Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J92a91r90a 20R67a55n16k

4. 4. 2015 4:15

:-)uz Vas nebudu dale presvedcovat, ale tady je clanek, ktery se mi libil na tema zachranenych divek:

http://idrisova.blog.idnes.cz/c/456616/milos-zeman-a-moje-maminka.html

0 0
možnosti
DS

Jaro, tento blog jsem samozřejmě četla, ale to je přeci jiná situace. Tato paní odešla sice s dětmi, ale a) za (či spíše s) jejich otcem do jeho prostředí k jeho rodině http://www.tance.cz/clanek.php?num=832 b) nepíše nic o tom, že by se vydala po Hedvábné stezce přes Balúčistán, c) před minimálně 35 lety (v době, kdy autorce bylo 6 let) a d) protože kvůli mamince nemusela zasedat Bezpečnostní rada státu, neočekávala média, že se s ní prezident sejde a on tudíž nemusel odpovídat na otázku. Čili mne nemusíte o ničem přesvědčovat o ničem:-).

0 0
možnosti
JR

J40a35r74a 32R58a89n52k

31. 3. 2015 0:26

Take verim, ze posledni, co by si devcata prala, bude navsteva prezidenta, nez by vyslovil vetu, padla by unavou. Ale takovy Clinton a Carter sveho casu jeli osobne do znepratelenych zemi a rukjmi si vyzvedli. Ja osobne myslim, ze telegram s pranim .....napsany (bec chyb) Ovcackem a kytice kopretin by se hodila. Ale chapu, ze u nas uz si musime vazit hlavy statu, kdyz nevypusti nic horsiho.

0 0
možnosti
DS

Tentokrát si, Jaro, dovolím s Vámi nesouhlasit. Věřím, že Clinton a Carter jeli vysvobodit vojáky, kteří se stali rukojmími, anebo dělníky, zajaté, zatímco pracovali na státem zadaných zahraničních zakázkách, či lidi kýmkoliv do zahraničí zaslané s jakýmkoliv úkolem. (A ještě si troufám říci, že nešlo o lidumilství či patriotismus, ale docela prachsprostá demonstrace síly). 

Nechce se mi věřit, že by zahraniční státníci sami vyzvedávali cestovatele, kteří, cestujíce nazdařbůh a riskujíce své životy, stali se rukojmími. Ale ráda se poučím o opaku.

 A prezident takto odpověděl, protože  byl tázán rozhlasovým redaktorem, a řekl to, myslím, relativně kulantně. Radost nad jejich vysvobozením i gratulace vyslovil sám a bez gramatických chyb. A věřím, že i na kytičku kopretin došlo, jen k tomu neasistovala média.

1 0
možnosti
JH

K tomu není potřeba nic dodávat. Moc pěkně jste to vyjádřila. Mám dojem, že takto myslí většina lidí.

3 0
možnosti
DS

Děkuji, pane Hendrichu:-)

0 0
možnosti
Foto

Také souhlasím, Dášo. Je zajímavé, kolik lidí řeší, že prezident k tomu neměl vydávat prohlášení, a přitom se nezajímají o to, že nešlo o vyjádření, ale odpověď na otázku reportéra ČRo. 

http://www.frekvence1.cz/radio/zaznamy-poradu/audio-prezident-kvuli-divkam-serval-velvyslance-setkani-s-unesenymi-ale-odmita-16508

6 0
možnosti
JK

Souhlasím - nesouhlasím... ono je to v podstatě jedno. Já prostě jen nechápu, proč má potřebu se za každou cenu ke všemu vyjadřovat a každého shazovat. I to jeho chlapácké vyjádření, jak sprostě vynadal pakistánskému velvyslanci... vždyť je to trapné, jeho angličtina je... z odpuštěním... směšná.:-) Mnozí mu to asi baští, jak je dobrej, ke všemu má názor. Ale on je opravdu figurka, mnohdy rozporuje skutky na kterých se jako premiér podílel. Moji kamarádi ze zahraničí z nás mají doslova pr.....l, tedy abych nelhal nejen díky MZ, ale často i kvůli němu.

3 3
možnosti
JF

J18a38n 65F30r88o96l14í91k

30. 3. 2015 11:58

Já jsem se paní Stárková rozhodl nesejít se s Vámi. Sice to nikde nevytrubuji, ale také nejsem prezident. Jen jsem zvažoval, zda se se mnou chcete sejít (nesejít) Vy. Na rozdíl od prezidenta.:-P

1 3
možnosti
AR

A12n95n58a 80R96a49d90o14v67á

30. 3. 2015 12:18

Správně! Nejste prezident, paní Stárková se nedostala v zahraničí do situace, kdy by potřebovala pomoc diplomacie/ státu a hlavně za Vámi nenalezli novináři s otázkami, na které byste musel reagovat - takže výstřel, ale úplně mimo.:-P

5 0
možnosti
RC

Nechapu, proc se k tomu musel prezident vyjadrovat. Mohl to v tichosti prejit.

Znamena jeho nazor to, ze se ani nesejde s nasimi veterany, kteri se vratili z misi? Ono prece sli do rizika take, dokonce mnohem vetsiho.

Ty dve holky jely do Indie, sice pres ne uplne bezpecnou zemi, nicmene ne zemi, kde by se valcilo. Jeste bych jeho nazor chapal u toho chlapka, co ho unesli v Lybii. Znamena snad postoj nasich politiku to, ze nedoporucuji cestovat mimo Evropu, a kdyz uz, tak jen do Severni Ameriky? Vzdyt prece vsude je tak nebezpecno.....

