Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

Autorko, Vašim blogem jste přiznala, že nechápete podstatu problému naší opozice. Je to její nekvalita, žádné osobnosti, (ne)vyřešená minulost, víra ve vlastní program jen před volbami (to ale platí všeobecně), nekoncepčnost, žádné argumenty apod. Pokud je opoziční strana v pořádku, má charismatického lídra, jasně se vymezila od své (obvykle) pošramocené pověsti, má jasný program a jde po něm i po volbách (ne jen před volbami), její politika je konzistentní s dlouhodobou vizí a umí věcně argumentovat v zásadních oblastech, bude taková strana časem odměněna účastí ve vládě. Současná opozice je katastrofa a marný spolek looserů.

Vaše poučky a tedy i celý blog jsou zbytečným nošením dříví do lesa.

2 0
možnosti
DS

Pane Strako, ale to Vy jste si spletl meritum věci. Svůj blog píši obecně. Tedy o úloze opozice v demokratickém zřízení a nesmyslnosti úvahy některých spoluobčanů (zvláště pak voličů ANO), že opozice nemá co oponovat a nekazit tak kruhy vedoucímu hnutí. Neřeším zde, zda jsou (či zda já považuji) stávající opozici za osobnosti atd. Zkrátka jsme demokratický stát (tedy alespoň doufám, že jím stále ještě jsme), a proto máme opozici a opoziční politiky. A pokud vím, i ti byli zvoleni, byť jen menšinou voličů. Takže Vaše "pokud... pak" neplatí. Přes pravidla daná ústavou a principy demokratického zřízení vlak nejede.

A pokud považujete můj blog a myšlenky v něm obsažené za "zbytečné nošení dříví do lesa", nikdo Vás přeci nenutí ho číst ;-)

0 0
možnosti
JD

J63a45n 30D91o61u75š73e84k

24. 6. 2020 22:59

Paní autorko, zkusím Vám přiblížit náturu Pana Vyskoče z Měchuřin. Ten ráno vstane, v rychlosti do sebe hodí kafe a jde do práce. Po 8-12 hodinách dřiny přijde domů, políbí manželku a řekne že si skočí za kamarády na jedno než doma udělá to nebo tamto. V hospodě hraje televize kde opozice kváká cosi o tom, že vláda vykradla jejich návrhy, kvičí jak podříznuté podsvinče i v době kdy se mnoho lidí třese doma před nákazou. Svému kamarádu říká: "Ty vole, Franto, já už jich mám plný zuby. Za jejich vlád se nic dobrého nestalo, nejsou schopní se postavit za mě jako normálního člověka. Já fakt nemám čas poslouchat tyhle kydy. Ať si je Babiš sviňa jak chce, ale jich mám plný zuby daleko víc."

Pana Vyskoče následně začnete vy poučovat o opozici, demokracii a když už ho ani to nebaví musí si vyslechnout příznivce opozice o tom jak je hloupý, místo mozku marmeládu a žere koblihy.

To se ví, že to hodí Babišovi. A za mě dobře dělá, opozice už mám plné zuby taky.

1 0
možnosti
DS

Pane Doušku, děkuji za přiblížení situace z Vaší bubliny. Já a moje bublina to vnímáme viz můj blog

0 0
možnosti
PN

Pro mne je opozice na úrovni Babiše (vážně). ODS, TOP a Piráti skutečně nejsou nějací hodní pánové, kteří zmírní teror státních úředníků. Možná že Babiš krade a že nás terorizuje víc, než by nás terorizovala opozice, nicméně ten rozdíl je v mých očích malý.

0 0
možnosti
JR

J46a89n 81R13i46c61h91t80e14r

23. 6. 2020 11:54

Souhlasím.

A opozice (a její voliči a příznivci) by zase měla respektovat výsledky voleb. I když se nám nemusí líbit.

