Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^R^R^ Naprosto souzním s Vaším článkem, Dášo. A těžko se mi k tomu něco dodává. Situaci sleduji dost podrobně a mám i v rodině lékaře, včetně informací od nich... Fakt se mi to ani nechce komentovat.

6 1
možnosti
BV

Paní Stárková,

zřejmě neroznáte rozdíl mezi rouškou a respirátorem. Tím lze vysvětlit ty nesmysly, které o rouškách píšete

1) rouška je kus hadru či papírové textilie s provázky či gumičkami, kterýmisi vcelku volně zakryjete nos a ústa,. PROBŮH jak mohou špatně sedět, způsobovat otlaky či v nich jde špatně dýchat.

2) To co píšete může platit maximálně o respirátorech. Ty opravdu musí sedět a proto je lze tvarově přizpůsobit, vyrábějí se v různých velikostech atd. Budete se divit, ale Číňani běžně vyrábějí i zboží přizpůsobené evropským velikostem. Takže záleží na tom co si objednáte.

3) ŠUNTY - soudíte zřejmě podle jedné dodávky vrácené dodávky z Holanska. Opravdu si myslíte, že v Číně je jeden jediný výrobce roušek? Je jich tam celá řada, kteří jsou schopni vychrlit z automatických linek miliony roušek denně a nepochybně od těch šuntů až po špičkové výrobky. A taky tam jsou firmy, které ty automatické linky vyrobily a uvedly do provozu během týdne a neslibují zahájení tisícových dodávek za měsíce. Prostě Čína byla jediná, která byla schopná v krátké době dodávat miliony roušek a ani ty dovezené desetimiliony nestačí a proto tam stojí ve frontě, skoro celý svět.

4) V současné době máme všichni problém koupit roušky a respirátory, zejména ty účinnější a to ani za násobné ceny. Kdyby byly ti čeští výrobci skutečně schopní, tak byste si mohla všude koupit jejich výrobky, prostě zajít do drogerie či lékárny a tam si potřebný počet koupit. A to se stále nekoná. Jen slyšíme nabídky, ale skutečné dodávky milionů roušek se nekonají. Velmi medializovaná byla nabídka firmy Adler, jen se jaksi moc nepsalo o tom, že neměla zajištěný potřebný materiál a že by ty roušky šili av Malajsii.

5) neděláte rozdíl mezi desetitísíci a desetimiliony. Takže by vám asi bylo jedno mít na účtu 10 000 korun, nebo 10 000 000 korun

4 5
možnosti
JM

J48o16s23e32f 66M36i45k93i34n

11. 4. 2020 20:29

Naši představitelé by měli chodit v tom čínském materiálu před kamery a ne mít pomale v každém záběru nový respirátor nebo roušku.

3 0
možnosti
Foto

Stát nařídí nošení roušek, ale nedokáže se postarat o to, aby si je jeho občané a daňoví poplatníci mohli pořídit.

O co se však postarat dokázal je to, že ten, kdo ji mít nebude, zaplati 10 000 pokuty. HNUS!!DIKTATURA!! ŠIKANA!!

7 3
možnosti
BV

Paní Jandová,

stát nařídil na veřejností vhodné zakrytí úst a nosu. K tomu mohly posloužit nejen roušky, ale stačily i šály, šátky, pásy látky atd. Těch možností je více.

Takže jste uvedla nepravdivé tvrzení, což mne u vás nepřekvapuje.

0 1
možnosti
DR

Ony ty naše zlaté ručičky mají jistou potíž. Třeba takový Respilon. Podepsal slavnostně s MZ smlouvu, daroval respirátory, no fajn. Teď se jaksi ukazuje, že nemá na své výroky certifikát. Což je u respirátorů velký problém. Jak dokázat, že ohrání své uživatele? Takže tak.

1 4
možnosti
Foto

Kdežto ty domácky uštrikované certifikát nepotřebují. ;-D

1 0
možnosti
Foto

J70a23n 10Š56i10k

11. 4. 2020 15:02

Jasně paní Stárková, zastávám taky názor, že teď je ideální všechno vyrobit doma a vykašlat se na Čínu. Jen se obávám, že to jednoduché. Žiju v kraji, kde univerzita vyvinula ve spolupráci s firmou, která vyrábí plasty, nanovlákno. Firma denně je schopna vyrobit asi kilometr denně. Jenže...Povolení, linka, všechno jde. Jen je problém, kdo u těch linek bude stát. Zahraniční dělníci, kteří obsazovali hlavně noční směny jsou fuč. A jestli si myslíte, že našich lidí doma sedí plno a nemají co dělat...No nevím jak jinde, ale u nás je průmysl silný, fabriky fungují a lidí nemají pořád dost, i když o pár zakázek přišli. Problém taky je, že někteří čekají, že stát jim něco dá, tak proč by něco dělali. Viděl jsem v TV majitelku šicí dílny, která vyrábí trička a řekla, že propustila všechny zaměstnance, protože nemá zakázky. Proč nešije roušky? No, ona čeká, kolik jí stát dá. Není taky všechno chyba vlády. To, že se roušky vyrábí jenom v Číně, snad není jejich chyba. Nebo snad ano? Můžete mi říci třeba jednu značku mobilního telefonu, který se vyrábí jinde než v Číně? Netvrdím, že pravdu nemáte. Ano, máme na roušky mozky a postupně i kapacity. Jen to prostě nebude hned. A na vládě vůbec nezáleží. Záleží jen na firmách, jestli do toho půjdou. Kdybyste podnikala, taky budete zvažovat. Protože až třeba za rok či dva COVID zmizí, všechno převálcuje zase Čína cenou. Nebude odbyt. Co budete dělat se stroji, v té době se Vám sotva zaplatí leasingy a úvěry. Tam může vláda pomoci. Ale co lidi? Propustíte pak třeba dvě stě lidí? Roušky budou potřeba v takovém množství jen omezenou dobu. Řešit jde všechno, ale...Myslím, že máme na víc, než se stát rouškovou velmocí. Hezké svátky velikonoční

