Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

rádo se stalo, maminka mě učila pravdomluvnosti;-)

1 0
možnosti
IB

I34v81o 26B65o49u93š95e

23. 4. 2015 6:43

Nejak presneji byste tu startovni caru nemohla urcit?

1 0
možnosti
DS

ňoPokud je ta otázka směrována na mne, tak ano. Pokud jste četl blog, tak popisuji jednotlivé oblasti. Myslím tím, že na začátku jsme šance měli stejné a "někde se to zvrtlo". Něco podobného popisuje pan Kroupa, mám na jeho blog odkaz. Hezký den přeji.

0 0
možnosti
KT

Jestli to nebylo tou cestou: "Co tě nezabije, to tě posílí".

0 0
možnosti
TH

Prostředí formuje člověka a člověk formuje prostředí.

1 0
možnosti
Foto

I63v86o 76C93i16l17i44c18h

22. 4. 2015 20:13

A proto má v USA nejvyšší kriminalitu černošská menšina? ;-)

3 1
možnosti
Foto

Jestli jim chceme opravdu pomoci, tak bychom měli zrušit veškerá dovozní cla a také zrušit veškeré státní programy pomoci.

2 0
možnosti
JR

J70a39r65a 56R47a35n27k

22. 4. 2015 19:32

Idealni by bylo, poslat do kazde te rozharasene zeme par izraelskych kybucniku, ti by je naucili se o sebe postarat, Sahara by se trochu (v moznostech) zazelenala a umeli by se branit. Vim, ze je to nesmysl, ale nic kloudneho nikoho stejne nenapada.....

0 0
možnosti
Foto

I19v53o 69C44i56l45i96c18h

22. 4. 2015 19:35

Myslím že pan Kotyk popisoval v jednom z jeho blogů (a asi to je i v jeho velice čtivé knížce, ale já jsem díky nedostatku času na čtení zatím jen v Rumunsku), jak jeden hodný Žid dobrovolně pomáhal palestincům dokud tam nenaběhli další palestinci a neubodali ho za to ;-€

3 1
možnosti
JK

Evropané mají zimu, ta spolehlivě vymýtí darmožrouty, vygumuje mizery a smete budižkničemy.

0 0
možnosti
JO

Uprchlíky bychom přijímat neměli. Jednak na to nemáme finančně - i na nákladnější léčbu našich dětí se pořádají sbírky, sbírají se víčka atd. Někteří politici předpovídají kolaps důchodů. Raději budu pro to, aby se z daní přispívalo na důchody lidí, kteří celý život pracovali, než na dávky Afričanům.

Dalším důvodem je to, že pokud všichni ti, kdo tam chtějí mír a pořádek utečou, tak tam bude binec pořád. To oni sami se především musí snažit o nápravu, utéct - to je to nejjednodušší řešení, ale Evropa všem pomoct nemůže.

Situace tam dobrá není, bojují proti sobě skupiny, kmeny, vyznavači různých náboženství....To by ostatně mělo být varováním pro nás, že míchat různé kultury dohromady na území malých států nic dobrého nepřinese.

Naši předci museli tvrdě makat, díky tomu jsme tam, kde jsme. 

Pomáhat bychom měli osvětou, dodáváním antikoncepce zdarma, dále se můžeme podílet na spolufinancování uprchlických táborů v bezprostřední blízkosti - tam pomáhat starat se o děti - ale ne o muže a ženy - ti musí usilovat a bojovat ve své vlasti za uklidnění situace a mír. Když se u nás chystají odvody mužů i žen, nevidím důvod, aby v uprchlických táborech byli muži a ženy. Ženy ano - nutný počet k opatrování dětí po dobu nezbytně nutnou, než se situace v jejich zemích uklidní. Pak se musí ženy i děti vrátit do svých vlastí a tvrdě makat na zlepšení své životní úrovně (stejně jako museli naši prapředci). 

Pomáhat dětem - ano - v jejich zemích. Ale muži a ženy se musí snažit hlavně sami, útěk vyřeší jen jejich situaci, ale nevyřeší problémy jejich zemí, své spoluobčany tím vlastně nechávají "ve štychu" a Evropa celou Afriku neubytuje ani neuživí.

6 1
možnosti
Foto

Evropani byli mnohem agresivnější a vojensky větší část afriky ovládli. Severní část pak ovládli Arabové.

zejména historická agresivita Evropanů je důvod proč je to te´d jinak.

0 2
možnosti
JO

Češi žádnou Afriku neovládali. Skutečně necítím vůbec žádnou povinnost vůči Afričanům či Arabům. A evropské státy, které Afriku kolonizovaly, ty mají splněno, přistěhovalců přijali dost a dost. Jen ve Francii je jich přes 6 miliónů. Nehledě na to, že pro Afriku tenkrát při kolonizaci udělaly i mnoho dobrého.

4 2
možnosti
RH

Není tak úplně naší zásluhou, že jsme se historicky dostali pod určitý kulturní vliv.

0 0
možnosti
Foto

I46v53o 62C47i44l89i75c71h

22. 4. 2015 19:12

Není tak úplně naší zásluhou, že jsme se narodili jako běloši ;-)

1 0
možnosti