Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Tak jen do toho, ovečko zmanipulovaná! A hodně štěstí!;-D

0 1
možnosti
PS

P96e54t91r 74S71k62á76c39e39l

18. 3. 2021 23:28

Vakcína je pro prevenci, ale jen lék léčí, že? Vysvětlí někdo, ale vážně, proč se všichni baví, tedy upínají na očkůvky?

0 0
možnosti
SJ

protože vytvořit vakcínu, je mnohem snažší, než objevit kvalitní antivirotikum. Přímo se virové infekce léčí vzácně, protože dosud nejsou látky dostatečně účinné, aniž by měly vysoký počet nežádoucích účinků.

nevýhody antivirotik:

Nelze současně neovlivnit hostitelskou buňku.

U retrovirů nemůžeme buňku vyléčit, protože virová NK je součástí jádra.

Často se infekce symptomaticky projeví až po ireverzibilním poškození buňky, kdy už je na léčbu pozdě.

Principy výroby vakcín jsou stále stejné a vakcína se spíše vyrábí než objevuje, zatímco kvalitní lék se spíše objeví a často náhodou/nehodou metodou pokus omyl a za takovým lékem je mnohem více práce.

8 0
možnosti
AP

Řekl bych, že na to máte rozumný názor. Chcete se očkovat, očkujte se, sraženinám se dá i předejít ředění krve.

Ta mě, nemám strach ze sraženin, ale očkovat se nechci, nemám k tomu důvod.

1 2
možnosti
VH

Nejde jen o sraženiny, čili tromby, které se vytvoří a můžou způsobit třeba plicní embolii, ale jde o proces postihující celý organismus a nazývá se DIC - diseminovaná intravasculární koagulopatie. Sice dochází ke tvorbě trombů v cévách, ale zároveň se spotřebovávají krevní destičky a koagulační faktor a následně dochází ke zvýšené krvácivosti, především do zažívacího traktu, ke krvácení z nosu.. Nakonec i ke krvácení do mozku a vnitřních orgánů a končí to smrtí.

3 0
možnosti
PV

Já odpůrce očkování rozhodně nejsem, rád bych se nechal okamžitě očkovat, kdyby to šlo. Ale po tom, co jsem slyšel autentické zážitky učitelů z blízké školy po očkování Astra Zenecou, tak přestávám mít odvahu na vakcínu tohoto výrobce. Vedlejší účinky jsou opravdu silné a málokdo má to štěstí, že se mu vyhnou. Není náhoda, že tuto vakcínu zakázali dávat důchodcům. I pro mladé to není legrace. Pfizer a i Moderna je proti tomu čajíček.

2 0
možnosti
Foto

Jsem ucitelka, je mi 50 a jsem ockovana AstraZeneca. Doufam, ze si EMA nerozmysli registraci.

2 0
možnosti
MN

Vaše vůle ale mě do toho nikdo nutit zatím nebude!! Nejde o to čím se člověk nechá naočkovat ale že k tomu bude za chvíli přinucen a nebude mít na výběr jakou vakcínou a kdy!

4 2
možnosti
Foto

Nemusíte se nechat očkovat. Povinné to nebude nikdy, to není jak realizovat. A ty "Covidpasy", to bude taky jenom epizoda. Záhy je odnese čas. Nic bych se nedivil, kdyby už teď bylo fakticky po celé slavné epidemii /jinak doufám, že jak říká ten Martin Balík, někdo z Česka se chytne za nos a pokoupí se ty přebytečné A-Z vakcíny, co teď po Evropě zůstaly na ocet... Já podnikat ve zdravotnickém zásobování a mít patřičná oprávnění tak už žhavím telefon na velké české podniky abych od nich získal předběžné objednávky na vakcinaci jejich zaměstnanců, a souběžně vyjednávám s držiteli těch přebytků v západní Evropě.... do 14 dnů by mohla běžet komerční vakcinace zaměstnanců, zákazníkům bych navyráběl faktury tak aby to mohli dát do nákladů a všichni by byli ejchuchů..... No uvidím jestli máme v Česku ještě nějaké kapitalisty anebo já už jsem jen poslední podivín s myšlením devadesátek v hlavě/.

3 1
možnosti
KV

Proti gustu žádný dišputát.

2 0
možnosti
JF

Rozumíte tomu ??

0 0
možnosti
PU

P19a86v16e62l 43U57r93b66a70n

18. 3. 2021 10:37

Ano. Řekl bych, že to je velice lehké na pochopení.

1 0
možnosti
MB

Tak hlavně vzhledem ke svým komorbiditám noste na veřejnosti respirátor FFP3 a ochranný oblek.

1 3
možnosti
AP

Na co, venku v podstatě vira chytit nemůžete.

0 0
možnosti
Foto

Paní autorko, ono to vzhledem k Vaším minulým blogům vypadá, že už Vás oočkovali. Jen ty vedlejší účinky zase takhle nikdo nepopisoval. ;-D

1 16
možnosti
DS

Pane Dvořáku, zjevně postrádáte argumenty, když se musíte, už po několikáté, vůči mé osobě dopouštět urážek ad hominem. Vlastně se na vás ani nezlobím, jste politováníhodný.

17 0
možnosti