Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

Myslím, že to o dětech se může týkat i heterosexuálních vztahů, když je tam dítě z předchozího manželství a z nějakého důvodu není možná adopce.

0 0
možnosti
RO

SYMBOLICKY/POCITOVĚ

a) Manželství je svazkem muže a ženy. Vyhází z bible z nového zákona (pokud vím). Tj. pokud mluvíme o symbolice, tak by to mělo zůstat jen v této rovině (tj. muž a žena). Svazek M+M je nová věc (úchylka), kterou v naší společnosti z rozumných důvodů tolerujeme a uznáváme. Vzhledem k tomu, že jde o něco nového, co nemá vlastně nic společného s manželstvím v pojetí náboženství a naší historie, je tomu třeba vytvořit nový název. A partneři je celkem vhodný. Ale asi nikdo nebude mít nic proti jiným názvům, které nebudou zaměnitelné s Manžel/Manželka.

b) RP je administrativním úkonem – to je i manželství, které má ovšem své určené postupy. To, že má RP v tomto ohledu tyto postupy jednoduší, tak za to mohou být spíš rádi. Když budou chtít mít obřad, jako na svatbě, co jim brání?

0 0
možnosti
JP

Jak to víte, že stejnopohlavním dvojicím už nestačí registrované partnerství a chtějí manželství? Uvádíte, že to prosazuje nějaká skupina s falešným názvem "jsme fér". Nejsou fér, protože se snaží prosadit zmatek v manželství a umělé "manželsví" k ochuzení dětí o jednoho z rodičů. Skuteční homosexuálové, ne ti zmanipulovaní dnešní propagandou, chtějí manželství, ale skutečné heterosexuální. Chtějí být jako jejich rodiče či prarodiče, a ne se nechat manipulovat do nesmiřitelných bojů ve jménu ideologie.

1 1
možnosti
DS

zjevně jste nečetl odkazy, pane Pavelko, tudíž nehodlám odpovídat na Vaše narážky. Nevím, kolik "skutečných" homosexuálů, kteří chtějí heterosexuální manželství znáte, moc ráda takového "skutečného homosexuála poznám.

1 0
možnosti
VK

V11í86t 24K49u76č65e87r71a

8. 11. 2018 11:02

Tolarance a rovnoprávnost není to samé. Neznám případ homosexuální dvojice, které by užívala označení manžel, manželka - přestože je manželství požaduje.

Nevím jestli bych byl nadšený, kdyby mně jako díte z ústavu mohl osvojit kdokoliv např. homosexuální pár (dítě tak dostane do život dispozici, se kterou nemůže nic dělat). Neúplná rodina (např. po smrti jednoho z manželů) nemusí být vždy horší než rodina homosexuální.

Z uvedených důvodů v článku vidím hodně bodů připomínající majetkové benefity a to mi příjde jako rozpor k tomu co obvykle tyto páry říkají.

Je spousta partnerů, kteří mají ději a nejsou sezdaní - těm takovéto majetkové "diskvalifikace" nevadí? Není to spíše o vztahu než o majetku?

0 0
možnosti
JR

J36a83n 22R65i16c50h64t79e30r

8. 11. 2018 10:45

Jen tak na okraj, paní Stárková - můžete se stokrát těšit na to, až své dítě povedete k oltáři, ale pokud bude homosexuál, tak opět půjdete leda na obecní úřad;-)

0 0
možnosti
IV

Ledaže by se nějaká církev rozhodla taky uznávat homosexuální manželství. Popřípadě by si mohli homosexuálové založit vlastní církev.

0 0
možnosti
JR

J27a35n 19R16i48c61h64t22e70r

8. 11. 2018 10:28

Slovník cizích slov: trvalé soužití muže a ženy uzavřené zákonným způsobem.

Ale dál: Manželství jako společné soužití dvou jedinců starajících se o potomky nevidíme jen u lidí, ale i ve zvířecí říši, nejznámější jsou asi čápi a tučňáci. Ovšem vždy se jedná o jedince opačného pohlaví.

Nicméně jsem malicherný a přízemní, takže za mě osobně - ať mají stejná práva jako manželé, ale ať se to nejmenuje "manželství":-)

2 0
možnosti

J80a30k73u31b 26Š19o27l65c

8. 11. 2018 10:48

Třeba právo na umělé početí a matka-matka?

0 0
možnosti
KS

a) heterosexuálové dneska manželství uzavírat nechtějí

b) je mi úplně jedno, co dělají jiní lidé

2 0
možnosti
BD

Manželství je muž a žena. Rodina je + dítě či děti. Toť vše a přes to nejede vlak. Ostatní mohou být třeba zájmový kroužek, tlupa, hejno, neziskovka, prostě takřka cokoli, jen jaksi ne manželství a rodina, tak jako kočka není pes i kdybych ji stopovat a aportovat naučil.

4 1
možnosti
JP

Manželství je svazek dvou lidí, kteří se milují a chtějí spolu sdílet život. Myslíte, že manželství je muž a žena, kdy tento svazek byl například domluven, když budoucím manželům bylo 5 let ? A neříkejte, že je to demagogie, on je to totiž fakt. Podle mě to manželství není, ale obchod!

1 2
možnosti
ŘK

Jeden z častých argumentů pro osvojování dětí homosexuály, který je uveden i zde a který jsem dřív naivně zastával i já bylo, že i homosexuální pár je lepší než ústav, děcák apod.

Jenže když vidím, že jen registrované partnerství už některým homosexuálům nestačí, tak představa adopce nechtěných či znevýhodněných dětí z ústavů mi přijde naivní. Spíš to vidím tak, že s uzákoněním osvojování dětí homosexuálními páry se začne kupčit s náhradními matkami v případě gayů a u lesb to bude jednodušší, tam stačí sehnat jen pár spermií. Přeci jen vlastní krev a malé miminko je něco jiného, než cizí starší děcko. A často zmiňované děti z ústavů ostrouhají, protože byli jen páka na uzákonění osvojování :-/.

6 0
možnosti

J45a74k71u18b 53Š59o32l97c

8. 11. 2018 9:49

Další krok je samozřejmě zlegalizování odnosení dítěte náhradní matkou a umělé oplodnění. O to tu jde. A dítě bude mít oficiálně dva otce nebo dvě matky. A nějaké právo dítěte na otce a matku, na to se zvysoka nakašle.

1 0
možnosti

J75a17k61u57b 13Š31o13l83c

8. 11. 2018 9:36

Nikdo asi stejnopohlavním párům nebrání udělat si svatbu dle svých představ. Že jim k tomu nepromluví starosta, či jeho zástupce, se mi nezdá nijak extrémně traumatizující, může jim tam naopak promluvit někdo jim blízký.

0 0
možnosti
JP

a co legislativa ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1773x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.