Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

K67a98r62e79l 81N88o69v18á75k

15. 5. 2020 16:47

Ano paní Stárková, opravdu se začíná naplňovat vize, že za 10 let už budeme tvrdit, že Prahu od nacistů osvobodili sami nacisti. A vy svými bludy k tomu přispíváte měrou vrchovatou.

0 0
možnosti
Foto

Fašisté zachránili Prahu před fašisty ? ano, současná propaganda se snaží tento pocit vyvolat, ale nedává to smysl

2 5
možnosti
DS

a) nebyli to fašisté a b) ano, pomohli ji zachránit. Možná, než vynesete soud, že Vám to nedává smysl, přečtěte si o tom něco, prosím. Děkuji a přeji krásný víkend.

5 1
možnosti
Foto

J26a78n 77Š21i64k

8. 5. 2020 21:59

Děkuji za článek. Líbí se mi, že o věcech přemýšlíte a nevynášíte jednostranné soudy. Ano, svět není černobílý. Generál Vlasov padl do zajetí. Potom zradil. Myslím, že pro peníze ne. Možná že strachu o sebe, ale opravdu to tak bylo? To už spekulují i historici. Oni jen popíší fakta. Ne emoce a motivace. Ale právě emoce dělají z lidí to, co jsou. Spousta vojáků ROA měla strach. U Prahy si mnozí chtěli koupit odpustky za zradu. Ale určitě byly mezi nimi muži, kteří chtěli pomoci ženám a dětem. Kolik bylo těch zlých a kolik špatných? To žádný historik nezjistí. Důležité je, že pomohli. A Váš závér podpořím několika články o málo známých našich hrdinech. Hezkou sobotu

3 0
možnosti
DS

Děkuji za pochvalu a budu se moc těšit na články. Hezkou sobotu i Vám:-)

0 0
možnosti
JV

Bohužel, ti prašivý komunisti se nezmění !

KarmaR^

2 0
možnosti
DS

Mně jde, pane Vrabče, spíše o ty, kteří třeba ani komunisté nebyli, ale v té lži museli žít. A ta lež se jim tak moc vryla pod kůži, ale i ten stud či odmítání toho, že je nenapadlo, že to mohlo být jinak, že ty nové informace popírají a zlobí se. Jenže namnoze se ta zloba obrací špatným směrem. Takový ten pláč na špatném hrobě. Jich je mi líto.

4 0
možnosti
JM

Z mého pohledu napsáno velmi pěkně.

4 0
možnosti
DS

Dobře jste to napsala.R^R^

5 0
možnosti
DS
Foto

Připomíná mi to dávnou vzpomínku, kdy jsem dětem dělal svatého Mikuláše a po otázce děti, co jste se naučili za básničku to začalo. První začal zpívat hymnu, druhý spustil: Lenin byl dobrý člověk, děti měl rád...a třetí trochu starší holčička mě dorazila, hezky se uklonila a začala recitovat: Říjnová revoluce....To byl svatý Mikuláš, jak vyšitý.

5 0
možnosti
DS

Nás zase pobožná babička mého bratrance naučila :"Andělíčku, můj strážníčku, opatruj mi mou dušičku". To se do školky tehdy taky moc nehodilo:-)

2 0
možnosti
JK

Karma. Jinak jsem se už k vašemu textu vyjádřil.

3 0
možnosti
DS

já vím a mnohokrát děkuji:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.