hold by se myslím od dámy nehodil);-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1773x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.