1 0
možnosti
DS

Respektovat ovšem neznamená 4 roky přitakávat=nenaplňovat účel, za jakým byli zástupci opozice svými voliči delegováni. Pletete si dojmy s pojmy, pane Richtere.

1 0
možnosti
PB

Pavel Buchta

23. 6. 2020 10:42

Abyste mohla oponovat, potřebujete k té oponentuře smysluplné argumenty. Jelikož naše opozice tyto nemá, nejedná se u nás defakto o žádnou opozici a oponování.

4 1
možnosti
JR

J43a51n 25R21i72c51h10t82e73r

23. 6. 2020 11:54

Argumenty má. Osobnost žádnou.

0 0
možnosti
Foto

Principem demokracie je že opozice oponuje to je v pořádku ale je zde háček. Má opozice oponovat za každou cenu? Za cenu polopravd, osočováním nebo dokonce lží? Jak si stojí ve světle demokracie různé nátlakové skupiny, cenzura a fanatičtí aktivisté?

0 0
možnosti
DS

No, s ohledem na to, že pak mnohé její návrhy vydává za své, asi to s tou opozicí nebude zase tak špatné

1 0
možnosti
JJ

Ale ano. Tak to má být. Ovšem nesmí se z toho dělat dogma. Je třeba dát lidem právo na jiný názor. I třeba úplně jiný než má pozice a opozice. Nedělat z těch, co mají jiný názor, hlupáky a mluvit o nich pejorativně nebo je jinak dehonestovat. To totiž demokrat nedělá. A proto to oponování pro lidi co o tom více myslí a vidí mouchy na obou stranách vypadá divně až diktátorsky. A po počáteční euforii se začínají ozývat. Aby se s překvapením ze strany opozice dozvěděli právě to, že jsou ...(už se mi to nechce ani psát).

Ti co chtějí různorodou společnost s mnoha názory najednou otočili a tvrdí, že jejich názor je ten správný. To mě velmi znechucuje. Je to nebezpečné. Vede to slepé uličky. Je třeba otevřít oči, uši a ostatní smysly. Není to černobílé. Takové chápání problémů je nebezpečné a vede ke společenské katastrofě. A navíc ukazuje to jistou názorovou nevyzrálost a dětské myšlení tam, kde nemá co dělat.

Ostatně vládu jedné strany a jednoho názoru jsme již zažili. A zrovna u některých příznivců opozice vidím, že lidé nemají právo na jiný názor a že kdo nemá názor jako já je volič Ano. Tyhle jednoduché závěry a černobílé hodnocení jen sráží užitečnost opozice.

11 0
možnosti
ZH

Pokud ovšem ten "názor" není lží. Lež považuji vždy za špatnou a její podporovatele za hloupé. Případně za zlé.

2 0
možnosti
OD

O75t56a 39D81v23o28r30a49k

22. 6. 2020 14:13

Vztah opozice a vlády funguje nejlépe v Rusku. Komunisté tam jsou v opozici, ale nadšeně hlasují pro vše co přinese Putinova strana. A tak to má být :-)

1 0
možnosti
Foto

Principem demokracie NENÍ, ze opozice oponuje. Oponování samo pro sebe, tedy oponování PRO oponování, tak jak ho předvádí současná opozice, která očividně na nic nemá, demokracii naopak škodí.

9 3
možnosti
JK

Komunismus škodí zdraví, hlavně těm v opozici, Milada Horáková by mohla vyprávět, oponovala jen tak zbůhdarma a jak to dopadlo. Naštěstí dnes komunisti neurčují co je "oponování PRO oponování", jaký je ten správný názor a proč dotyčný nezná závěry XXIII. sjezdu.

Zvláště v těchto dnech mají komunisti mlčet a už vůbec se nevyjadřovat k demokracii, o té netuší zhola nic.

3 1
možnosti
PN

P89e33t37r 36N90o35v20ý

22. 6. 2020 12:46

Principem demokracie je svobodné vyjádření názoru. Bez ohledu na to, kdo a jaký názor prezentuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.