10 0
možnosti
DS

Pane Šiku, hrozně nerada polemizuji zrovna s Vámi, ale zjevně se pohybujeme v jiných bublinách. Kolem mne je mnoho firem, které svou výrobu hbitě předělali na malé krejčovské dílny a další spousta, která začala vyrábět štíty na 3D tiskárnách. Mnozí své výrobky rozdávají zadarmo či za náklady a mnozí by byli schopni přijmout státní zakázku, aniž by u toho museli kompletně přestavět svůj hardware či nemístně investovat. Jde jen o to, že stát, namísto aby se domlouval s našimi zájemci o zakázky, objednává dále venku, vydává ty miliardy ven namísto, aby tak revitalizoval náš trh, a jedná o nástupu amerického výrobce na trh.

2 0
možnosti
JM

J74o62s80e86f 64M57i55k93i80n

11. 4. 2020 13:53

Jasně že to celé je jedno velké divadlo , kde jedni umírají a druzí si na tom všem neštěstí mastí kapsu loupou politické body. Kdyby skutečně o něco šlo, tak se nikdo nedívá zda daná laboratoř ná nebo nemá nějaké ISO, nedívá se na to zda desinfekci dělá nějaká likérka nebo firma z holdingu, zda jim je naše firma schopna dodat respirátory, roušky nebo zda se dovezou šunty z Číny.

Je to i vidět na tom, jak sami "mocní" tohoto státu dodržují to, co sami nařídili (jídlo u prezidenta, respirátory, roušky, tiskovky atd).

8 0
možnosti
RB

My jako ČR jsme darovali nějaké ochranné pomůcky Číně? 8-o Tak to bych rád věděl, kdy to mělo být, protože ČR poslala do Číny peníze ne materiál.... Jediný materiál jak dar byl odeslán a to bylo se sbírky krajů!! A to vláda nemůže zakázat. Tak si srovnejte fakta a nelžete. Díky.

5 5
možnosti
JF

J84i22ř26í 32F14o79g45e97l

11. 4. 2020 13:29

Takže my jsme jako pomoc vyvezli do Číny ochranné prostředky v jednom letadélku Smartwings a Čína je nám teď prodává v dvaceti letadlech, z toho i velkoobjemových, co se do nich vejde dvacekrtát tolik jako do toho Boingu SW.

Logika hodná učitelky. Doufám, že neučíte matematiku či fyziku..... O vaší finanční gramotnoti mám také velké pochybnosti.

5 7
možnosti
DS

Zjevně jste nepochopil meritum mého blogu. Neva;-), váš problém, nicméně i proto vás nehodlám přesvědčovat o své finanční gramotnosti a vzdělání.

8 0
možnosti
JL

Ne, nejste sama.R^

Předpokládám, že za dovozem zdravotních pomůcek z Číny se kryje úplně jiný byznys do kterého nám není nahlédnouti. Jinak si to lze těžko představit.

Reportéři čt, trochu poodhalili co se skrývá za rouškovou diplomacii.

Přeji pěkné svátky velikonoční:-)

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-reporteri-ct/220452801240014/

7 1
možnosti
DS

Děkuji, pane Leinere, myslím, že jsem reportéry viděla, ale pro jistotu shlédnu znovu.

Pohodové Velikonoce i Vám:-)

5 0
možnosti
MV

Daso, uplnej souhlas

pan Havlicek, to je takovej ten mazanek tridni uci...uplne v nem vidim par kluku z nasi zakladky

nosili sousce z kabinetu pomucky pro vyucovani, jako prvni se vrhali s houbou v ruce k tabuli, nastenky meli jedna "radost" a jejich vztyčena ruka byla nahore vzdy jako prvni a vrteli pritom zadkama po skamnech

skoro jsem na tyhle typy, se kterejma po skole "ven" nikdo nesel, zapomnel

a hle, Havlicek me vratil zpatky do skolnich lavic

nic proti jeho odbornosti, ale to do zadkulezelstvi je pro me hnusny

moc dobre napsano!

8 0
možnosti
DS

No hlavně, jak jsem si ho nastudovala, je to člověk, který všude byl, všechno zná a mj založil firmu Sindat, který slibovala léčbu ALS (amylotrofické laterální sklerózy) prostřednictvím kmenových buněk. Své pacienty přiměli, aby se na tzv. výzkumu podíleli finančně a pak skutek utek. Viz https://www.forum24.cz/zvlastni-podnikani-se-zivotem-a-smrti-v-podani-ministra-havlicka/. Jak lze takovému člověku věřit?

2 2
možnosti