Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Musí to být opravdu šílené, utíkat z domova s pár taškami, nevědět, co bude za hodinu, doufat, že přežiju. Nepředstavitelný stres, když člověk během chvilky ztratí všechny jistoty.

Někde jsem četla zajímavé srovnání, jak jsou lidé u nás ochotni pomáhat Ukrajincům, ale před tím nechtěli přijímat imigranty ze Sýrie, Pakistánu, Afghanistánu a kdoví odkud ještě. A že je to vlastně logické, protože sem ze všech těch zemí imigrovali mladí kluci, kteří ani neměli zájem tu zůstat, ale z Ukrajiny proudí ženy, matky s dětmi a staří lidé, kteří si pomoc vždy zaslouží.

2 0
možnosti

přesně, také mě to děsí. Víš, oni asi neutíkali jen ti mladí kluci (a pokud ano, tak často za účelem, aby je neverbovali do místních geril a aby v Evropě vydělávali a živili své rodiny), ale bylo pro nás všechny snesitelnější to vidět takhle jednoduše. Navíc bylo pro většinu Evropanů těžké pomyšlení na míšení náboženství a kultur (o barvě kůže ani nemluvím). Ukrajinu máme za rohem, je to národ s podobnou historií, kulturou, všichni se navíc cítíme býti Slovani (alespoň nám to tak vštěpovali). A, ano, v přímém přenosu vnímáme to bídu a utrpení, zatímco situaci v tebou zmiňovaných zemích jsme znali jen ze zpráv a z doslechu. Děkuji za reakci :-)

0 0
možnosti
Foto

Jsem rád, že tu zase jste. Přeji mnoho dobrého (když už ne vše - ale život není ideální).

1 0
možnosti

děkuji, Lubomíre, také jste mi všichni scházeli. Nějak jsem při tom online vyučování (a pak doučování, co se online naučit nedalo) nestíhala. Vše dobré i vám přeji.

0 0
možnosti

Taky mi začíná trnout z toho "pomáháme Ukrajincům, ale neměli bychom zapomenout i na naše lidi" - dnes Alena S. v otázkách. Tohle hnusný podněcování v týhle době je na přes prsty. Zrovna lidi jejího ranku a politické historie budou takhle mluvit v médiích? Nikdo na "naše lidi" nezapomíná. Jen už nerozhazujeme peníze vidlemi jako ex min financí.

A všiml jsem si jednoho možná přehlédnutelného:

Babiš u mikrofonu: já a moje vláda

Fiala u mikrofonu: my a naše vláda

Rozdíl, který citite!

Dášo, dík za text s míč zdravím!

13 1
možnosti

A moc zdravím...chytrej telefon a už starší uživatel...

0 0
možnosti
Foto

J41a32n 53Š53i20k

13. 3. 2022 15:25

Spoustě lidí pořád vůbec nedochází, jak moc dobře jsme se měli, protože i v dobách hojnosti na všechno nadávali a ukazovali prstem na druhé, když jim samým se něco nedařilo. Teď přijde tvrdý náraz do zdi. Nejsme na to vůbec připraveni. Máme spoustu věcí zadarmo, jako třeba zdravotnictví a bereme to už jako samozřejmost. Jenže, pečení holubi nám do úst létat sami nebudou. Budeme se muset omezit a žít jako kdysi. Levné dovolené, pokud vůbec, marmelády ve sklepě, doma slepice a na zahradě zelenina místo tůjí. To se týká I střední třídy, která bude chudnout taky a ta žádné dávky nedostane. Hezkou neděli Dášo

8 0
možnosti

Přesně tak, Honzo. Lidem chybí pokora. Zvykli jsme si na dobré bydlo a na demokracii se socialistickou tváří. Neumím si tedy představovat střední třídu, jak bude chovat na balkoně svých luxusních bytů (a ostatně i domů) slepice a králíky či kam se jim ke koniferám a trvalkám vejdou rajčata a ředkvičky, ale pravdu díš.

1 0
možnosti

Můj děda byl prostřelený a zajatý v bitvě za císaře pána, no, přežil. Vybudoval si obchod, předal ho mému otci, znárodnili mu všechno, no, přežil. V roce 1968 přijeli cizí vojáci, no, přežili jsme. Doufám, ...........

4 0
možnosti

Budeme si muset leccos odpustit.....- To jo, tak pokud si vzpomínám, stát se "dovedně" zadlužil kvůli covidu, který zase nebyl tak nebezpečný, jak se jevil Babišovi. Pak následovalo zdražení energií. Načež tu máme válku, která zdražuje ropu a tím pádem (včetně inflace) se zdraží všechno...A to je jen začátek, ještě nám ani Brusel nezačal nařizovat, co máme vypnout, abychom nešpinili Gáiu. Tak odpustit si budou muset hlavně ti dole, s nízkými příjmy. Jsou lidi, kteří si samozřejmě nemusí odpustit vůbec nic.

1 0
možnosti
Foto

Babišova rozhazovačnost byla šílená, ale je dobře, že někteří si nemusí odpustit nic, má to své výhody, protože to, že si neodpustí nic, zaměstná jiné, kteří si za vydělané peníze mohou něco koupit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.