Ja treba nemam chut jet do Egypta, protoze je to take nebezpecna zeme. Ale to neznamena, ze by tam lidi nejezdili. A v devadesatych letech lide jezdili do rozpadajici se Jugoslavie. To taky nemeli? A na Ukrajinu take nemaji jezdit? A Bubenikova a Pilipova cesta na Kubu podporit disidenty je take nedoporucenihodna?

3 2
možnosti
AR

A97n52n50a 86R53a55d51o15v28á

30. 3. 2015 11:46

Vyjádřil se proto, že se ho na to ptali a tipuji, že sám novináře nepozval...

Mise asi mají co dělat se zájmy státu, takže to bylo od Vás lehce mimo.

Také ho nemusím, ale také nemám potřebu kritizovat za každou cenu.

7 0
možnosti

Kdo nic nedělá, nic nezkazí a kdo se bojí, nesmí do lesa.

Diskuze na toto téma tu byla již přede dvěma roky po únosu, kdy se vyjadřovali lidé, kteří tou cestou jeli a tudíž mají alespoň ponětí, co ta oblast obnáší, na rozdíl od převážné většiny rozumbradů, co tam nikdy nebyli ale někde něco slyšeli. Ta oblast není až tak ".. zjevné až do očí bijící riziko" a ony naopak udělaly dost pro svou bezpečnost. Samozřejmě je to nebezpečnější než jet na Mallorcu nebo k Mácháči, ale to riziko nebylo zase tak šílené. 

Jsou lidé, kteří bez cestovky neudělají ani krok, nebo  sedí doma na zadku, nikde sice nebyli, ale zato vědí, jak je všude nebezpečno a nemají tam knedlíky, bůček, chleba ani plzeňské. No a pak jsou lidé, kteří vylezli první na Mount Everest, dobyli severní a jižní pól a přistáli na Měsíci. Spousta jich při tom zahynulo. A o pozvání Zemanem nestojí. Ty dvě slečny asi sotva touží po jeho bonmotech.

5 1
možnosti
Foto

Ano, s postojem prezidenta souhlasím taky. Nicméně nelíbí se mi moc ten skrytý obsah vašeho článku. Jsme naučeni se na všechno dívat pouze svojí vlastní optikou a podle toho druhé posuzujeme a mnohdy i odsuzujeme. Před lety se ke mně dostala kniha i film Útěk do divočiny. Příběh mladíka, který zemřel na Aljašce. Většinovou společnosti byl odsouzen za zbytečně zmarněný život. Jenže on ve svých 22 letech prožil víc, než mnozí prožijí za celý svůj život, trvající třeba třikrát tak dlouho. Chtěl bych mít kuráž své dcery, která je nyní ve stejném věku jako byl Chris McCandless a která se nyní už čtyři měsíce sama potuluje na území Indie, Nepálu a Himalájí.

2 0
možnosti
JH

A pak budete volat o pomoc, to není hrdinství, to je hazard. Být v nějaké funkci ve vedení státu, vůbec bych se tím nezabýval, ten člověk tam jel soukromě a měl si být vědom rizika, které to sebou nese. Něco jiného je, pokud tam jede člověk v zastoupení státu a dostane se do takovýchto potíží. Pak je účinná pomoc na místě.

0 0
možnosti
OK

Ahoj Dášo, i přes tvrzení některých expertů (nebo i "expertů"), že riziko únosu děvčat, které doprovázel ozbrojený strážce, nebylo nijak vysoké, si myslím, že nebylo moudré rozhodnutí tudy cestovat.

Přesto jsem dalek cokoli těm mladým ženám vyčítat. Už jen proto, že si zažily pekla dost. Byl jsem velice potěšen, že se domů vrátily. Už jsem tomu ani moc nevěřil, že ještě někdy v životě uvidí své rodiče a blízké. Je to skvělá zpráva a myslím, že v této chvíli, kdy se jejich přátelé radují a ženy se vzpamatovávají z fyzických i psychických útrap, je nanejvýš nevhodné veřejně propírat jejich pochybení, obzvláště z úst nejvyšších představitelů. Chyby děláme všichni, včetně pana prezidenta. Chybovat je lidské, odpouštět božské. Není jistě nutné, aby se prezident s ženami setkával, ale ještě nemusí dávat veřejně najevo svoje povýšenecké rádoby morální  postoje. Už proto, že pan prezident svým jednáním této zemi způsobuje daleko větší škody.

3 1
možnosti
AR

A22n49n22a 94R77a27d50o80v89á

30. 3. 2015 11:15

Chyby samozřejmě děláme všichni, ale když už byl prezident dotázán (veřejně, v médiích - novinářkou) tak holt řekl svůj názor. Nejsem jeho volič ani fanynka, spíš naopak, ale povýšenecké mi to nepřišlo.

Možná by pro Vás bylo stravitelnější, kdyby jen projevil radost, že jsou holky zpátky (což mj. udělal), ale za mne, je mi milejší, že řekl to, co řekl, než kdyby se s nimi sešel, politoval, či do nebe vyzdvihoval zásluhy státu, nebo z nich dělal hrdinky,jak by toho jistě byl schopen někdo jiný.

8 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1773x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.