Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je běžným standarem, že lidi z IvČRN mají představu, že přesně ví co si ostatní myslí, jak se cítí, co chtějí dosáhnout...

Běžným standardem je i to, že všechny kdo jim "netleskají" napadají a nálepkují.

3 2
možnosti
EM

Pane Polický, věta "Běžným standardem je i to, že všechny kdo jim "netleskají" napadají a nálepkují," vystihuje dokonale i vás.

2 1
možnosti
IG

Přeji hezký večer paní Stárková ;-),

Nemíním Vám brát Vaše iluze, že jsem článek psal jen kvůli Vám, a že se Vás tak hluboce dotýká. Pokud jste si všimla, na začátku píšu, že jste mě částečně inspirovala. Obrátil jsem se tedy imaginárně na Vás, ale ve skutečnosti na všechny s názorem podobným. Neměl jsem v úmyslu řešit naše rozdílné názory, dlouhodobým psaním článkům a slibuji, že již to neudělám... ale budiž

Kdo chtěl pochopil, kdo ne vzal osobně a podle toho reagoval.

K jednotlivým vypíchnutým bodům mého článku.

1. Slyšela jste někdy něco o metafoře? Tak to je ten bod jedna. Přirovnání naší současné obavy, k obavě minulé, z nás v rámci Evropy. Jde přesně o to co máte psáno kurzívou. Stejná myšlenka, jen v jinou dobu. Takže píšete to stejné.

2. Opět mi nezbývá než konstatovat, že píšete to stejné. Zmiňujete se o tom, že jste nikdy neřekla, že by "imigranti měli být pro naši zemi nějakou pracovní výpomocí" s tím souhlasím, také to NIKDE o Vás nepíši. Nezaměňujte , prosím realitu s představami.

K tomuto bodu ještě detail - nevím o žádných svých stoupencích. Nemám svou stranu, ani nejsem členem strany žádné. To, že sympatizuji (a ostatně píši, že ne ve všech bodech) s hnutím IVČRN, Vás neopravňuje k  zajímavé fabulaci, že mám nějaké stoupence.

3. Opět si pletete pojmy s dojmy. LZPaS je jistě užitečná, ale určitě nebyla připravena pro tuto extrémní situaci, kdy jsou nám násilně nuceni lidé s zcela odlišným kulturním vnímáním. Přijímáme dostatek utečenců, kteří jsou nám zcela jistě bližší. Pokud nevyhnutelně chcete zrovna afričany - je to Váš problém. Zkuste uvažovat trošku v širším pojetí. Své povinnosti dokážeme jistě splnit i jinou formou.

4. Ano, v tomto jediném bodu oslovuji opravdu Vás a mnoho jiných lidí, i trochu sebe. Jenže nezbude než se na některou stranu přiklonit. Jakou formou je opět na Vás. 

Pokud si nerozumíme, ale Vaše vize je jasná, potom gratuluji.

2 2
možnosti
DS

Dobrý večer, pane Gardavský!

možná byste si měl prvoplánově ujasnit, co chcete. Divíte se, že jsem si vzala osobně skutečnost, že jste převrátil moje postoje a zároveň litujete mé absence v diskusi pod Vaším blogem.

1/ Nikoliv, já nevnímám paralelu mezi situací naší před pár lety v rámci EU a imigrantů v Evropě nyní. Proto se vyhrazuji, abyste v souvislosti s touto metaforou hovořil  -velmi konkrétně- o mých pocitech.

2/ Opět zmiňujete mé pocity a jejich totožnost s Vašimi a já jsem Vám i tuto Vaši myšlenku o podobnosti s mým uvažováním rozporovala.

3/ Proto jsem ve svém blogu http://dagmarstarkova.blog.idnes.cz/c/465524/k-imigrantum-a-islamu-radeji-byt-prijemne-prekvapeny-pesimista-nezli-zdrceny-optimista.html   psala, že bude třeba změnit a uzpůsobit spoustu zákonů a nařízení.

4/ Ne, v tomto bodě o mně hovoříte počtvrté a počtvrté se mýlíte či desinterpretujete mé názory, postoje a pocity.

Vyhradila jsem se pouze k bodům, kde mě jasně jmenujete či mi (věřím, že nevědomky) podsouváte něco, co mi není vlastní. Jinak předpokládám, že jste blog nepsal výhradně pro mne a o mně. Koneckonců, je tak odtažitý od toho, co píši, že vlastně ani nebyl reakcí na blogy mé.

A ano, má vize je jasná, tudíž děkuji za gratulaci. Přeji hezký večer.

P.S. omlouvám se za to, že jsem psala o Vašich stoupencích, měla jsem na mysli kolegy sympatizanty nedávno přejmenovaného hnutí.

1 0
možnosti
PK

P66a49v19e35l 50K50i61l42i87k

15. 6. 2015 23:52

A co když jste nechtěně v nadpise toho prvního článku jasně a výstižně nevystihla situaci? Nevědomky jste udeřila hřebíček na hlavičku !!!

Kdo nekřičí „nepusťte je“, křičí „vítejte“.!!

(Trošku jsem to zkrátil, ale autorství tohoto výroku patří Vám.)

Dalo by se říci že výstižněji soudobou situaci popsat nelze. V Africe a Asii se vydávají na pochod milióny lidí, vedení EU odmítá situaci řešit, naše vláda sice prozatím deklaruje že kvoty odmítá, ale je otázkou jestli podlehne tlaku EU nebo ne. A různé humanitární  organizace se těší na přívaly migrantů jako krtek na nové kalhotky. Takže asi záleží jenom na lidech této země. A proto:

Kdo nekřičí „nepusťte je“, křičí „vítejte“.

4 3
možnosti
DS

Ale já jsem chtěně stručně a jasně vystihla situaci, se kterou nesouhlasím. Nesouhlasím ani s oním "škatulkováním", ani tvrzením, že nic jiného (než toto škatulkování) se dělat nedá. Čili za můj výstižný název patří otazníky, nikoliv vykřičník, pane Kiliku. Nicméně souhlasím, že situace je vážná a žádá si promptního a promyšleného řešení.

1 0
možnosti
Foto

Paní, čtení vašich blogů zcela převrátilo mé hodnoty a názory - dnes již jen myslím na to, jak rodit do pozdního věku, kojit co to dá  a bacha, abych tím nešířila nedej bože poplašnou zprávu..

A mé děti musejí uposlechnout všech příkazů státní moci a nesmějí používat vlastní mozek /mohl by fungovat jinak a mít své názory, což není podle vás správné/...

Fajn, že vás působení na idnes naučilo komunikovat s lidmi - to já se nenaučím nikdy.. :) Ale i tak jsem ráda na Zeměkouli.. :) :)

A myslím, že mi je tak dobře... obdivuji, co vše stihnete sestudovat a pročíst - já nestíhám nic. Ale zato vím, jaké to je mít strach o děti ve vlnách, jaké to je mít radost z těch potvor nutrií a miluji všechny ty houmesáky na technoparty kolem .. i když kouří marjánu a smrdí jako tchoři.. ;) :)

2 1
možnosti
JR

J28a35r82a 59R28a55n25k

16. 6. 2015 0:05

Usmev.....me hodnoty a nazory zustavaji stejne, nekdy s autorkou souhlasim, nekdy ne a dam to najevo, predevsim si ji vazim za schopnost zachovat si lidskost a pokud se myli - prizna toR^

3 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1773x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.